Ha még otthon lakom, de dolgozom, megtehetik a szüleim hogy elveszik a nehezen összespórolt pénzem?
Természetesen adok is haza, de megteheti hogy az összespóroltat csakúgy elvegye mert azt otthon spóroltam össze?
(egyébkénr majd a leendő költözésre gyűjtök hogy legyen alaptőkém,máskülönben hogyan költöznék el egyszer?)
Mond meg nekik, hogy "sajnos az onkormanyzat mar elvette, mert kiderult, hogy a varos/falu/kozseg teruleten elek."
Amugy, elmebetegek a szuleid, vagy siman csak rabszolgatarto rhadekok? Vagy mi?
Termeszetesen senki sem veheti el mas ember penzet, akarhol is lakik. Komolyan, ezzel a logikaval, ha elberletbe mesz, a foberlo is elvehetne szerintuk a penzed?
Ma 6.56. Te nem vagy százas! A szülei NEM spóroltak meg rajta semmit. A családi pótlék még egy csecsemő eltartására sem elég. Az adókedvezmény is csak pár éve van, és ha nem magas a szülők jövedelme, nem ér semmit.
Nem ő akart megszületni! 18 évvel ezelőtt egy átlag keresetű családnak nem csak a megélhetésre, és gyerek eltartására futotta, hanem tudott félretenni is. Ma ugyanaz a család örül, ha hónap végén futja kenyérre.
Nagyon kevesen vannak, akiknek magas a jövedelme és gond nélkül tudják segíteni a gyereküket.
Kérdező: El nem vehetik a pénzedet. De azt joggal kérhetik a kereső gyereküktől, hogy a rezsi és a megélhetés ráeső részét adja oda nekik. Ez még mindig kevesebb, mintha albérletbe mégy, fizeted a rezsit, magadra főzöl-mosol stb. Minimálbérből külön költözve nem tudnál megélni.
Ha 18 éves elmúltál, és elveszik a pénzedet, akkor fel kell őket jelenteni, mert ez bűncselekmény: lopás. Ha erőszakot alkalmazva veszik el, akkor még súlyosabb.
Ha nem múltáűl el 18, akkor is fel lehet őket jelenteni, mert kiskorú sérelmére követték el a bűncselekményt. Ez még súlyosabb kategória.
Ha beadsz a háztartásba, azt ÖNKÉNT teszed. Ha nem önként teszed, akkor elveszik. Innetől pedig lásd fent, amit írtam.
Utolsó: nincs igazad. Kereső, felnőtt gyerekét nem köteles a szülő eltartani!
Ha nem akar hozzájárulni az eltartásához, akkor menjen albérletbe és éljen meg egyedül.
El nem veheti a pénzét, de elkérhet annyit, amennyibe a rezsi és a kajája kerül.
Elvenni a tudta nélkül csak akkor tudja a szülő, ha hozzáférhetősége van a gyerek számlájához!
Nyilván adok haza, és attól az összegtől nem sokkal többet tudok félrerakni.
Mégis miből kellene elköltöznöm?
Ha pedig költözni akarnék, az sem tetszene nekik.
Úgy gondolják, hogy mostmár nekem kell segítenem őket.
Nem várom, hogy teljes mértékben eltartsanak, de akkor is, most kezdem tapasztalni az életet, most kell elkezdenem a különköltözést, még nem vagyok abban a helyzetben most sem, hogy én segítsem őket. Az majd később lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!