Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a szulok mennyire...

Szerintetek a szulok mennyire donthetik el hogy a kiskoru lanyuk megtartsa a gyereket?

Figyelt kérdés
17 eves a lany a szuloknek kellene eltartani az unokat is. Az ismerosi korben van egy ilyen eset a szulok azt szeretnek ha a lany abortuszra menne es folytatna az iskolat, a lany megtartana a gyereket de eltartani nem tudja a fiu lelepett.Ti kinek adtok igazat?
2014. szept. 18. 17:52
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
36%
Teherbe esni védekezéssel nagyon nehéz. Még ha kiszakad a gumi vagy nem szívódik fel a gyógyszer, akkor sem biztos, hogy a nő éppen abban a pillanatban fogamzóképes. Van, akinél évek alatt nem sikerül az időzítés, és őszintén, én nem ismerek olyat, aki védekezés mellett esett volna teherbe. Ettől még biztos vannak, de hogy egy 17 éves lánynak pedig védekezéssel sikerül egy pár hónapos(?) kapcsolatban? Ráadásul meg akarja tartani, pedig áá dehogy akart ő teherbe esni! Mindezt annak ellenére, hogy nem tudja eltartani, és még a gyerek apja sem támogatja benne? Valószínű, hogy a fiút akarja megfogni. Ha pedig véletlen lett volna, iszonyú bűntudattól gyötörve elvetetné/örökbe adná, férfira évekig nem nézne, baromira vigyázna, hogy a jövőben ilyen ne történhessen. Valószínűleg ez inkább egy terv része, hogy hogyan köthetné magához igaz szerelmét, dacolva a kegyetlen külvilággal.. Ennek a lánynak barbie-baba való, nem gyerek.
2014. szept. 18. 23:42
 32/39 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam,amikor a csaj csak hazudik,hogy szedi a tablettát.
2014. szept. 19. 00:14
 33/39 anonim ***** válasza:
89%

"17 eves a lany a szuloknek kellene eltartani az unokat is." na ez itt a nagyon nagy tévedés. nem kell eltartani az unokájukat, szabadon eldönthetik, hogy segítenek-e, vagy sem, mint ahogy a lány is szabadon eldöntheti, hogy megtartja-e a babát vagy sem.

szóval nem, nem szólhatnak bele hogy a lányuk hogyan dönt egy életről, de a lánynak se legyenek tévképzetei arról, hogy őt és a gyereket kötelesek eltartani a szülei. ha a szülők így döntenek - szívük joga - másként kell megoldania. és nem is ő lenne az első ilyen a történelemben, másnak is sikerült már. ha a könnyebb utat választja, és elveteti, meg eszébe se jusson, hogy a szüleit hibáztassa a saját döntéséért

2014. szept. 19. 06:31
 34/39 anonim ***** válasza:
80%

Amennyiben a szulok es a kiskoru nem értenek egyet abban, higy abortusz vagy a terhesseg megtartása, a kiskoru a gyamhivatalhoz fordulhat, ami jogosult a szulok akarata ellenére is döntést hozni. Tehat ha a lany meg akarja tartani, a gyamhivatal nem fogja engedélyezni az abortuszt.

Ami problema felmerülhet: itt apuka nincs képben, igy a születendő gyermek gyamja az anyuka édesanyja lenne. A lany jovedelem nelkul maradna, semmiben nem dönthetne a gyermekkel kapcsolatban. Az o édesanyja kapna a gyest, a családipotlékot, a lany semmit. Amint a lany betölti a 18at, kervenyezheti a szuloi felugyeleti jogot a sajat gyermeke felett. Ehhez be kell bizonyítania, hogy a gyermek nevelésére alkalmas.mtehat van hol lakni, van miből elni. Hamar most szélsőséges esetben előfordulhat az is, hogy otthonrol kirakják, amint nagykoru lesz, igy se lakás, se jovedelem. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a nagyszulo nem vállalja a gyámságot, ilyenkor kijelölt gyam van.

Személyes véleményem az, hogy mas faxával ne verjük a csalánt. Ha nem tud semmit biztosítani a gyereknek, ne akarjon szülni, plane ne a szulei nyakára.

2014. szept. 19. 07:05
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Ritka nagy marhaságot irtal, 21. A torvény szerint betoltott 18 evtol lesz valaki nagykoru, vagy ha 16. evet betöltve férjhez megy. A szules nem ad nagykorusagot, semmilyen korban.
2014. szept. 19. 07:07
 36/39 A kérdező kommentje:
Nem valoszinu hogy a hazbol kiraknak a gyereket es az unokat. De az anya nem menne gyesre az biztos mert stabil munkahelye van.
2014. szept. 19. 07:40
 37/39 anonim ***** válasza:
70%
Akkor nem megy gyesre. Ennyi.
2014. szept. 19. 07:43
 38/39 anonim ***** válasza:
58%
nekem 3 lányom van, igaz mind 10 év alatti egyenlőre.....viszont ha az egyik 17 évesen azzal állítana haza, hogy felcsináltatta magát egy olyan fiúval, aki nem is akarja őt másra, mint megdugni, akkor nem abortuszra kényszeríteném, hanem elsüllyednék szégyenemben...de nem a lányom miatt, hanem mert ÉN megbuktam anyaként és ennek megfelelően vállalnám a következményeit....ennek ellenére nem lennék a babának anyja helyett anyja, mert tudom, hogy minden gyerek felnő egyszer, így a lányom is fel fog, nem venném el tőle a legcsodálatosabb dolgot csak azért mert 17 éves és mert nekem kellene pelenkát venni....
2014. szept. 19. 12:24
 39/39 A kérdező kommentje:
38. Nem vedem a szuloket nekem meg nincs gyerekem,de azt tapasztalom hogy van olyan csalad ahol normalisan nevelik a gyerekeket megis az egyik elzullik a masik gyerek meg nem. Szoval ez nem csak a szulotol fugg nem tudom hogy fognak donteni de a szulok is rengeteget dolgoznak es van meg a lanyon kivul ket gyerekuk.
2014. szept. 19. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!