Ez apakomplexus?
18 èves lány vagyok, az apámmal nem a legfènyesebb a kapcsolatom. 14 èves koromban vettem èszre, hogy nem vonzanak túlságosan a korombeli srácok. Persze vannak akik tetszenek, de nem tudok egyikkel sem elkèpzelni valami komolyabbat. Az eddigi kèt barátommal is azèrt lett vège, mert nem szerettem ôket, nem èreztem, hogy jó lenne nekem ez a kapcsolat. Vonzódom az idôsebb pasikhoz, náha már-már engem is meglep, hogy mennyire nem szàmít a kor. A 20 èv nálam simàn elmegy. Egy fèrfival szemben az az elvárásom, hogy legyen megbízható, számíthassak rá, legyen független, szeretô, gondoskodó, amilyen apa nem volt. Mindig is anyás voltam, olvastam, hogy apakomplexus akkor alakulhat ki, ha a szeretett apa hamar meghal, vagy keveset van a gyerekkel akinek hiányèrzete lesz ettôl. Èn nem vagyok apás, sokszor örültem ha nincs itthon. Ô az a fajta, aki ha elesel inkább leszìd ès elfenekel, minthogy megvìgasztaljon. Èn nem apámat keresem a fèrfiakban, óckodom tôle, hogy valaha olyan pasim legyen mint ô. De hiányik az, hogy hozzábújhassak, megöleljen ès mesèlhessek neki. Mármint, hogy olyan legyen, akivel ezt szìvesen teszem. Ezèrt ezt próbálom más fèrfiak szemèlyèben kárpótolni. Apàval emlèkeim szerint eddig 2x öleltük meg egymàst ès a puszi is ilyen ritka. Napi szinten van amikor csak köszönünk egymásnak, nèha váltunk pár szót, de ha kettesben vagyunk, akkor is csak a kínos csend jellemzô. Mikor mèg fiatalabb voltam s a bárátnôim olyanokat szerettek mint Justin Bieber, Sp, stb, èn az idôsebbek iránt rajongtam. Johnny Depp, Russel Crowe, Brad Pitt. Nem tudom, hogy ez apakomplexus, vagy csak apám iránti közönbös èrzèseimet próbálom-e kárbótolni. A lènyeg, hogy az idôsebb pasikkal èrzem jól magam, ès hogy ôszinte legyek, tudatosan keresek nálam min. 5-6 èvvel idôsebb pasikat. Apa soha nem az a szeretô apa volt, mint a fikmekben, akikre mindig is vàgytam, de mindennèl jobban szeretnèm ha a pasim olyan lenne.
Mit gondoltok?
Ez esetben akkor tényleg apakomplexusról beszélhetünk Nálad is.
#4 voltam
igazából az apakomplexus nem jelenti azt, hogy bajod lenne. Ha nem befolyásolja rossz irányba az életed, akkor semmi probléma azzal, ha egy idősebb férfival élsz.
nem is olyan régen ez még általánosan elfogadott volt, hogy a korkülönbség 10, akár 20év is volt a házastársak között. A nagyapám is 20 évvel idősebb volt a nagyanyámnál, mégis szeretetben felnevelték a gyerekeiket. Annyira szerették egymást öregen is, hogy nagyanyám halála után nemsokkal nagyapám is meghalt, pedig a kora ellenére makkegészséges volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!