Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiköltözhetnénk Németországba...

Kiköltözhetnénk Németországba a családdal, de félek mit tegyek? Bővebben lent. Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Szóval Stuttgart közelében lakik egy házaspár akik a barátaink.Úgy néz ki hogy ők kitudnak majd adni nekünk egy lakást.Ott munkám nem lenne azt nekem kell intézni (A nyelvet már tanulom egy ideje.) Itthon viszont nekem a feleségemnek is van munkája.Az enyém nem is minimálbér amiből havonta teszünk is el egy kicsit.Van két gyermekünk(3 ,4.5 évesek) Szóval mit tegyek belevágjak vagy maradjak? Tartok attól hogy nem találok munkát. Persze csak én mennék előbb,de három hónap és vinném a családot is. Mit tegyek mit tennétek?
2014. szept. 7. 08:09
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a válaszokat.

Igen azt tudom én is hogy a lakás ügyben szerencsénk van. Illetve lenne itthon kb három hónap tartalék amivel el lennének itthon.A barátom is azt mondta ha akarok dolgozni lesz is munka. Illetve maszekokat tudna adni az elején.Hát a gyerekek miatt erősen arra húzok nekik lenne jobb.

Igen sajnos rögtön nem lenne munkánk.

2014. szept. 7. 09:12
 12/38 anonim ***** válasza:
75%
Eszedbe ne jusson felégetni magad mögött mindent és úgy belevágni, hogy mindent vagy semmit. Nem olyan egyszerű kint sem munkát találni, és mindig csak egy koszos bevándorló leszel a szemükben aki sosem kap annyi elismerést és pénzt mint egy német. Ha van itthon rendes jövedelmem és a feleség is keres megélek tisztességesen én nem mennék ki.Ha nyomorgok és egyik hónapról a másikra élek akkor igen. Nehéz döntés, de családdal a semmire nem mennék esetleg egyedül az elején.
2014. szept. 7. 09:12
 13/38 A kérdező kommentje:

ma 09:08

A tanulom egy ideje a nyelvet azt jelenti ,hogy német tanárhoz járok már kb négy hónapja és fogok is még.A megalázó munkáról most nem beszélek hidd el láttam már ezt azt.De megértelek és megfontolom a tanácsodat. Egyébként nem gondolom azt hogy kint kolbászból van a kerítés.

2014. szept. 7. 09:21
 14/38 anonim ***** válasza:
59%

Eszedbe se jusson!

A gyereknek azonnal iskola kell, hamarosan. Miből fogsz megélni? Egy egész család egziszteniciáját nem lehet a semmire és a talánra alapozni. Csak azért, mert az ismerős család képtelen beilleszkedni és unatkozik magyar ismerősök nélkül, nem szabad - SŐT TILOS!!! - felrúgni a családod egyensúlyát. Mi lesz a gyerekeiddel? Felfogtad, hogy ez nem csak két hét nyaralás?

A két gyerekedet és magatokat is olyan traumatizáló helyzetbe hozhatod, hogy az elképesztő.

Először munka, biztos hely, ahova hívnak, és lakás - önerőből, nem ismerős ajánlásával! - aztán lehet kapcsolatokat keresni.

És javaslom - habár a honfitársaim ellen beszélek, de tudom, mit beszélek, és jó ideje Németországban élek -, hogy átlagmagyarban nehezebben bízz meg külföldön, mint egy németben.

Azt pedig, hogy "tudnak adni lakást" - felejtsd el. Minden nagystílű szélhámos így kezdni: mézesmadzaggal.

2014. szept. 7. 09:24
 15/38 anonim ***** válasza:
80%

"és mindig csak egy koszos bevándorló leszel a szemükben aki sosem kap annyi elismerést és pénzt mint egy német"

Ez nem igaz. Ezt mindig az otthon magardt gyáva nagyommagyarok szeretik terjeszteni. Éppen a németek azok, amik nagyonm is megbecsülik a jó munkaerőt, és eszüke sincs "koszos bevándorlónak "tekinteni bárkit, aki szorgalmasan dolgozik. Itt élek köztük, jó ideje, jól ismerem őket.

A válazsod többi részével maximálisan egyetértek.

2014. szept. 7. 09:27
 16/38 A kérdező kommentje:

ma 09:12

Hát jelenleg nem nyomorgunk az igaz,de az én bérem elmegy a hitelre rezsire és a megtakarításra ami nem nagy összeg.Tehát csak a nejem béréből élünk ami minyó plusz a csp.Vannak dolgok amiket nem tudunk megadni a gyerekeknek vagy keményen készülünk rá.Szóval felégetem ezt ha többet tudok adni nekik.Persze aggódok és tartok is tőle,de ha nem teszek semmit ez soha nem változik.

Ahh,de nehéz.

Azért köszi mindenkinek,és ment a zöld mindenhová.

2014. szept. 7. 09:28
 17/38 A kérdező kommentje:
Hát elég érdekes válaszok elgondolkodtató az biztos.
2014. szept. 7. 09:31
 18/38 anonim ***** válasza:
95%

4 hónapja nyelvet... és erre munkát?

komolyan, rettenetes veszélybe sodrod a családod.

hidd el, ha jól beszéled a nyelvet, még akkor sem lehet úgy belevágni, hogy magyarországi életre 3 hónap megtakarításod van.

mennyi pénz az? 600 ezer?

vagy annyi se?

és odakint miből élsz meg?

én ezt egyszerűen nem értem.

ha valóban az éhenhalás szélén állnál, azt mondanám, megértem az elkeseredettségedet, hogy ilyenbe akarsz belevágni, mert kb. ez lenne az egyetlen esélyed (nagyon kockázatos lenne akkor is, csak nem lenne más)

az, hogy van egy lakás, amit bérelhetnél, az nulla. mivel azt ki is kell fizetni.

ha munkád van, na az valami. arra már lehet lakást keresni.

mivel lakást nem nehéz találni, ha pénzed van rá.

ha nincs pénzed, csak akkor nehéz.

tehát ez áltatás, hogy ha lakásod van, akkor a nehezén túl vagy.

komolyan, emberek telebeszélik egymás fejét minden őrültséggel.

látod, a téged lelkesítő válaszoló is azt írja, hogy MÁR 3 év után (!!!) kiviheti magához a gyereket.

na grat.

nekem nincs otthon semmilyen egzisztenciám, nincs gyerekem, nekem nem sürgős visszamenni, ha itt most nem jön össze a munkakeresés, én kb. 2 héten belül meg tudom szervezni a visszaköltözést, és lesz hova mennem otthon is. de én egyedül vagyok, van félretett pénzem, és rengeteg élettapasztalatom több országban. így látom, mit tudok megtenni, és mikor kell hazaindulni.

a nagy nulla 4 hónapos tudással, családdal, otthoni egzisztenciával a hátam mögött, kb. fél millió forint megtakarítással (4ünk részére!!) maradnék a seggemen.

2014. szept. 7. 09:37
 19/38 anonim ***** válasza:
95%

ja a másik, ami eszembe jutott. én nem Németországban élek, nekem itt 5 hónapba tellett, mire azokat a papírokat megkaptam, amivel munkát tudtam vállalni.

nem tudom, Németországban mennyi idő ez, de ezügyben feltétlenül tájékozódj.

2014. szept. 7. 09:40
 20/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Bár nem értem mindenki aki kint él rögtön munkahelyre ment? Mert szerintem nem.Illetve nem most indulnék hanem jövőre.Addig még van idő felkészülni vagy esetleg munkát találni. Soha nem tenném ki a családom veszélynek és mindent meggondolok 2x.

2014. szept. 7. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!