Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiköltözhetnénk Németországba...

Kiköltözhetnénk Németországba a családdal, de félek mit tegyek? Bővebben lent. Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Szóval Stuttgart közelében lakik egy házaspár akik a barátaink.Úgy néz ki hogy ők kitudnak majd adni nekünk egy lakást.Ott munkám nem lenne azt nekem kell intézni (A nyelvet már tanulom egy ideje.) Itthon viszont nekem a feleségemnek is van munkája.Az enyém nem is minimálbér amiből havonta teszünk is el egy kicsit.Van két gyermekünk(3 ,4.5 évesek) Szóval mit tegyek belevágjak vagy maradjak? Tartok attól hogy nem találok munkát. Persze csak én mennék előbb,de három hónap és vinném a családot is. Mit tegyek mit tennétek?
2014. szept. 7. 08:09
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
60%
Én biztos,hogy megpróbálnám,lesz ott munka,csak nem kell válogatni:)
2014. szept. 7. 08:14
 2/38 anonim ***** válasza:
37%

Igy nem, hogy te vagy a főkereső itthon, és nincs munkád kint. Stabil bejáratott.Igy nem.Bármilyen kecsegtető is lenne a dolog.

Menjen ki a nejed, hozza rendbe a lakást,bútor mi egy más keressen állást, stabilat, normálist és ha talált magának utána neked is.

Addig itthon a nagyszülők tudnak neked segíteni a gyerekekkel kapcsolatosan.

Addig mig kint nincs kettőtök közül egynek egy stabil bejáratott normális munkád eszedbe ne legyen itthon felmondani. A nejed legalább kicsit összekapja magát a 3 gyerek után, amúgy is szerintem neki felüdülés lesz pár hónap gyerekzsivaj nélkül.

2014. szept. 7. 08:23
 3/38 anonim ***** válasza:
45%
*bocsi 2 gyerek
2014. szept. 7. 08:25
 4/38 A kérdező kommentje:

Igen nem szabad válogatni,de nem is szoktam volt már két munkahelyem.

Az biztos hogy felüdülne a feleségem,de ő nem menne ki a gyerekek nélkül.Nekem is nehéz nagyon összetartunk. De azért elgondolkodtató mert az én fizum nélkül bajba lennénk. Bár van egy kis tartalék.

2014. szept. 7. 08:29
 5/38 A kérdező kommentje:
Ja igen kettő :)
2014. szept. 7. 08:30
 6/38 anonim ***** válasza:
52%

*de ő nem menne ki a gyerekek nélkül.

Nincs más lehetőségetek. Ez az egyetlen ahol nem tudtok nagyon nagyot bukni, és 2á-3 hónapot ki lehet húzni, hogy hetente jöjjön haza. Nagyon nehéz lesz, de szerintem ez az egyetlen olyan helyzet, ahol nem foghattok padlót.

Ha te mész ki akkor igen, az hazardirozás, mert egy lapra tesztek fel mindent. Már pedig 2 kisgyerek esetében tilos ilyet csinálni és a főkereső te vagy.

Szóval a nejed az akinek lépni kell, akár tetszik neki, akár nem.A ti érdeketekben. Ráadásul mire kiérnek a gyerekek, mindent az utolsó szemig el kell hogy intézve legyen. Ovi, lakás, étkezés stb. doki. és még sorolhatnám.

Ha innen Magyarországról el akartok menni, és úgy akarjátok csinálni, hogy a család ne szakadjon szét.

2014. szept. 7. 08:37
 7/38 anonim ***** válasza:
50%
Ha a nejednek nem jön be,mert rájöttök, hogy kint sincs aranyból a kerités, és ott is ugyan úgy van munkanélküliség mint Europában bárhol, még mindig meg van az a lehetőség, hogy hazajöjjön, és folytassátok úgy, mint ha semmi nem történt volna.
2014. szept. 7. 08:39
 8/38 anonim ***** válasza:
71%
Ne habozz ! Ha kimentek nem fogod megbánni ,csak azt esetleg ,miért nem léptétek ezt meg hamarabb ! Egy egészen más világ ,minden szempontból jobb ,de ezt te is láthatod ,tapasztalhatod majd . Én is itt vagyok Németországban 3 éve ,fix állásom van ,jól keresek !!! A családomat is hozom ki most már hamarosan ,hogy a lányomnak (8) jobb élete jövője legyen . Nem bántuk meg ,hogy annak idején belevágtunk ebbe bár akadtak nehézségek ,de csakis amiatt ,hogy itt elég nehéz lakást kibérelni . Az ,hogy kint nem találnál munkát az egy vicc ... itt csak az nem talál munkát ,aki nem akar ! Szerencsések vagytok ,hogy már az albérlet is adott lesz nektek . Nekünk nem így volt ,ezért is nincs még itt velem a családom . Én végigjártam a szamárlétrát ,neked piszok szerencséd van ,ha biztosan ki tudnak adni nektek lakást . Én a helyedben élnék vele !!! Felejtsd el a félelmeidet .. hajrá !
2014. szept. 7. 08:55
 9/38 anonim ***** válasza:
96%
Munkája nem lenne egyikőtöknek sem, csak egy albérlet, ami biztos?
2014. szept. 7. 08:59
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

de nem értem, miért gondolod, hogy ha "a nyelvet már tanulod egy ideje", akkor találsz valamit?

mert minden munkaadó rád vár?

szerinted van türelmük jelnyelven magyarázni?

van a helyedre 1000 török, aki jobban tud németül.

ráadásul, ha bármit is megkapnál, az takarítás lenne, de mondom, ott sem akar senki mutogatással magyarázni.

jó lesz ez a munkatapasztalat az életrajzodba? nem tudom, mi a munkád, mi a végzettséged, de ha nem minimálbéres vagy Mo-n, akkor csak van valamiféle karriered. ezt megtörnéd egy takarításért (ha egyáltalán...)

én ny-európában tanultam, jelenleg ott is élek, és beszélem az ország nyelvét (akcentussal), de megszűnt az előző munkám, és jó ideje nem vesznek föl sehova. pedig olyan munkákra is bőven beadom, ahova még érettségi sem kell, nekem meg diplomáim vannak.

szóval maradjunk annyiban, hogy én családdal meg stb. nem mennék. minek adjam föl a felépített életem, mégis mit vársz?

mi lenne ott a jobb?

ha van Mo-n hol laknod, még félre is tudsz tenni, el tudod tartani a családod?

akkor mi lenne jobb Stuttgartban szerinted? azt hiszed, ott vár rád a bőség, jólét?

hát ahhoz bizony rengeteget kell tenni, és r. jól kell beszélni a nyelvet. az nem fog egyik pillanatról a másikra bekövetkezni, évek kérdése, mire olyan egzisztenciát építesz ki, hogy jobb legyen, mint a jelenlegi, és ne megalázó munkát kelljen végezned/végeznetek.

2014. szept. 7. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!