Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerektartáson felül kérhet...

Gaben821 kérdése:

Gyerektartáson felül kérhet még pénzt az anya? Pl. Ha be akarja iratni focizni stb?

Figyelt kérdés
2014. szept. 3. 14:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

A törvény szerint az apa (illetve a tartaásdíj fizetésére kötelezett szülö) PÉNZBEN, a másik szülö pedig ELSŐSORBAN TERMÉSZETBEN kell, hogy többet fektessen a gyerek felnevelésébe.

Az ELSŐSORBAN szó lemard a mondatodból, az pedig semmiféle kizárólagosságot nem jelent. Házasságban sem csak az egyik fél vállalja a költségeket, így természetesen válás után sem.

Butaságokat ne írj inkább.

2014. szept. 3. 19:41
 12/17 anonim ***** válasza:

elsősorban PÉNZBEN a különélő, és elsősorban TERMÉSZETBENa veleélő.

Ez sehogy sem jön össze azzal, amit először írtál, hogy fele-fele arányban kell beletenni a pénzt.

Vagyis a te elméleted szerint apuka fizet 20e gyt-t, anyuka szintén mellétesz 20e-et, ami mellesleg még mindig lóf-sz ahhoz képest, mennyibe kerül, de ezt hagyjuk. Plusz anyuka vesz ki szabit, ha beteg, főz rá minden nap (nem az ára miatt, az idő miatt írom), van fenn vele éjszaka, fuvarozza, stb. stb.

Nem értem, miért gondoljátok, hogy ha apuka leperkálta a gyt-t, onnan a nőnek kuss a neve, és még mellé ugyan annyi pénzt is pakoljon a gyereknek, pluszban még a családit is...

2014. szept. 3. 20:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

6. Bocs, de szerintem kicsit hülyeséget mondtál.

Nem lehet úgy számolni, mintha együtt élnének. Hiszen két háztartás fut egyszerre, ugyanannyi pénzből, mint azelőtt egy.

Persze, szépen hangzik, hogy apa támogatja még, de az átlagos színvonalon elő csak annyit kérdez: hogyan?

Mondjuk apa keres százezret. Ebből fizeti a 20-25 gyerektartást, fizet mondjuk egy albérletet, vidéki 1,5 szobás, 30. Rezsire számoljunk átlag 25öt. Eddig 75-80e a kiadás. Marad 20e enni, ruházkodni, tisztálkodni.

És akkor szálljon be a zsebpénzbe, fizesse a focit, vigye a gyereket láthatáskor moziba, mekibe...

Hétköznap meg egyen fényt.

Sajnos ezt nem egy ismerősnél végignéztem, hogy anyuka még a cafetteriát is százalékolta volna, sőt egy alkalommal még örökségből is gyerektartást akart vonatni...

Szóval HA apuka megteheti, valószínűnek tartom, hogy segít

Persze vannak balf. apák is akik csak azt lesik, hogy kéne minél kevesebbet fizetni...

2014. szept. 3. 21:37
 14/17 anonim ***** válasza:

12/13

Szerencsére nem csak szemét apák vannak,hanem normális apák is akik nem csak két hetente foglalkoznak a gyerekkel hanem amennyit tudnak. Betegség esetén is sok apa menne szerintem táppénzre csak válás után ő nem is mehet.

2014. szept. 4. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:
14, igen, de ott nem is szokott lenni a fociedzés kifizetésével, le tudják kommunikálni... ahol ilyen kérdés felmerül, ott valószínű nem egy általad lefestett apuka van
2014. szept. 4. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Vagy igen ki tudja?
2014. szept. 4. 13:51
 17/17 anonim ***** válasza:

"Nem lehet úgy számolni, mintha együtt élnének."

Persze, hogy nem lehet, és nem is úgy gondoltam.

Hanem ha pl. eddig jól ment mindkét szülőnek és esetleg megengedhették magunknak, hogy a gyerek külön órákra, fizetős sportra, stb, járjon, akkor ezek után is szóba jöhet.

De ha eddig egy fagyi is luxus számba ment, akkor nehogy már hirtelen most kezdjen a gyerek focira, balettra, németre, angolra meg pónigolni járni, és ugye ezt fizesse az apuka!

Más: Sokan ki vannak akadva, hogy jaj de rossz az anyukának, mert ő főz, mos, mosogat a gyerekre, neki kell külön szabadságot kivenni, stb.

De ez nem minden esetben így van!!!!

Sok helyen van nagyobb testvér, vagy egy új párkapcsolat, esetleg nagyszülők is még élnek, meg hasonlók.

Nálunk pl. az ex lépett félre, tehát Ő választotta azt az utat, hogy váljunk el, akkor meg ne panaszkodjon!

Én hagytam ott mindent és én lakom albérletben.

Én mentem bele, hogy papíron kevesebb gyerektartást fizetek, hogy még több segélyt fel tudjon venni az ex.

Mindenkinek azt panaszolja, hogy egyedül neveli a gyerekét, holott már 4 éve együtt él azzal akivel megcsalt, aki azért elég sok pénzt haza visz.

Tehát nem minden "anyuka" áldozat.

2014. szept. 4. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!