Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok azokról akik...

Ti mit gondoltok azokról akik felelőtlenül vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom hogy a mai világban nem normális dolog több gyereket vállalni max 2-őt. De végülis még ebben sem vagyok biztos. Ha szétnézzek a környezetemben azt látom hogy van akinek 4 gyereke van az apa dolgozik a gyerekek éheznek. Vagy több gyerek van és ha a gyereknek kell valami pl. szemüveg akkor csak kölcsönök segítségével veszik meg. Sokan arra nem is gondolnak hogy bárki lehet beteg ők is és a gyerek is és akinél ennyire nincs pénz azok még a gyerek gyógyszereit, vagy esetleg magánórákat vagy ruházkodást sem tudják fizetni, és most nem nagy igényű gyerekekre gondolok. A kedvencem az amikor arra hivatkoznak hogy ahol egynek van hely ott többnek is persze de a gyereknek van egy alapvető igénye is. Tudom hogy a mai világban bármikor kirúghatják az embert meg nehéz helyzetbe kerülhet de nyilván más ha egy esetleg kettő gyerek van mintha három vagy több gyerekről kell gondoskodni nem beszélve arról hogy az ilyen családokban sokszor az apa dolgozik.
2014. szept. 3. 09:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
43%

Értem én a kérdést, de ez messze nem ilyen fekete-fehér.

Én például nagycsaládban nőttem fel, anyukám nem dolgozott, mégis apukám munkájából bőven meg tudtunk élni, telt nyaralásra, különórákra, stb. Három gyerek mellett. Pedig "felelőtlenül" vállaltak, egyetemistaként, se pénzük, se munkájuk nem volt. Akkor kezdtek el mindent előteremteni, amikor kiderült, hogy jön a baba.

Unokatesómék szülei számoltak, terveztek. Szakmájuk van, spóroltak, mielőtt gyereket vállaltak. De így is alig jöttek ki a pénzből. Aztán az apukát baleset érte, most rokkant. Bár még ez is csoda, ilyen balesetet nem szokás élve megúszni. Most bukott minden terv, egyszerűen nem tudnak megélni, hiába számoltak, terveztek. Csak családi segítséggel tudnak hónapról hónapra evickélni.

Az élet szereti felülírni a terveket.

2014. szept. 3. 20:02
 22/24 anonim ***** válasza:
23%

elöbb volt itt egy kérdés ahol 22, 21 éves észlény összehozott egy babát úgy hogy apuka külföldön pincérkedik

anyuka meg valami fősúlin üldögél null bevételel,

ez felelőség teljes?

2014. szept. 3. 20:58
 23/24 anonim ***** válasza:
23%

Az a kérdés nagyon remélem, hogy csak vicc volt. Azt mondta, hogy megbeszélték, aztán meg apuka nem is akarta a gyereket, vagy mégis? de lehet az anyuka sem annyira, de mégis csak. Szegény babuci.

Ez viszont true story. Anyum osztályos (szülézet). Az egyik anyuka épp, hogy csak 17 éves most. Olyan kérdései vannak, hogy anyáéknak kihullik a haja. Pl "akkor háromszor eszik a baba naponta?" Félidős terhes volt, mire először elvitte a csaj anyja (a nagymama) orvoshoz, a "nagymama" is sikeresen leégette magát akkor. Mondta az orvosnak, hogy óvatosan vizsgálják a kislányát, mert az még szűz. Hát nem az volt a kicsi lánya, annyira nem, hogy 20 hetes volt már akkor.

Másik példa (ez sajnos családban történt). Lány szólt otthon,hogy menjenek el orvoshoz, mert szeretne fogamzásgátlót felíratni. Az orvosnál mondták, hogy már több hónapos terhes, nem is értik, hogy mit szeretne. A csaj anyukájának (a nagymamának) állítólag nem tűnt fel. Csak, hogy meghízott a lánya és többit eszik mostanában -.-' Azóta a lánynak egy másik apukától van egy másik gyereke. Az elsőt a nagymama neveli és külön laknak tőlük. A csaj az új pasival, meg az azzal közös gyerekkel él. Az első szülött pedig a nagyival.

2014. szept. 3. 21:27
 24/24 anonim ***** válasza:
61%

19èvesen estem teherbe. Kiszakadt a gumi,elmentem 72órás tabièrt. Az irvos megvizsgált,közölte,hogy hátrahajlo mèhem van,gyakorlatilag lehetetlen teherbe esnem,nem ir gyogyszert.

14hetes voltam,mikor megtudtam ( az elsô 6 hónapban menstruáltam ).

Albèrletben laktam,egy kimondottan szar kapcsolatban.

Most 25 vagyok,a fiam nemrèg múlt 5.

Saját házam van,párom,aki a sajátjakènt szereti a fiamat. Munkám-bár jelenleg táppènzen vagyok,kistesót várunk...

Nem minden fekete-fehèr,kedves kèrdezô...

Èn is a semmibe lettem terhes. Mire megszületett,mindene megvolt,amire szüksège lehetett.

Ettôl függetlenül nem tartom magam felelôtlennek.

2014. szept. 4. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!