Mit gondoltok arról, ha egy 2,5 éves gyerek több, mint 1 hetet tölt a nagyszüleivel? Nem korai ez neki, nem túl kicsi hozzá?
Nekem korai lett volna.
És nem azért, mert ne lehetne feltétlenül jó az, csak én biztos, hogy akkor, amikor a fiam 2 és fél éves volt, nem szívesen lettem volna tőle ennyi ideig távol és a férjem sem, mert hiányzott volna. Akkor még a gyerek nap, mint nap egyfolytában itthon volt velem, nem úgy, mint mikor már közösségbe járt és hozzá lett volna szokva, hogy napi szinten több óra hosszat is eltölt a szülő nélkül. Illetve a fiam különösen anyás, így ő el sem ment volna ennyi időre nélkülünk még a nagyszülőkhöz sem, mert biztos, hogy sírt volna állandóan utánunk. Egy ilyen kicsi gyerek szerintem sokkal inkább még hozzá van szokva az állandósághoz és esetleg bizonyos gyerekek, mint pl. a miénk is, nehezen viselte volna a megszokott környezettől való hirtelen elszakadást ilyen időtávra.
De ettől vannak, akiknél ez simán megoldható, belefér, jó így nekik. Ha nekik jó, hát tegyenek így, az ő dolguk.
Nálunk ez nem működött volna.
Szerintem ez attól függ, hogy milyenek a nagyszülők. Mi rögtön születése után jöttünk-mentünk vele, ott aludtunk néha hétvégén együtt szüleimnél, így a hely nem volt idegen. Ha jól emlékszem egy-két napra már egy éves kora körül otthagytuk, mert anyum nagyon szeretett törődni vele, minket meg küldött, hogy legyünk kicsit kettesbe is.
Két évesen már egy hétre is ottmaradhatott. Nagyon szeretett ott lenni, nem csinált gondot belőle.
A gyerek bölcsis, szobatiszta és többé-kevésbe érthetően fejezi ki magát.
Nem túl hosszú idő ez neki a szülei nélkül? És az anyukának nélküle?
Egyáltalán nem korai. Nyilván le kell fektetni a szabályokat, hogy mit vársz el, miből nem engedsz, hogy másként csinálják, de ellenőrizni nem nagyon tudod.
Szerintem mindenkinek jó. A gyerek megtanul kicsit az anyja nélkül lenni, a nagyszülők végre korlátok nélkül unokázhatnak, a szülők kikapcsolódhatnak, olyasmit csinálhatnak, amit gyerek mellett nem. És nagyon jó érzés, mikor a gyereked megörül neked, mikor újra találkoztok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!