Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok azokról akik...

Ti mit gondoltok azokról akik felelőtlenül vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom hogy a mai világban nem normális dolog több gyereket vállalni max 2-őt. De végülis még ebben sem vagyok biztos. Ha szétnézzek a környezetemben azt látom hogy van akinek 4 gyereke van az apa dolgozik a gyerekek éheznek. Vagy több gyerek van és ha a gyereknek kell valami pl. szemüveg akkor csak kölcsönök segítségével veszik meg. Sokan arra nem is gondolnak hogy bárki lehet beteg ők is és a gyerek is és akinél ennyire nincs pénz azok még a gyerek gyógyszereit, vagy esetleg magánórákat vagy ruházkodást sem tudják fizetni, és most nem nagy igényű gyerekekre gondolok. A kedvencem az amikor arra hivatkoznak hogy ahol egynek van hely ott többnek is persze de a gyereknek van egy alapvető igénye is. Tudom hogy a mai világban bármikor kirúghatják az embert meg nehéz helyzetbe kerülhet de nyilván más ha egy esetleg kettő gyerek van mintha három vagy több gyerekről kell gondoskodni nem beszélve arról hogy az ilyen családokban sokszor az apa dolgozik.
2014. szept. 3. 09:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
55%

En értem hogy mi a kérdés. En elitelem azt, aki a semmire gyereket vállal. Felelősen gondolkodó ember akkor vállal gyereket, ha: a párkapcsolata biztos alapokon nyugszik, tehat nem pár hónapos kapcsolat.Mindkettejuknek van munkahelye, a nő elegendő ideig dolgozott ahhoz, hogy gyedet kapjon. A lakás helyzet megoldott, nem anyós nyakára terveznek. Van minimum annyi felretett pénzük , ami elegendő egy minimum eletszinvonal fenntartásához 3-6 honapig akkor is, ha az apa hirtelen munkanélkülivé válna. Ányos nyakára szülni, gyere gyereket vállalni az én szememben bűn. Nem kell kimagasló anyagiakkal rendelkezni de annyi Legyen, hogy egy átlag eletszinvonalon megeljenek

.

2014. szept. 3. 09:39
 12/24 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell ahhoz gyerek, hogy valaki a családból beteg legyen. Mihez kezdesz, ha kettesben élsz a pároddal, egyikőtökkel történik valami és nem tud tovább dolgozni, egy fizetésből meg nem tudtok megélni, így az utcára kerültök? Mert ez is megtörténhet. Aztán majd idejön a következő hozzád hasonló minden lében kanál ember a kérdésével, és téged fog ismeretlenül elítélni, holott nem a te hibád. Nem látsz bele mások életébe, nem tudhatod, hogyan kerültek abba a helyzetbe, amiben most élnek. Neked a saját gyerekeiden kívül senki máséhoz nincs semmi közöd.
2014. szept. 3. 10:08
 13/24 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

Tudom miről beszélsz hisz tanár vagyok. Persze nem általánosságban de én is sok olyan családot látok ahol a gyereknek alig telik valamire. Ezeknek általában az az oka,hogy mindig máshova "folyik" a pénz vagy esetleg egyedül neveli anyuka/apuka a gyerekeket. A mi iskolánk mindig megpályáz támogatásokat és a "rászoruló" gyerekeknek ad karácsonykor ajándékokat vagy ruhákat esetleg élelmet. Természetesen nem a diáktársak előtt hanem az illetékes szerv viszi ki. Sőt. A városban is ugyanígy működik.

Nekem egyenlőre egy gyermekem van (4 hónapos). A betegségem miatt kénytelen voltam saját orvost fogadni a szüléssel együtt 200 ezer forintba került. Plusz ami a kicsinek kell. De van barátnőm akinek nem volt fogadott orvosa,mindent használtan vettek és mégis nehezen jönnek ki. Fizetik az albit ami a fizetésük 60%-a de sajnos ha máshova mennének akkor ennyi munka se lenne. Kettejük pénze összesen 130 ezer.

Én nem hiszem,hogy több gyereket vállalnék,mert nem szeretném ha bármiben is hiányt szenvedne a kicsi. Mindenki maga döntse el,hogy mit enged a pénztárcája. Nekünk megengedné de ki tudja meddig. Inkább egy gyerek aki nem szenved hiányt mint kettő akik sóvárognak más dolgai iránt.

2014. szept. 3. 10:35
 14/24 anonim ***** válasza:
69%

Én a 9. válaszolóval, és Veled, kedves kérdező értek egyet. Ezúton kívánok neki sok-sok kitartást.

A válaszom az hogy a felelőtlen spermadonorok egyenek csontot mint a kutyák, akik. Életet adni egy gyereknek, akiről aztán nem tudnak gondoskodni, az majdnem olyan mint a gyilkosság.

Jómagam és a politikai-gazdasági helyzet ismeretében, talán egy gyereket vállalnék. Talán. Nyugdíj ide vagy oda.

2014. szept. 3. 10:37
 15/24 anonim ***** válasza:
13%

13-as: ahhoz képest, hogy tanár vagy, az írásjeleket, mint például a vessző, nem nagyon ismered. :-)

Nehogy így add tovább a tudásodat a gyerekeknek...

2014. szept. 3. 10:41
 16/24 A kérdező kommentje:
12 Eleg baj akik az utcara kerulnek mert az egyikuk beteg lett vagy elvesztik a munkahelyuket. De normalis ember szerintem vegiggondolja a gyerekvallalast azt hogy ezt most megteheti anyagilag vagy nem. En nem tartos betegsegekre gondoltam hanem arra hogyha a gyerek lebetegszik mert mint tudod a gyerekek konnyeben elkapnak a kozossegben mindent nem tudjak kivaltani a gyogyszert injekciot.
2014. szept. 3. 11:24
 17/24 anonim ***** válasza:
66%

Én mélyen lenézem azokat, akik felelőtlenül vállalnak gyereket a megfelelő alapok nélkül. (Ezek az alapok persze legelőször is anyagi alapok, plusz a párkapcsolat stabilitása, családi háttér, stb.)

Látok eleget ilyet a tágabb családban, ismerősök között.

Azért nézem le őket, mert nem (csak) a saját életüket teszik tönkre, hanem a gyerekekét, akik nem tehetnek semmiről.

Kérdező ne hallgass azokra a naiv válaszolókra, akik szerint alaptalan a kérdésed. Szerintük az a szemét, aki előre gondolkozik, először megteremti az alapokat. Majd később jönnek hozzád kölcsönkérni, meg ugatni, h milyen jogon van a Te családodnak több.

Annyival viszont árnyalnám a képet, h nem a gyerekek száma a fontos önmagában, hanem, h hányat tud tisztességesen felnevelni. Van olyan család, aki megteheti, h 4 gyereket neveljen, de van akinek 1 sem való.

2014. szept. 3. 12:06
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

Én teljesen értem, hogy mire gondol a kérdező. Mi ugyan tisztességgel nevelkedtünk (szülők dolgoztak). Igaz, hogy nagyobb kiadásokat nem tudtak vállalni, de iskolába járattak minket, mindig volt étel előttünk, volt házunk. Amire most ki szeretnék térni viszont az a nővérem családja.

Körülbelül 18 évesen összejött a mostani férjével, majd hozzánk költözött a pasi. 19 éves volt tesóm amikor jött az első gyermek. Ezzel még akkora baj nem is lett volna. Bár nővérem nem fejezte be a középiskolát (azóta sem), de a barátjának nagyjából volt munkája. Utána a semmire vettek egy 1,5 szobás kis házat hitelre. Majd jött a következő gyerek, majd a következő. Jelenleg a gyerekek után járó pénzekből élnek, illetve a férje csak alkalmi segédmunkákat talál, nővérem pedig otthon van. (a legkisebb is 4 éves már)

A házuk törlesztőjét a szüleim fizetik teljes mértékben erejükön felül, de még így is nehezen jönnek ki a pénzből tesómék. Hol egyik, hol másik számla van befizetve. A gyerekek igaz, hogy nem éheznek, nem járnak koszosan, de hárman vannak egy fél szobában, magánszféra nulla. A legidősebb (10 éves) lány gyakran emlegeti, hogy neki mikor lesz saját szobája (sajnos valószínűleg sokáig nem lesz). A házuk egy pusztulat, mert azóta nem volt kifestve, se felújítva mióta odaköltöztek.

Szerintetek mégis milyen lehetőségei vannak ezeknek a gyerekeknek? Mégis miből fognak élni, ha már nem jár a főállású anyasági segély? Hogyan fog munkát találni a nővérem egy Dél magyarországi kis faluban iskolai végzettség és munkatapasztalat nélkül. Akik itt nagy merészen letámadták a kérdezőt, azok szerintem nem éreztek még ilyen szomorúságot, hogy látja a saját testvérét gyakorlatilag a mélyszegénységben, teljesen kilátástalanul. :(

Én is szoktam venni ezt-azt a gyerekeknek, vagy épp befizetem valamelyik számlájukat. Nekem nincs gyermekem és talán nem is lesz, mert én egy gyereknek sem kívánok ilyen életet. Tudom, hogy sokan még ennél is rosszabbul élnek, de mégis milyen lehet egy gyereknek, hogy életében nem látta még a Balatont se, mert arra sem telik. De még csak egy 1 napos kirándulásra sem. Karácsonyi és szülinapi ajándékot pedig úgy ahogy van elfelejtheti.

2014. szept. 3. 15:12
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"De normalis ember szerintem vegiggondolja a gyerekvallalast azt hogy ezt most megteheti anyagilag vagy nem."

Normális ember végiggondolja. Nyilván vannak, akik tényleg felelőtlenül vállalnak gyereket, de a legtöbb esetben hidd el, hogy nem a gyerekvállalókban van a hiba, hanem abban, ami ebben az országban folyik. Honnan tudod, hogy annak idején nem gondolta át alaposan a gyerekvállalást az a család, aki most szegénységben élnek? Honnan tudod, hogy mondjuk nem hirtelen, egyik napról a másikra tették ki a családfőt egy jól fizető munkahelyről, és azért nem élnek jól, vagy valami hasonló dolog történt velük? Miért ítélkezel olyan emberek fölött, akiknek az életéről nem tudsz semmit? Neked hogy esne, ha hirtelen megszűnne a munkahelyed, nyomorognia kéne a családodnak, és az emberek megszólnának, hogy nem vagy normális, mert felelőtlenül vállaltál gyereket x évvel korábban, amikor még jól kerestél? Ahogy te is írtad, a legstabilabb anyagi helyzetű családban is előfordulhat bármikor bármi. Ezek szerint akkor soha senki semmilyen körülmények között ne vállaljon gyereket, mert mi lesz, ha történik valami?

2014. szept. 3. 15:24
 20/24 anonim ***** válasza:
25%

A gyerekek számáról nincs véleményem, mindenki anyagi körülményei eltérőek, ahhoz kellene igazodni! Akinek egy sem jön ki, az ne vállaljon, akinek 8 is, az nyugodtan, ha törődik is velük.

A felelőtlen szülőket, gyesre szülőket, ingyenélőket, ritmusszerűen 3 évente potyogtatókat, 1 szobás lakásba szülőket, 3 gyereket 1 szobában nevelőket, kisbaba orra előtt szexelőket, 40.000 kajapénz/4 fő jellegű embereket meg tudnám fojtani egy kanál vízben, mert az egy dolog, hogy ők maguk hülyék, de a saját gyermekeik életét keserítik meg a kezdetektől fogva, a saját kényelmükre, szórakoztatásukra szülnek, aztán le is tojják magasról, hogy annak a gyereknek igényei is vannak.

2014. szept. 3. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!