Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről? Én...

Mit gondoltok erről? Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. A szüleim dolgoznak, így a házimunka, főzés rám maradt a nyári szünet hétköznapjain.

Mivel nem járok bulizni, nem mentem nyaralni, és hogy mégis hasznosan töltsem a szünetem, általános iskolás gyerekek tanítását vállaltam hétvégeken ingyen.

Ezeket a gyerekeket a szobámban tanítom, hogy ne zavarjuk egymást. A problémám ott kezdődik, hogy tanítás közben a szüleim bejönnek, a gyerekeket a szüleikről kérdezgetik, vagy kérik, hogy főzzek, mert épp éhesek, vagy valamilyen házimunka elvégzésére kérnek meg.

Nagyon nehéz így tanítanom, a gyerekek figyelmét is elvonják. Kértem már, hogy csak ennyi ideig hagyjanak békén, de nem történt változás.

(Kicsit mérges vagyok)

2014. aug. 23. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Nem reagálod túl, iskolai tanárhoz sem nyit be kolléga, hogy ugorjon már le egy kávéra. Magyarázd el nekik még egyszer, határozottan, hogy amikor te tanítasz, akkor dolgozol, és ehhez zavartalan környezet kell. Ők sem örülnének, ha munka közben valaki nyitogatna rájuk ajtót.
2014. aug. 23. 16:30
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem teljesen jogosan vagy mérges...

Nagyon szép dolog eleve, hogy a szüleid helyett takarítasz, főzöl, már azt is bőven fairnek mondanám, ha csak egy héten egyszer ezt megtennéd, de hogy komplett átveszed az egészet, az nem semmi. Gyerekként még a szüleidnek kellene így gondoskodnia rólad, és nem fordítva...

Az méginkább dícséretes tőled, hogy a szabadidődet is ilyen hasznos dologgal töltöd, és ennyire segítőkész vagy.

Maximálisan elvárható lenne, hogy nem csak hogy békénhagynak arra az időre, de az is, hogy ne te főz rájuk ilyenkor, hanem ők maguknak, ha éhesek...

2014. aug. 23. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Szüleidnél nyilván az okoz meg nem értést, hogy ingyen csinálod, amit csinálsz. Tehát ők úgy fogják fel, hogy te szórakozol. kedvtelésednek élsz, akkor meg miért ne nyitnának be hozzád. Nem ?
2014. aug. 23. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen jogosan vagy mérges.Okosat nem nagyon tudok mondani,esetleg annyit hogy mi lenne,ha magatokra zárnád mindig az ajtót?
2014. aug. 23. 16:52
 5/7 A kérdező kommentje:

3: Jól tudják, hogy azért nem kérek pénzt, mert a környéken élők vagy ismerősök vagy nem túl tehetősek.

4: Sajnos nem zárható az ajtóm.

Mindenkinek köszönöm a választ

2014. aug. 23. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
A helyedben felszerelnék egy riglit az ajtó belső oldalára.
2014. aug. 23. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:
87%
Az a baj, hogy túl rendes vagy, és még a saját szüleid is kihasználnak.
2014. aug. 23. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!