Mit gondoltok erről? Én reagálom túl?
18 éves vagyok. A szüleim dolgoznak, így a házimunka, főzés rám maradt a nyári szünet hétköznapjain.
Mivel nem járok bulizni, nem mentem nyaralni, és hogy mégis hasznosan töltsem a szünetem, általános iskolás gyerekek tanítását vállaltam hétvégeken ingyen.
Ezeket a gyerekeket a szobámban tanítom, hogy ne zavarjuk egymást. A problémám ott kezdődik, hogy tanítás közben a szüleim bejönnek, a gyerekeket a szüleikről kérdezgetik, vagy kérik, hogy főzzek, mert épp éhesek, vagy valamilyen házimunka elvégzésére kérnek meg.
Nagyon nehéz így tanítanom, a gyerekek figyelmét is elvonják. Kértem már, hogy csak ennyi ideig hagyjanak békén, de nem történt változás.
(Kicsit mérges vagyok)
Szerintem teljesen jogosan vagy mérges...
Nagyon szép dolog eleve, hogy a szüleid helyett takarítasz, főzöl, már azt is bőven fairnek mondanám, ha csak egy héten egyszer ezt megtennéd, de hogy komplett átveszed az egészet, az nem semmi. Gyerekként még a szüleidnek kellene így gondoskodnia rólad, és nem fordítva...
Az méginkább dícséretes tőled, hogy a szabadidődet is ilyen hasznos dologgal töltöd, és ennyire segítőkész vagy.
Maximálisan elvárható lenne, hogy nem csak hogy békénhagynak arra az időre, de az is, hogy ne te főz rájuk ilyenkor, hanem ők maguknak, ha éhesek...
3: Jól tudják, hogy azért nem kérek pénzt, mert a környéken élők vagy ismerősök vagy nem túl tehetősek.
4: Sajnos nem zárható az ajtóm.
Mindenkinek köszönöm a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!