A ti szüleitek hogyan álltak az elköltözésedhez? Hogyan
jelentetted be? És mikor?
Figyelt kérdés
Konkrétan arra gondolok amikor elköltöztetek, s ezzel együtt a párotokkal költöztetek össze. Milyen volt?
2014. szept. 2. 16:13
1/8 anonim válasza:
Éltem egyedül, nem csöbörből - vödörbe költöztem. 18 évesen először koli, majd albérlet jött. Utána már csak megjegyeztem, hogy épp hol lakom.
2014. szept. 2. 16:15
2/8 anonim válasza:
Amikor megszereztem a szakmunkás végzettségemet 17 évesen, apám még aznap egy expressz újságot dobott az arcomba, hogy innentől kezdve nem hajlandó eltartani. Szóval 17 évesen engem kidobott, az alkoholista anyámat meg nem dobta ki, hanem eltartotta. Ezek után mentem én magamtól is. 3 év alatt összegyűjtött ösztöndíjamból tudtam szobát bérelni, és elmentem dolgozni. A magam lábára álltam. Nőként nehéz volt, de ez van..
2014. szept. 2. 16:29
3/8 anonim válasza:
Én 3 éven át mondogattam édesanyámnak, hogy elköltözöm, pontosabban, hogy egyetem után összeköltözök a párommal...Mindig azt mondta, hogy "majd meglátjuk", ezzel homokba dugta a fejét és kész. Sosem lelkesedett, se nem lelkesített. Mikor eljött a harmadév vége, s lediplomáztam, mondtam, hogy költözök a páromhoz,szintén az előzőhöz hasonló reakció. Végül minden cuccomat a páromhoz vittem mikor azon a nyáron mentem haza...egy kicsi válltáskával érkeztem haza. Azon az ősszel elköltöztem végleg...Még most is néha úgy csinál anyum, mintha vakációznék, s vakációban kötelező lenne hazamenjek...Pedig már 3 éve nem lakom otthon...
24-N
2014. szept. 2. 19:00
4/8 anonim válasza:
én nem költöztem el. tőlem elköltöztek a szüleim. furán hangzik ugye?:)
2014. szept. 2. 21:21
5/8 anonim válasza:
Tudták, hogy májusban végzek a sulival és júniusban kezdem a gyakorlatom a fővárosban. Együtt kerestünk albérletet, együtt pakoltuk össze a cuccaim, segítettek költözni. Nem kellett bejelenteni, mindent megbeszéltem velük, és tudták, mi zajlik az életemben. A költözés azért általában nem egyik napról a másikra pattan ki valakinek a fejéből. Nem a párommal költöztem még akkor össze, de tudták, hogy többet leszek nála, mint a saját albérletemben, így is volt. Amint letelt az 1 éves szerződés, véglegesen átcuccoltam. Ezt is tudták előre a szüleim. Úgy álltak az egészhez, mint a normális szülők. Tudták, hogy a gyerekük ki fog repülni a főiskola elvégzése után, saját élete lesz, munkája, keresete, és csak látogatóba fog hazajárni. Előttem ezt 3 gyerekkel eljátszották, nem érte őket nagy meglepetés. Előttem a tesóknál se borultak ki, nem volt sírás-rívás-üvöltözés, hogy "márpedig innen el nem mész gyerekem, a fizetésed pedig hazaadod".
2014. szept. 2. 22:40
6/8 anonim válasza:
Tudták, hogy össze akarunk költözni, nem érte őket meglepetésként, amikor találtunk albérlete és elkezdtünk pakolni. Anya mondjuk elég sírós, ő egy kicsit szipogott, Apa csak annyit mondott, hogy furcsa lesz nélkülem a lakás, de mindketten tudták, hogy ez az élet rendje, nem akadályoztak, sőt rengeteget segítettek/segítenek a mai napig. Azzal a sráccal azóta már szétmentem, éltem egyedül is néhány évet, most tervezek összeköltözni a párommal. Ott mondjuk kicsit aggódom, mert anyuka kijelentette a minap, hogy a fia az ő tulajdona... A fia ezt nem így gondolja, de azért...
26N
2014. szept. 3. 14:11
7/8 anonim válasza:
Máról holnapra történt a dolog. Várni akartunk még vele, hogy a páromat bemutassam a szüleimnek, de összevesztem velük egyik este és közöltem, hogy holnaptól nem lakom itt, felköltözöm Pestre a barátomhoz. Közölték, hogy ha kilépek a ház ajtaján, többet nem jöhetek vissza. Ennek 9 hónapja, azóta se próbáltak velem kapcsolatba lépni, én se fogom őket keresni. Elegem lett, hogy mindig meg akarták szabni, hogy mikor mit csináljak 22 évesen.
2014. szept. 3. 16:21
8/8 anonim válasza:
előző vagyok, felhívtam a páromat, hogy holnap mehetnék-e akkor hozzá, örült neki, a válasza annyi volt, hogy az ő otthonába nem vendég vagyok, hanem az az enyém is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!