Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy ne kelljen a suliban maradnom délután?
14 éves vagyok, idén vizsgázom, lesz kompetencia, na meg a felvételi.. Már pedig ezekre tanulni KELL, ha nem akarok közmunkás lenni (nem akarok)! A tanszoba meg a mi iskolánkban abból áll, hogy akik mindenből megbuktak, és a romák (természetesen csak a problémásak, különben még véletlenül lenne egy normális ember ott) versenyszerűen ordítanak és verekednek, a tanár meg sz@r a fejükre. Ilyen környezetben én nem tudok tanulni. De oké, tegyük fel, hogy sikeresen túlélem a napot.
16:00-kor elengednek
16:30-kor haza érek
17:00-ig eszem
17:30-ig társasági életet élek
18:00-kor megcsinálom a házit
19:00-kor vacsorázom
19:30-kor tv-zek
20:30-kor zuhanyzok
21:00-kor lefekszem
(Ha szerencsém van) 22:00-ra el tudok aludni.
És ez hosszútávon baromi kellemetlen amikor ötkor kelek.. Illetve ebbe még nem vettem bele, hogy drága édesapám lesz a legjobban megsértődve ha nem vagyok vele eleget, édesanyámról meg nem is beszélve, aki azért fog ordítani, hogy miért nem vagyok képes vigyázni az öcsémre..mondjuk mert olyanokat csinál, hogy elmegy este nyolckor és nagy kegyesen haza állít tízkor, meg tizenegykor amikor nekem holnap suli, és pont dolgozat.. Tehát így se lesz időm tanulni mert a fél napom azzal megy el, hogy a két éves öcsémet én próbálom nevelgetni, mert se az anyánk, se a párja nem képes rá. Ez mondjuk akkor nem túl kellemes, amikor öcsém egy órát vergődik mert az anyja elment, én meg nem tudok vele mit csinálni mert akármit teszek nem nyugszik meg. Aztán nehezen lenyugtatom, alszik két-három órát (addig tudok tanulni) és felkell úgy, hogy megint ordít.. Végül, ami a kedvencem, hogy folyton ütöget, dobál, harap, de rászolni nem merek mert annyira sír, hogy felveri az egész lépcsőházat. Én tényleg nem tartom magam hisztisnek, de ígyis egész nap az megy itthon, hogy én mennyire sz@r ember vagyok, szóval tudnám értékelni, ha legalább abban nem akadályoznának, hogy tanulhassak. Amivel ugye megalapozom a jövőmet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!