Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet hogy ne korlátozzanak ilyen értelmetlen módon?

Figyelt kérdés

A szüleim bizonyos dolgokban nagyon lazák, mert bízhatnak bennem. Megengedik hogy alkoholt igyak, romkocsmákba járjak, mert tudják hogy tudom hol a határ. Soha nem voltam részeg, csak megiszom egy pohár sört a barátaimmal kb 1-2 havonta egyszer. Kiengedtek Németországba egy egyhetes nemzetközi diákprogramra egy csapat 17-18 évessel, egy egyetemista öregdiák "felügyelete" alatt, tanár nélkül úgy, hogy tudták hogy lesz alkohol, és lenne lehetőségem másra is. Soha nem csalódtak bennem, minden úgy volt ahogy megbeszéltük, ha haza kellett érnem hazaértem, ha nem engedtek, nem mentem.

Egyébként jól tanulok, erős gimnáziumba járok,évente 2-3 alkalommal járok bulizni. Külföldi egyetemre készülök, diákmunkát végzek, felsőfokú nyelvvizsgám van. Soha nem cigiztem, nem drogoztam, mindig tudják hol, kivel és meddig vagyok. Ezen a nyáron az egyhetes német úton kívül 1 programom volt barátokkal, az is délután.

Mégis nyáron, amikor nem kell korán kelnem, kb 20 percig tart hazaérnem, megbízható emberekkel vagyok biztonságos környéken, haza kell érnem este 9-re, és 10-kor VILLANYOLTÁS!!! Nem akarok hajnalig "csavarogni", de 10-ig szerintem el lehetne engedni. Illetve ennyi idősen már el tudom dönteni hánykor kell aludnom. Értelmetlennek érzem hogy ennyire korlátoznak, mert másban sokkal lazábbak, és okot sem adtam rá. Hogy győzzem meg őket? 16/L

2014. aug. 6. 21:09
1 2
 1/11 anonim válasza:
95%
nemértem. Ha elengednek bulizni meg egyébként is rengeteget megengednek akkor miért nem engednek 10 ig ki nemértem. Nincs logika a nevelésükben
2014. aug. 6. 21:13
 2/11 A kérdező kommentje:
pont ezt nem értem én sem, hogy bulizni elengednek éjfélig 4-500 ember közé, de 10 barátommal romkocsmába 9-ig is csak hosszas könyörgés után.
2014. aug. 6. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy a haza utazásodtól félnek? Hogy pl. gyalog mész haza és megtámadnak?
2014. aug. 6. 21:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk én nem engedném a 16 éves lányomat inni az tuti, de mondjuk éjfélig ellehetne, ha ismerem akikkel van.
2014. aug. 6. 21:36
 5/11 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a barátaidat nem kedvelik?
2014. aug. 6. 21:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Busszal járok haza, átszállás nélkül, biztonságos környéken. Ha kb 10-ig maradhatnék akkor más is eljönne, megvárná velem a buszt, de így nem. Egyébként aki 10-kor megtámadna az 9-kor, 8-kor, 7-kor vagy délután 2-kor is megteheti. Akkor ki se lépjek otthonról? A barátaimat személyesen nem ismerik, de nem is akarják. Meséltem nekik róluk, mutattam képeket, megbíznak bennük.
2014. aug. 6. 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet,hogy 10-kor már ők is szeretnének aludni,és addig nem tudnak nyugodtan lefeküdni míg haza nem érsz?
2014. aug. 6. 21:57
 8/11 A kérdező kommentje:
nem hiszem, mert ha hazaérek 9-re, akkor ők még tv-t néznek 11-ig, éjfélig. A másik ami zavar, hogy otthon (ha nem megyek sehova) 10 órakor le kell kapcsolnom a villanyt, számítógép, telefon ki, zenét sem hallgathatok. Pedig másnap sehova nem megyek. Ennek milyen logikus magyarázata lehet?
2014. aug. 6. 22:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Mennyire van közel a szobátok?Nem lehet,hogy nem tudnak "házaséletet" élni nyugodtan,ha Te ébren vagy? Mondjuk közel a wc ajtó a szobájukhoz,és gáz lenne,ha még ébren lennél és kimennél wc-re(vagy konyhába,fürdőbe) miközben ők "elfoglaltak" ?
2014. aug. 6. 22:55
 10/11 anonim ***** válasza:
23%
En nem latok akkora tragediat ebben. Van, amikor elengednek, es van, amikor otthon szeretnenek tudni. Nekem is este kilenckor otthon kellett lennem 16 evesen, de nem ugy fogtam fel, hogy a szuleim ki akarnak tolni velem, hanem ugs, hogy ertem hozzak a szabalyokat, nem ellenem.
2014. aug. 7. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!