Helyi közlekedésnél értelmetlen a 90%-os kedvezmény?
Sajnos félreértettelek, én a gyes alatti kedvezményre gondoltam. Nem akartalak rosszul tájékoztatni, erre így már nem tudom a választ. :(
Én ezt találtam, mintha a visszaútra tényleg nem jogosítana, de nem tudom. Lehet, hogy az államkincstárnál tudnának bővebb felvilágosítást adni:
Utazási kedvezmények : Utazási kedvezmény igénybevételére jogosult korlátlan számban megváltható kedvezményes menetjeggyel, vagy bármely viszonylatban megváltható, viszonylathoz kötött kedvezményes bérlettel az a személy, aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül, a Magyar Államkincstár Igazgatósága által kiállított hatósági bizonyítvány alapján, továbbá korlátlan számban megváltható kedvezményes menetjeggyel a fenti személlyel(vak,hallássérült,súlyosan fogyatékos) együtt utazó személy(kísérő). A Magyar Államkincstár Regionális Igazgatósága a magasabb összegű családi pótlék, megállapításával egyidejűleg hatósági bizonyítványt állít ki az utazási kedvezmények igénybevétele céljából. A már magasabb összegű családi pótlékban részesülő személynek, illetve annak, aki után a magasabb összegű családi pótlék megállapításra került, kérelemre a Magyar Államkincstár Igazgatósága kiállítja a hatósági bizonyítványt.Az utazási kedvezmény mértéke :1)a helyközi közlekedésben(vasúti személyszállítás,HÉV,helyközi autóbusz közlekedés,komp- és révközlekedés)90%-os jegy-és bérletkedvezmény 2)a helyi közlekedésben 100%-os bérletkedvezmény.
kÖSZI! Világos a magyarázat, de arra miért nem gondolt senki, hogy ha elviszem a gyereket oviba, akkor nem várok ott több órát, hanem addig elmegyek a dolgaimat intézni vagy hazamegyek BUSSZAL, mert autónk, az nincs. Így viszont már a normál árú bérlet szükséges, tehát hiába lehet ingyen közlekedni, ha valójában mégsem :( Vagyis marad a 6500 forintos bérlet. :(( Köszönöm, a válaszokat!!
Autista kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!