Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom a szüleimet, mert ők...

Utálom a szüleimet, mert ők szeretnek?

Figyelt kérdés

Tehát én gyűlölöm a szüleimet, mert szeretnek és (majdnem) mindent megadnak nekem.

Ilyen létezik?

Azt hiszem, hogy a szeretetüket és törődésüket velem túlzásba viszik és rabságban érzem magam itthon, borzasztó érzés! Annyira idegesítő, hogy túlságosan tőrödnek velem, hogy nem tudom elmondani.

Engem nem vernek ugye stb. tehát az én szüleim abszolút a másik véglet, és ez rossz!

18/F vagyok, nemsokára 19.

Szerintettek lelépjek itthonról?

Hajléktalan lennék addig, amíg nem tudnék pénzt keresni, amúgy meg magamat is rohadtul utálom és gyülülöm, hogy nem érdekel hogy mi történik velem, úgy hogy az sem érdekelne ha pl. éhenhalnék az utcán.

Meg hát mindig azt mondohatják, hogy félénk szerény vagyok amit utálok, hát valoszínűleg a hülye nevelésük miatt lettem ilyen!!! Uh én soha többet nem szeretném látni ezeket az embereket, úgyhogy ha lelépek soha sem láthatnak.

2014. aug. 23. 18:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha ebbol egy szo is igaz lenne, majdnem megsajnalnalak. Majdnem.
2014. aug. 23. 18:31
 2/17 anonim ***** válasza:
94%

Úristen ember...

Igen, lépj le és húzz el a francba de nagyon messzire, inkább egy másik ország tudjon a magáénak, de szerintem senkinek nem kellenék. Menj az utcára és tapasztald meg azt, hogy milyen, ha senki nem törődik veled és ha a magad lábán kell megállnod. Aztán ha azoknak az embereknek állsz a koporsója vagy a sírja előtt, akik felneveltek, tanítottak, mindent megadtak neked, elláttak a szeretetükkel és akiknek az életedet köszönheted, emlékezz vissza erre a pillanatra, hogy milyen undorító, hálátlan paraszt voltál, most pedig menj és köszönd meg szépen a szüleidnek, hogy annak ellenére, hogy egy utolsó tapló senki vagy, még mindig szeretnek.

2014. aug. 23. 18:34
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Észt nem adtak sajnos. Igen, lépjél le. Felnőtt vagy, kereshetsz munkát és eltarthatod magad. Semmi akadálya.
2014. aug. 23. 18:36
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
Csinalj magaddal vmit a kotel ugyis par forint :)
2014. aug. 23. 18:37
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát igen, utálom hogy mindig meg kell játszanom magam előttük. Nem tudom nekik megmondani egyszerűen hogy mennyire utálom őket.

2014. aug. 23. 18:40
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Igen, létezik, de csak elvétve. Született pszichopatának hívják az ilyen embert.
2014. aug. 23. 18:42
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

Vannak esetek, mikor a túl sok törődés teher, mert valószínűleg úgy érzed nem tudsz megfelelni a beléd vetett elvárásoknak. De erős túlzásnak érzem, hogy emiatt a szüleidet utáld, ők csak valami rózsaszín szemüvegen látnak téged - ami biztos rossz - de még mindig azért ilyenek mert szeretnek.

Ne lépj le otthonról, az nem megoldás, hogy valami fiatal bűnöző palánta és/vagy hajléktalan leszel más emberek kárára... inkább szállj kicsit magadba. Menj el dolgozni. Diák vagy? Menj el diákmunkára és próbáld ki milyen az igazi élet, ahol meg kell küszködni azért amit akarunk, nem csak úgy belerepül a szánkba.

Ne legyél egyfolytában otthon anyádék nyakán a nap 24 órájában, járj el a barátaiddal vagy csak sétálj egyet a szabadba - egy kis távolság talán ráébreszt egy két dologra -.

És mielőtt még bevallanád a szüleidnek hogy mennyire "utálod" őket, gondolkozz el azon, ha egy számodra fontos személy, akiért mindent megtennél - már ha van ilyen - hasonlókat mondana neked, hogy éreznéd magad. Ne légy ennyire önző.

2014. aug. 23. 18:52
 8/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a szüleid hibáztatod amiért elsz@rtad az életed. Ha megvonták tőled a falatot, vertek, szegénységben éltetek, és kb olyanok voltatok mint egy utolsó cigány család még meg is értem.

18 évesen rengeteg lehetőség áll előtted ha az orrod hegyénél tovább látsz. Öngyilkos ne legyél, ha már ennyi szenvedést okoztál a szüleidnek, nem kell az utolsó csepp a pohárba. 18 évesen úgy gondolkodsz mint egy kövér, köznevetség tárgyát képző 14 éves tinilány.

2014. aug. 23. 18:54
 9/17 A kérdező kommentje:

Igen, őket is hibáztatom hogy szar az életem, és egy utolsó szerencsétlen ember vagyok, aki gyakorlatilag semmire sem jó. És az ő nevelésük is befolyásolta a személyiségemet, hiszen nem engednek élni egyszerűen, egész általános iskolában kísérgettek engemet például, satöbbi.

Tehát pszichopata vagyok? Az jó, legalább tudom mire fogni.

Már úgy érzem, hogy ezekkel az emberekkel nem bírok egy fedél alatt tovább élni...

2014. aug. 23. 19:37
 10/17 anonim ***** válasza:
89%

Úgy látom az a része a mondanivalómnak, hogy szállj kicsit magadba nem érkezett meg... Csak megsúgom, másnak sem volt tökéletes a gyerekkora, más is problémákkal küszködik, de ennyi idősen mint Te már nem tartozol egy döntésképtelen gyerek kategóriájába. Lehet a szüleid is hibáztak, de ez nem mentesít téged az alól, hogy meg sem próbálod rendbe hozni az életedet.

A szüleid hibáztatása, csak addig fog működni, míg már egyáltalán nem lesz lehetőséged az életben, és visszanézve jössz rá, hogy talán nem a szüleid nevelésén kellett volna siránkoznod, hanem tenni valamit!

Még fiatal vagy, ne add itt elő a hattyúhalálát, hogy nem tudsz semmit kezdeni az életeddel, mert még el is hiszem...

És a túl sok panaszkodásban ne felejtsd el, hogy bárhogyan is neveltek fel, ma is itt vagy, nem haltál éhen, megvan mindened, ami másnak esetleg nincs. Jó lenne ha megtanulnád azt értékelni, amid van és úgy viselkednél mint egy felelősség teljes fiatal! (ilyen gondolkodással és ennyi idősen sajnos manapság még nem lehet felnőttnek tekinteni)

2014. aug. 23. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!