Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell kutakodni a pénztár...

Miért kell kutakodni a pénztárcámba? Más szülő is ezt teszi? Jogosan zavar, vagy én fújom fel?

Figyelt kérdés

Anya és a tesóm eljöttek Pestre vidékről. Viszont a húgom rögtön rákattant a gardróbomra, hogy mégis honnan vannak ilyen cuccaim, egy vagyon lehet, ami abba a szobában van, stb. Utána meghívtam őket ebédelni, Anya ezután elkezdett kérdezősködni, hogy mégis miből telik ilyen dolgokra, erre az életszínvonalra az egyetem mellett.

Megjegyeztem, hogy nem kellene ennyire turkálni a pénztárcámba (kb. a 20. ilyen kérdésnél) és megsértődött, mert én felfújom ezt, nem akart ő kutakodni... Ó, dehogynem.

Más szülő is próbál ennyire belefolyni a külön élő egyetemista gyereke életébe?

2014. aug. 28. 16:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Drága nagyanyám is minden alkalommal végig mér mindenkit és végig kérdezget:

- Ezt a felsőt még nem láttam, új?

- Most vetted a cipőt?

- De jó táskád van, nekem is vehetnél

stb. természetesen ezt a már régóta meglévő ruhadarabokkal játsza el. szóval nem vagy egyedül és van akik nem aggódásból kérdezgetnek, hanem szimplán fúrja az oldalukat, hogy a másiknak miért van az amije

2014. aug. 28. 19:07
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Kinek mi köze van hozzá,h a kérdező mit dolgozik és mennyit keres? Ha nem akarja elmondani az anyjának akkor ne mondja.
2014. aug. 28. 19:11
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
én anyukámat is furdalta a kíváncsiság hogy mennyit keresek..nem mondtam meg...de már tudja kbra mert az egyik rokonom a kollegám és belőle már kbra megtudta...mindig mondja hogy bezzeg ha ő ennyit keresne mint én .(még átlagosnak sem mondanám a fizum,nem keresek vmi jól..) .....képes lenne kiszámolni hogy mire mennyit költöttem...meg hát így is mindig ezt adjak azt adjak neki...kis apróságokat kér mindig csak hogy neki ne kelljen megvenni...(dolgozik ő is és az élettársai)ezért nem szeretem senkinek megmondani én se hogy mennyi pénzt keresek mert annál többet akarnak..még ha szívesen is segít az ember...akkor is..
2014. aug. 29. 12:37
 14/17 anonim ***** válasza:
belőle=tőle
2014. aug. 29. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom ez már megint a gazdag barát téma. Nem is unalmas egyáltalán...
2014. aug. 29. 17:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha őszinte lennél a szüleiddel, nem kutakodnának. Azért gondolj bele, gyanúsan magas színvonalon élsz, és titkolózol. Ez gyanús - már így nekem is, leírás alapján. Nyilván senkinek nem az az álma, hogy a lánya prosti legyen vagy kitartott. És gyanítom, hogy ez a helyzet. Vagy seftelés, póker... ha eléjük állnál, és elmondanád, ahelyett, hogy hisztizel, hogy "semmi közötök hozzá, és ti vagytok a bunkóóóók", akkor jobban elfogadnák.
2016. márc. 9. 11:06
 17/17 anonim ***** válasza:

16. vagyok, ja és amit kifelejtettem, és fontos:

nem azért kutakodnak, mert túlkíváncsiak meg irigykednek, hanem mert FÉLTENEK... ha tényleg kitartott vagy hivatásos vagy, az nem feltétlenül jó döntés, sok bajod származhat belőle később, testi-lelki... egy normális családtag meg igyekszik ettől megóvni a szeretteit.

2016. márc. 9. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!