Mit lehet tenni, ha a lányom és a barátnője ezt tervezik?
Figyelt kérdés
A lányom már egy ideje nagyon könyörgött egy yorki kutyáért, mert a barátnőjének is ilyen kutyája van. Végül kapott egyet a 15. születésnapjára. Most 1 éves a kutya. Észrevettem, hogy mostanában nagyon megy a susmus a lányok között, míg egyik nap amikor itt volt a lányom barátnője, véletlenül meghallottam, hogy pároztatni akarják a két kutyát (a miénk szuka, a barátnőé kan). Hallottam, hogy a pénzt témára terelődött a szó, mire a lányom csak annyit mondott "a pénz miatt ne aggódj". Nagyon ledöbbentem, hát mi nem tenyésztésre vettük azt a kiskutyát, csak házikedvencnek, az állatorvos árai meg az egekben vannak! Gondolok itt olyan, hogy bármilyen komplikáció lép fel, az legalább 70 ezer forint! A kölykök ellátásáról, felneveléséről nem is beszélve. A lányom meg biztos, hogy nem fog utánuk kakit takarítani, mert a saját kutyájával is csak akkor foglalkozik, ha épp kedve van hozzá. Nekem erre se időm, se pénzem, se energiám!2014. aug. 28. 14:01
11/16 anonim válasza:
Az igaz, hogy a yorkie szaporítása komoly pénzt hoz a konyhára, mi is csináltuk, de nem olyan egyszerű, hogy csak megellik oszt jóvan. Törzskönyv, oltások, ellés utáni orvosi ellátás, vemhesség alatt is jó, ha látja doki. És ez nem olcsó, plusz rengeteg idő.
12/16 anonim válasza:
Az ivartalanítás amúgy is jó ötlet, ha nem akartok kölyköket!
13/16 anonim válasza:
A lanyod egy hulye, kis felelotlen csitri!
Most komolyan... Amugy 70ezer ft meg hagyjan, elarulom, hogy joval tobb. Az esetleges komplikaciokrol nem is beszelve. A yorki apro termete miatt elofordul a csaszarozas, a szoptatas miatt pedig pl. A daganat az emloiben...de meg folytathatnam.
Ulj le vele, es vilagositsd fel a hercegnot.
14/16 anonim válasza:
Én elvinném ivartalanítani. Lányok kitalálták már fejben meg is vették az új okos telefont a kölykök eladásából, én biztos nem adnék erre még esélyt sem.
15/16 anonim válasza:
Tehát vettél neki szülinapra egy kutyát,és nem rendezted le vele innentől az ő dolga és felelőssége.jó ideged van,mert tuti lepofoztam volna az első alkalomnál ha az ő kutyájáról nekem kell gondoskodni,sőt el is passzoltam volna a háztól.Akkor ha eddig nem,most itt az idő erélyesen közölni vele a tényállást.Amugy meg néz kisállat biztosítás után.valami baja van legalább a gyógykezelése ne küldjön padlóra.Nekem olyan lakásbiztosításom van,ami fizet a kutyára is 80%-ot ha beteg.
16/16 anonim válasza:
ezért nem szabad azért kutyát venni a gyereknek mert jaj de cuki. kapott volna egy halat, aztán pár hónap múlva hörcsögöt, és ha azokat ellátja, akkor 1-2 év múlva jöhet a kutya.
ivartalanítsd a kutyust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!