Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos szerintetek, hogy a...

Jogos szerintetek, hogy a fiam és a barátnője ezt kérik tőlem?

Figyelt kérdés
45 éves vagyok, a fiam 27. Volt egy párja, akivel nem voltak házasok, de az egyszerűség kedvéért úgy írom, hogy a volt menyem, ugyanis 7 évig voltak együtt és 2 gyerekük született. Aztán szétmentek. A fiam rendesen látogatja a gyerekeit, de munka miatt csak a kötelező 2 heti hétvégi láthatásokra tudja elhozni őket, olyankor is inkább mindig együtt csináltak valamit, nem igazán hozta hozzám. Így én nagyon keveset láttam az unokáimat. Végül vettem a bátorságot és megkérdeztem a volt menyemet, gond lenne-e neki, ha én néha meglátogatnám őket, esetleg elhoznám, mert a fiamon láthatási idejében alig vannak itt. Ő ennek nagyon örült, mert amúgy is nehéz volt neki egyedül a picikkel (most 4 és 6 évesek), hiszen már visszament dolgozni és a szülei messze laknak. Azóta ő viszi őket reggel oviba suliba, viszont én megyek értük, mert előbb végzek a munkával, elhozom őket, nálam ebédelnek, játszanak, este viszem haza őket. Ezen kívül is sokat vagyok ott néha hétvégén is, mikor felhív, hogy elintézni valója lenne, akkor egész nap vigyázok rájuk. Jó a viszonyunk, sokat szoktunk beszélgetni is. Eddig ezzel semmi gond nem volt. Most viszont van a fiamnak új barátnője. Már bemutatta nekem a nőt (szintén 25 éves), és nincsen vele semmi gondom, szimpatikus volt elsőre. Szoktam hozzám jönni vacsorára, ebédre, beszélgetni, szóval minden rendben volt eddig. Tegnap viszont a fiam előállt azzal, hogy az új párját nagyon zavarja, hogy én ennyi időt töltök az exével, meg hogy ő ezért úgy érzi hogy ő csak a második lehet, és kérte a fiam kevesebbet járjak a volt menyemhez, inkább az új barátnőjével csináljak olyan programokat, amiket most a másik nővel (pl délutáni kávézás, beszélgetés). Nem tudom eldönteni jogos-e a kérésük, mert én szerintem nem! Ez az egész szerintem abból indult ki, hogy tegnap mondták, hogy szombat este jönnének vacsira, én meg mondtam, hogy sajnos a szombat este nem jó, mert megígértem a volt menyemnek, hogy átmegyek hozzá vigyázni a gyerekekre késő estig, mert ő esküvőre megy. Ez először fordult elő. Szerintem ez lehet a bajuk. Ha beleképzelitek magatokat az új barátnő helyébe, tényleg bántó ha ilyen az "anyósotok"? Mert nem akarok vele sem rossz kapcsolatot.
2014. jún. 5. 16:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%
Semmilyen aktuális barátnő kérése nem jogos, ha ezzel kevesebbet láthatod az unokáidat. Mindenki azzal foglalkozzon, ami a dolga. Ahhoz, hogy te kivel töltöd a szabadidőd, nincs közük. Teljesen természetes, hogy a gyerekekkel szeretnél lenni és jó viszonyt ápolsz a volt menyeddel. Az új barátnőnek meg ideje feldolgoznia, hogy egy "elvált" két gyerekes apukával kezdett el járni! Ez tény, és nem kell változtatnod azon, amit kialakítottál. Ezen kívül, ha marad szabad időd és kedved, persze barátkozz az új nővel. De ez a te döntésed, nem a fiadé! N30
2014. jún. 5. 16:06
 2/31 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon jó nagymama, "anyós" lehetsz :-) Gratulálok hozzá, hogy ez így sikerült! Ne hagyd, hogy elrontsák az unokáiddal és a "menyeddel" kialakult kapcsolatotokat. Még a fiadnak se hagyd! Meg kell érteniük, hogy neked az unokáid az elsők!

Én ezt a fiaddal beszélném meg egyébként, olyankor mikor nincs ott az új barátnője. A továbbiakat neki kellene megbeszélnie a barátnőjével.

2014. jún. 5. 16:11
 3/31 anonim ***** válasza:
98%
Nincs igazuk, mert te ezt az időt az unokáddal töltöd, ami érthető. Azt természetesen megtehetitek, hogy több közös programot szerveztek a mostani barátnővel, elhívjátok egymást kávézni, beszélgetni. De azt ne kérje, hogy az unokáddal kevesebb időt tölts miatta.
2014. jún. 5. 16:12
 4/31 anonim ***** válasza:
91%
ezustpataknak a válaszával tudok egyet érteni, és igaza van.
2014. jún. 5. 16:17
 5/31 anonim ***** válasza:
91%
Erre az új "barátnőre" vigyázni kell ! Ez nagyon rámenős és egyszerűen féltékeny a múltra. Ráadásul igen alacsony lehet az érzelmi intelligenciája, ha nem érti meg, hogy egy nagyszülő szinte szerelemmel tudja szeretni az unokáit, amit kívülállónak legalább is tiszteletben kellene tartani. Ráadásul az emberi kapcsolatok nem arról szólnak, hogy a meglevő szoros kapcsolatokat bármiért is meg kellene szakítani, lazítani.
2014. jún. 5. 16:17
 6/31 anonim ***** válasza:
85%

A jelenlegi barátnő vegye tudomásul, hogy ő a 2. a sorban.

Nem lehet az unokáidat kiradírozni. Te nem a menyeden segítesz elsősorban, hanem ápolod az unokáiddal való kapcsolatot - talán a fiad helyett is. Ki tudja, hogy öreg korod támogatója éppen valamelyik unokád lesz.

Ha elígérkeztél, akkor ne visszakozz egy szimpla vacsora kedvéért! Nyilván az új barátnőt is elfogadod, de nem dobod el az előző tartós kapcsolatot az ő kedvéért. Ha ezt nem érti meg, akkor ő középső kapcsolat lesz, nem a második.

Nézd az unokáidat, akiknek te vagy a nagyi!

2014. jún. 5. 16:19
 7/31 A kérdező kommentje:
Ezeket a dolgokat én is mondtam, de azzal jött a fiam, hogy ő nem a gyerekekkel töltött időre, gondol, hanem amit a volt párjával töltök, ami annyi, hogy mikor jön a gyerekekért délután, megkínálom kávéval, vagy pl egy hónapban egyszer átmegyek befesteni a haját. Ez ugye nem az unokákkal töltött idő és szerintük ezeket a programokat ideje lenne megszüntetnem.
2014. jún. 5. 16:20
 8/31 anonim ***** válasza:
92%
Ezt sem tartom jogos igénynek a részükről. Független ember vagy. Saját magad döntöd el, hogy kivel barátkozol és kivel nem. Ez nekem olyan, mint mikor az ovisok veszekszenek, hogy ha a Julcsika a barátnőd, akkor én nem leszek az. Hülyeség!
2014. jún. 5. 16:23
 9/31 anonim ***** válasza:
97%

Első olvasatra csak annyit, hogy szuper a hozzáállásod, nem az a tipikus "anyós" típus, hanem inkább baráti... Szóval le a kalappal.

A válaszom többi részét később, még átgondolom!

(Csak annyit...: Esetleg ha a menyeddel+unokáiddal már meg van beszélve valami, és pont akkorra hívnak a fiadék, nem lehet, hogy nem a menyedre hivatkozol, hanem csak azt mondod nem érsz rá??? tehát hogy ne mindig csak annak a nőnek a nevét emlegesd előttük...

+ Jófej lehetsz, szerintem meg tudnád beszélni ezt az új barátnővel! Nem kell sezrintem se az unokákat elhanyagolni, se az új nőt!!!)

2014. jún. 5. 16:24
 10/31 anonim ***** válasza:
79%
Eleve a fiadat nem ertem. Orulhrt
2014. jún. 5. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!