Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos szerintetek, hogy a...

Jogos szerintetek, hogy a fiam és a barátnője ezt kérik tőlem?

Figyelt kérdés
45 éves vagyok, a fiam 27. Volt egy párja, akivel nem voltak házasok, de az egyszerűség kedvéért úgy írom, hogy a volt menyem, ugyanis 7 évig voltak együtt és 2 gyerekük született. Aztán szétmentek. A fiam rendesen látogatja a gyerekeit, de munka miatt csak a kötelező 2 heti hétvégi láthatásokra tudja elhozni őket, olyankor is inkább mindig együtt csináltak valamit, nem igazán hozta hozzám. Így én nagyon keveset láttam az unokáimat. Végül vettem a bátorságot és megkérdeztem a volt menyemet, gond lenne-e neki, ha én néha meglátogatnám őket, esetleg elhoznám, mert a fiamon láthatási idejében alig vannak itt. Ő ennek nagyon örült, mert amúgy is nehéz volt neki egyedül a picikkel (most 4 és 6 évesek), hiszen már visszament dolgozni és a szülei messze laknak. Azóta ő viszi őket reggel oviba suliba, viszont én megyek értük, mert előbb végzek a munkával, elhozom őket, nálam ebédelnek, játszanak, este viszem haza őket. Ezen kívül is sokat vagyok ott néha hétvégén is, mikor felhív, hogy elintézni valója lenne, akkor egész nap vigyázok rájuk. Jó a viszonyunk, sokat szoktunk beszélgetni is. Eddig ezzel semmi gond nem volt. Most viszont van a fiamnak új barátnője. Már bemutatta nekem a nőt (szintén 25 éves), és nincsen vele semmi gondom, szimpatikus volt elsőre. Szoktam hozzám jönni vacsorára, ebédre, beszélgetni, szóval minden rendben volt eddig. Tegnap viszont a fiam előállt azzal, hogy az új párját nagyon zavarja, hogy én ennyi időt töltök az exével, meg hogy ő ezért úgy érzi hogy ő csak a második lehet, és kérte a fiam kevesebbet járjak a volt menyemhez, inkább az új barátnőjével csináljak olyan programokat, amiket most a másik nővel (pl délutáni kávézás, beszélgetés). Nem tudom eldönteni jogos-e a kérésük, mert én szerintem nem! Ez az egész szerintem abból indult ki, hogy tegnap mondták, hogy szombat este jönnének vacsira, én meg mondtam, hogy sajnos a szombat este nem jó, mert megígértem a volt menyemnek, hogy átmegyek hozzá vigyázni a gyerekekre késő estig, mert ő esküvőre megy. Ez először fordult elő. Szerintem ez lehet a bajuk. Ha beleképzelitek magatokat az új barátnő helyébe, tényleg bántó ha ilyen az "anyósotok"? Mert nem akarok vele sem rossz kapcsolatot.
2014. jún. 5. 16:03
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Meg például olyan is volt hogy anyák napjára amikor volt az oviban a műsor akkor nekem is készítettek meghívót a gyerekek, és így együtt mentünk az anyjukkal, és olyan ügyesek voltak, hogy a végén meghívtak mindenkit fagyizni a cukrászdába. És szerintük vigyem csak a gyerekeket fagyizni de ez bántó hogy a fiam volt párjával ilyeneket csinálok néha, de nem minden nap, ezek csak ritka alkalmak, amit most leírtam. a hajfestés is csak egy hónapban egyszer. A többi napokon csak jön a gyerekekért, meg néha iszunk egy kávét. Szerintetek ez sok, bántó?
2014. jún. 5. 16:29
 12/31 anonim ***** válasza:
88%
* Orulhetne , hogy legalabb te toltesz annyi idot a gyerekekkel amennyit O nem tud. Ez a bno is hulye. Mar megkapta a fiadat, de neki az anyos is kell "teljes egeszeben". + Most komolyan egy egyedulallo anyukatol sajnaljak azt az 1 ora hajfestest? Ohh istenem...
2014. jún. 5. 16:31
 13/31 anonim válasza:
85%
az az igazsag hogy némely nő ilyen.. úgyértem ha olyan párt talalnak maguknak aki elvalt, vagy mastol van gyereke alapbol feltekenyseg tor rajuk, es majd idovel egyre jobban szeretnek a pasijukat "elszakitani" a multjatol ..hogy csak ok legyen, mintha elottuk nem is lett volna senki. De ez undorito dolog a reszukrol! szerintem az uj bartno ertse meg, hogy o elotte het evig volt egy no a fiad dleteben akivel biztosan kialakult vmi fele jo viszony, es ket gyonyoru unokad van. Fogja fel hogy neked ok fontosak. Szerintem igy az irasodbol itelve te nem olyan anyos vagy aki az exbaratno miatt kevesbe szeretne az ujat. Szoval inkabb oruljon hogy ilyen anyosa van ;)
2014. jún. 5. 16:35
 14/31 anonim ***** válasza:
89%

És ha a szomszédasszonyoddal kávéznál néha napján, meg neki festenéd haji egyszer a haját, meg vele mennél el néha mondjuk templomba :) vagy más programra, akkor mi lenne? Azt se néznék jó szemmel?

Örüljön a fiad, hogy ha már ő nincs jelen a gyerekei életében. Legalább te besegítesz! Az új barátnője meg örüljön, hogy a fiadnak addig se kell a gyerekeivel időt töltenie, hanem azt az időt mind a barátnővjével töltheti.

Egyébként tudnia kellett, hogy kivel kezd kapcsolatot, amikor egy gyerekes apukával kezdett...

2014. jún. 5. 16:36
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Te tulajdonképpen az apjukat helyettesíted, hisz ha ilyen közel laktok, neki illene néha vigyázni a gyerekekre a kötelezően előírt időn kívül is (sőt normális apa magától ajánlaná fel, hogy hétközben is elviszi néha a gyerekeket).

Amúgy én főleg azon akadnék ki, hogy az új barátnő nem mondja a szemembe hogy mi a baja, hanem üzenget és a háttérben kombinál. A fiadnak ha lett volna baja, akkor már eddig is szólt volna, ez csak a csaj hisztije. Szerintem ha ilyen szinten részt veszel az unokák életében, igenis hozzátartozik, hogy néha van közös program, mert igenis kell beszélnetek a gyerekekről amikor nincsenek ott, biztos van olyan nevelési/viselkedési kérdés, amiben közös nevezőre kell jutnotok a volt barátnővel. Ezt pedig nyilván nem a gyerekek előtt ildomos megbeszélned.

Amúgy én azt tenném, hogy ezt elmondanám a következő találkozás alkalmával az új barátnőnek (természetesen a fiam jelenlétében) és biztosítanám, hogy ennek ellenére őt is nagyon szeretem és szimpatikus. illetve neki is fogok ennyit segíteni ha lesznek unokák.

2014. jún. 5. 17:29
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
Hát, én biztos néznék egy nagyot, ha a helyedben ilyet kértek volna tőlem, aztán pedig eligazítom a hölgyeményt, hogy mi zavarhatja őt az ÉN családommal, szabadidőmmel és az ismerőseimmel valamint az unokáimmal való kapcsolattartással kapcsolatban. Nekem az éppen aktuális pipi ne gagyogjon.
2014. jún. 5. 17:45
 17/31 anonim ***** válasza:
87%

A fiad keressen egy normális nőt, aki nem ennyire idióta!

Egyértelmű, hogy nem azzal leszel mindig jó kapcsolatban, aki a fiad aktuális nője, hanem akivel te akarsz.

2014. jún. 5. 17:52
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
Nekem ha az uj mancika szolna, hogy kivl toltsem az idomet es kevesebbet legyek az unokaimmal, akkor zengene a kerulet es be nem lephetne a lakasomba.Ez egy feltekeny hisztis tyuk, rohogd ki.
2014. jún. 5. 18:44
 19/31 anonim ***** válasza:
82%

Én a helyedben már megmondtam volna az új barátnőnek, hogy hol van az Ő helye... azért ne a málna egye meg a macit, röhejesen hangzik, hogy a fiad és a csaja meg akarják szabni neked, hogy kivel-mikor-mennyi időre találkozhatsz.

Ha meg a szép szóból nem értenek, (ti. "semmi közötök hozzá") tudomást se kell venni új hölgyről, amíg le nem szokik az ilyen idióta gondolatokról...

2014. jún. 5. 19:04
 20/31 A kérdező kommentje:
Lehet a háttérben az hogy az új párja még nem találkozott a gyerekekkel? Mikor a fiam elviszi őket hétvégére olyankor nincsenek együtt az új lánnyal, nem akarja neki bemutatni őket, amíg nem biztos a kapcsolat (kb fél éve vannak együtt). Szerintetek ha megismeri majd a gyerekeket, akkor másképpen fog gondolkodni?
2014. jún. 5. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!