Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy elköltö...

Hogy mondjam meg, hogy elköltözöm itthonról? Hagyjak üzenetet?

Figyelt kérdés

Holnap leszek 18 éves és elköltözöm. De nem tudom, hogy anyának hogy mondjam meg.

Arra gondoltam, hogy írok neki egy levelet, amiben leírok mindent, hátha úgy könnyebben megérti.

Ez jó ötlet lenne?

2014. aug. 23. 14:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem jo otlet. Akarmilyen is a viszonyotok, azert annyival tiszteldd meg, hogy leulsz vele, es ugy kozlod, hogy elkoltozol&azt is, hogy hova.
2014. aug. 23. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Nagy baj lehet ha így döntöttél. Ha nem tudod megbeszélni vele, csak akkor írj levelet.
2014. aug. 23. 14:29
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Még jü, hogy hagyjál, de legjobb lenne ha személyesen mondanád el és elbúcsúznál tőle.
2014. aug. 23. 14:29
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

Meglépsz és utána úgy gondolod, sosem fogsz beszélni, találkozni vele?

Vagy úgy gondolod, akkor kevésbé lesz kiakadva?

Holnap összepakolsz és közlöd anyáddal, hogy most elmész, mert te már jogilag nagykorú vagy.

2014. aug. 23. 14:41
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

Sztem is mondd meg! Személyesen. Bár nem tudom, hogy milyen Édesanyád temperamentuma/életfelfogása, hogy ilyen egyáltalán megfordult a fejedben.

Ennyire rossz a viszonyotok? Miért döntöttél így, hogy már aznap szevaszt mondasz?????

2014. aug. 23. 15:02
 6/16 A kérdező kommentje:

Igen, eléggé megváltozott a kettőnk kapcsolata az utóbbi években.

Elég sok minden közrejátszott a döntésemben, az itthoni légkör általában feszült, mindenért én vagyok a hibás, soha nem állna ki értem. Elviseltem ezt, ameddig kellett. De most, hogy már nem 'kötelező', inkább megyek.

2014. aug. 23. 15:06
 7/16 anonim válasza:
100%
Semmiképp nem előnyös egy levél formájában csak úgy otthagyni. Személyesen, szemtől szemben kell ezt megbeszélned vele. Az a legtisztább, legtisztességesebb.
2014. aug. 23. 15:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele személyesen, de ha tartassz tőle, hogy nem engedne, vagy rosszul reagálna, akkor kérd meg egy barátod, hogy várjon rád a kapuban, hogy biztosan el tudj menni. Remélem ennél azért jobb a viszonyotok.
2014. aug. 23. 15:17
 9/16 anonim ***** válasza:
67%

Vajon az elkövetkező években, ha nem a te ideális elképzelésed szerint mennek majd a dolgaid, akkor fogod a sátorfádat és odébbállsz?

Valahol mindig alkalmazkodnod kell majd.

2014. aug. 23. 15:23
 10/16 A kérdező kommentje:

Ha nem engedne, akkor is mennék. Semmit nem tudna ellene tenni, max rám zárja az ajtót, de annak meg nem lenne jó vége és ezt ő is tudja (remélhetőleg).

Igen, Utolsó, kell alkalmazkodni, de szerintem te sem maradnál olyan helyen, ahol érzed, hogy te vagy a nemkívánatos személy és mindenért téged okolnak, te vagy folyamatosan a sz.r, rossz ember, mert nem ugrasz rögtön, ha füttyentenek.

Az anyámmal teljesen tönkrement a kapcsolatom, nem látom értelmét, hogy maradjak.

Szerintem ha valahol nem érzi jól magát az ember, menni kell.

Nagyon szépen köszönöm a "hasznos" válaszodat!

2014. aug. 23. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!