Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? (Folytatás lent)

Figyelt kérdés

Anyukám már munkanélküli egy ideje, viszont egyre rosszabbul tud eltartani minket apukám, és anyukám elhatározta, hogy munkát akar szerezni. Szimpla takarító vagy házvezetőnő állásra gondolt, esetleg valami titkárnőire meg ilyesmikre.

Mondtam neki, hogy akkor azzal jár a legjobban, ha szállodába megy takarítani, ott azért többet kapna, mint egy sima kis boltban, erre nekem ugrik, hogy ő biztos nem fogja más hányását meg azokat az ágyakat takarítani, ahol a pénzes emberek a k*rvákkal szexelnek.... Mondtam neki, hogy rendben, csak segíteni akarok.

Másnap visszatértünk erre a témára, és felhoztam neki, hogy mivel jó kapcsolataim/ismereteim vannak a vasútnál, így miért nem jöhetne szóba az, hogy a MÁV által alkalmazott takarítócéghez menjen dolgozni, mert ők sem a legrosszabbul keresnek, de itt is csak problémázott, hogy mi van, ha valami vidéki telephelyre osztják be és valahol az Alföldön kell vonatot takarítania, meg hogy a vonaton is hány száz/ezer ember és a dzsuvája fordul meg naponta.

Úgyhogy ha így vélekedik, és mindenbe csak beleköt SOHA nem lesz újra munkája.....Nagy szükség lenne a pénzre, de úgy viselkedik, mintha valami úrinő lenne, és csak a Hilton szállóba menne el takarítani, vagy sehova máshova. Ha én lennék munkanélküli örülnék, ha találnék munkát, nem hogy még válogassak is belőle.... Mi a véleményetek erről?

2014. aug. 22. 22:52
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
23%
Ja, még is csak reagálok még, hogy együtt választotok ki lakást kicsit más téma, mint hogy megmondja a gyerek, h mit és hol dolgozzál! Vagy épp hogyan éld az életedet "HELYESEN"! Még jó, hogy a gyerek véleménye is számít atéren, h milyen lakásba lakjanak, elvégre őt is érinti. De ahhoz nincs köze a gyereknek, h anyuka mit dolgozzon, vagy hogy kérdőre vonja bármibe is! Főleg olyan dolgokba, amihez leginkább apukának lehet köze.
2014. aug. 23. 19:38
 42/57 anonim ***** válasza:
60%

53%os, ne haragudj, de te hülye vagy.

már hogy ne érintené a gyereket, hogy az anyja mit dolgozik, vagy dolgozik-e egyáltalán? ilyen buta emberrel ritkán találkozom, mint te.... kicsit gondolkozz már légyszíves, mielőtt idehánysz valamit komment formájában

2014. aug. 23. 19:41
 43/57 anonim ***** válasza:
24%
Engem vont volna kérdőre a lányom, h miért ezt dolgozom és miért nem azt. Vagy, ha épp nem dolgoztam, akkor miért nem dolgoztam. De hát eszébe nem volt ilyesmit tenni! Hál égnek, ha így tett volna kapott is volna érte, de tudta ő magától is, hogy nem ő nevel engem, hanem fordítva!
2014. aug. 23. 19:41
 44/57 anonim ***** válasza:
34%
Majd az anyuka megoldja, meg az apuka! Ha apuka engedi, h ne dolgozzon anyuka, abba se szólhat bele a gyerek! Ebbe semmi hülye felfogás sincs. És nem azt írtam, h nem érinti, hanem, h nem szólhat ilyenekbe bele! De nem is érdekel, utoljára írom, nem a nyúl viszi a vadászpuskát...deha így világosabb nem a gyerek szülte meg az anyát, hanem fordítva. Ergo a gyerek ne nevelgesse az anyukát! ENNYI!!!
2014. aug. 23. 19:44
 45/57 anonim ***** válasza:
42nek még annyit, h hogy jössz te ahhoz hogy lehülyézz? Téged se neveltek meg a szüleid azt már tisztán látom!!! Illemtanra iratkozz be legalább!
2014. aug. 23. 19:46
 46/57 anonim ***** válasza:
69%
ne aggódj, meg vagyok nevelve, de az ilyenektől mint te, forog a bicska a zsebemben... leírta a kérdező, hogy az apja is azt mondta, keressen munkát a felesége. téged akkor meg olvasni nem tanítottak meg? vagy csak ennyire elborult az agyad, mert valaki nem olyan robot mint a te lányod, hogy már fel se fogod amit olvasol? :D mindegy, én nem vitatkozom, remélem a lányodból jobb anyuka lesz mint belőled
2014. aug. 23. 19:51
 47/57 anonim ***** válasza:
"Előzőknek. A hszeitekből látszik, hogy mennyire gyerekek vagytok még." Ezt te írtad, és konkrétan én voltam az előző válaszoló. Te nem tudsz elszakadni ettől a "nyúl viszi a puskát" c. szövegtől. Amúgy meg a te eléggé maradi felfogásodat tükrözi, hogy hisztisnek minősítesz azért, mert más a véleményem, másként látok dolgokat, nem úgy mint te, és ennek még hangot is merek adni. Tudod, szerintem az a hisztis, aki minden más véleményt elutasít, és mint egy imamamlom hajtogatja, hogy de akkor is ő látja jól! Leírtam a véleményem, te meg ezen széttéped magad és megpróbálsz fensőbbséges lenni, kioktatni, minősíteni, csak mert nem egyezik a tieddel. Ami persze evidencia, hogy is gondolná bárki másképp. Kicsit nézz magadba, szerintem kettőnk közül te hisztizel. Hidd el, lepereg rólam, e téren megedződtem már. Egyébként véleményem szerint teljes joggal vonna kérdőre a gyerekem, ha azért nem tudnám neki biztosítani a normális élethez szükséges kereteket, mert lusta vagyok dolgozni, bár több szakmám is van. Sőt, továbbmegyek, rohadtul szégyellném magam, ha ilyet tennék a gyerekemmel, aki nem kérte az életet, én akartam, tehát nem tartozik ezért hálával, viszont nekem vannak kötelezettségeim felé. Bocsánatot kérnék tőle, ha az én hibámból nem tudnám teljesíteni ezeket a kötelezettségeket. Tudod, a saját bőrömön tapasztaltam azt az avítt felfogást, hogy "gyerektől nem kérünk elnézést, mert elvész a tisztelet". Ezzel csak az a baj, hogy a kötelező tisztelet nem tisztelet, csak egy álarc. Az igazi tiszteletet ki kell érdemelni még egy szülőnek is, mert azzal, hogy a világra hozta, még nem váltotta meg az örökbérletet a tiszteletre. De tudod mit, ha választanom kellene, inkább szeressen a gyerekem mint tiszteljen. Többet ér.
2014. aug. 23. 19:51
 48/57 anonim ***** válasza:
12%

Könyörgöm, és az, hogy az apuka is mondta, h keressen munkát az anyuka, az a gyereket feljogosítja anyja felé, hogy nevelgesse, meg ossza az észt neki?

Mellesleg én azzal indítottam itt, hogy a fő kérdésre válaszoltam, hogy ugyan mit-miért tehet úgy az anyuka...ti meg max. csak nagy egyet értésben írtatok vmit, de konkrétan a fő kérdésre nem válaszoltatok. Ennyit arról, h ki tud olvasni, vagy ki nem! Szerintem a kérdező főleg nem arra volt kíváncsi, h egyet értettek-e vele.

Végezetül...nekem meg az olyanoktól nyílik ki a bicskám, mint amilyen te vagy!

Bocs, hogy az elsődleges hszem nem tetszett számotokra..., vajon kik nem bírták elfogadni más véleményét, sőt nem is véleményét pusztán csak a válaszát!

De valszeg, ha én is azt írtam volna, h igen anyuka tutira nem akar dolgozni menni és csak mondja, és tök okos a kérdező, hogy nevelgetni próbálja, és ítélkezik fele, meg előre elkönyveli, hogy mit fog anyuka tenni, akkor gondolom mentek volna a szavazatok!

2014. aug. 23. 20:37
 49/57 anonim ***** válasza:
Ahogy elnézem ez a gyik fóruma egyre inkább csak mónika show 2! További jó fröcsögést!
2014. aug. 23. 20:39
 50/57 anonim válasza:
80%

Ennyi konzervatív balf..t... A kérdezőnek teljesen igaza van, hiába "csak gyerek". Pont arról szól a kamaszkor, hogy átmenet a gyerek és a felnőtt kor között, ilyenkor fejlődik az ember személyisége, szerez tapasztalatokat, akár a hibákból is. Abba pedig teljesen igaza van, hogy anyukának el kell menni dolgozni! Ahogy előttem is írták, eléggé kényelmes lehet, hogy apuka viszi haza a pénzt, esetleg jön egyéb pénz (pl. családi pótlék), aztán nem kell tenni semmit.

Több dolog miatt is úgy éreztem, hogy írni fogok:

egyrészt itthon is hasonló a helyzet a mai napig, mert anyám nem dolgozik mindenféle kifogással, csak itt még apám el is vált. Ráadásul pont emiatt igen fiatalon el kellett mennem dolgozni, és pont a vasútnál kötöttem ki (mondjuk nem takarítok, hanem vasutas vagyok). Másrészt pedig ez a sok "agyerekazkussoljon" hozzászólás felcseszte az agyam.

A lényeg tehát, hogy itthon is mindig ment a noszogatás, de anyámnak tökéletes volt az, hogy jön a tartásdíj, családi pótlék, aztán kb. ennyi... Kaja meg szinte alig volt a hűtőben, tenni semmit nem tett érte... Évekig kellett ezt nézni, de nem történt semmi változás, csak a kifogások jöttek... Aztán elkezdtem egyre inkább fogyni, a gyomrom tönkrement abba, hogy nincs rendes kaja... És akkor én gyerekként akkor nem jogosan háborodtam fel, hogy ez anyám lustasága miatt van?

Lehet, hogy most majd jön a sok okoskodó, hogy akkor miért nem mentem el dolgozni. Lehet, hogy meglepő, de elmentem, igen. Utána már volt rendes kaja, stb... Csak a dolog odáig fajult, hogy ezt az állapotot fenn kellett tartanom, egyre többet dolgozni, iskola mellett, kimerültem, fáradt voltam, romlott a teljesítményem, és az érettségi után továbbtanulni sem tudtam, mert akkor is folytatni kellett a munkát, már főállásban. Így jött a vasút, és a lustaság így tette tönkre egy pályakezdő életét... Ezért kell még időben intézkedni.

2014. aug. 24. 10:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!