Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? (Folytatás lent)

Figyelt kérdés

Anyukám már munkanélküli egy ideje, viszont egyre rosszabbul tud eltartani minket apukám, és anyukám elhatározta, hogy munkát akar szerezni. Szimpla takarító vagy házvezetőnő állásra gondolt, esetleg valami titkárnőire meg ilyesmikre.

Mondtam neki, hogy akkor azzal jár a legjobban, ha szállodába megy takarítani, ott azért többet kapna, mint egy sima kis boltban, erre nekem ugrik, hogy ő biztos nem fogja más hányását meg azokat az ágyakat takarítani, ahol a pénzes emberek a k*rvákkal szexelnek.... Mondtam neki, hogy rendben, csak segíteni akarok.

Másnap visszatértünk erre a témára, és felhoztam neki, hogy mivel jó kapcsolataim/ismereteim vannak a vasútnál, így miért nem jöhetne szóba az, hogy a MÁV által alkalmazott takarítócéghez menjen dolgozni, mert ők sem a legrosszabbul keresnek, de itt is csak problémázott, hogy mi van, ha valami vidéki telephelyre osztják be és valahol az Alföldön kell vonatot takarítania, meg hogy a vonaton is hány száz/ezer ember és a dzsuvája fordul meg naponta.

Úgyhogy ha így vélekedik, és mindenbe csak beleköt SOHA nem lesz újra munkája.....Nagy szükség lenne a pénzre, de úgy viselkedik, mintha valami úrinő lenne, és csak a Hilton szállóba menne el takarítani, vagy sehova máshova. Ha én lennék munkanélküli örülnék, ha találnék munkát, nem hogy még válogassak is belőle.... Mi a véleményetek erről?

2014. aug. 22. 22:52
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
89%
#20, mondjuk gimis osztálytárs apja? :) Nem mindenki él ám egy olyan kis burokban, ahol csak korabelieket ismer.
2014. aug. 23. 01:32
 22/57 anonim ***** válasza:
89%

Elképesztő, hogy mikbe tudnak itt belekötni egyesek?!!

Kérdező!

Sajnos anyukád adja az úrinőt, aki csak a tiszta szobában hajlandó takarítani.

Ráadásul semmiféle végzettsége sincsen.

Csak szerencsétlen apukádat sajnálom, aki előbb-utóbb kidől majd ha nem segít bele anyád anyagilag.

Sajnos itt a gyíkon is azt látni, hogy rengeteg nőnek természetes, hogy a férfi hülyére dolgozza magát, ő meg "nem talál munkát", csak tv-zik egész nap.

Ha meg lenne valamilyen meló, akkor meg jönnek a kifogások!!!

2014. aug. 23. 06:23
 23/57 anonim ***** válasza:

A szállodával kapcsolatban egyet kell sajnos értenem anyukád álláspontjával. Szállodai szakirányon végeztem, így jártam párban gyakorlaton. Akárhány csillagos, némely vendég tényleg finoman szólva is meglepő dolgokat tesz a szobában/-val.

Viszont: irodaházak napi takarítása? Irodában dolgozom, a takarítók főnökével is összebarátkoztam (mindketten ugyanoda járunk ki rágyújtani). A legdurvább szennyeződés az, amikor valaki elejt egy doboz tejet a konyhában vagy véletlenül lever egy cserepes növényt összetörik.

Egyébként inkább port kell takarítani, felporszívózni/felmosni, szemetest üríteni (amiben nagyrészt papírszemét, almacsutka, csokis papír van).

Az asztalokon amúgy is tilos hozzányúlniuk a papírokhoz, csak körbetakarítani szabad az asztalon hagyott eszközöket.

Negyedévente nagytakarítás van, akkor közleményben kérik a kollégákat, hogy pénteken mindenki pakoljon el mindenhonnan a szekrénybe, ekkor jobban átmossák a bútorokat és az üvegajtókat, valamint az ablakokat belülről. Kívülről ipari alpinisták csinálják fél évente.

2014. aug. 23. 08:53
 24/57 anonim ***** válasza:
3%

"Az van, hogy ismerem anyukámat, és tudom, hogy ha ráhagyom sose áll munkába."

Ennyit az ítélkezésről! És arról, hogy pusztán csak segíteni szeretnél anyukádnak. Ahogy írták korábban, ha én lennék az anyukád nem pusztán csak "kifogásokat" keresnék, de még alaposan meg is tanítanálak arra, hogy tudd hol a helyed!!!

2014. aug. 23. 10:21
 25/57 anonim ***** válasza:
21%
24 vagyok még: azért ez már durván kiakasztó, hogy te akarod megnevelni őt! Villám gyorsan állítsd le magad, ha jót akarsz magadnak!!!
2014. aug. 23. 10:22
 26/57 anonim ***** válasza:
63%
#24-#25: remélem neked nincs gyereked.... és nem is lesz soha.
2014. aug. 23. 11:15
 27/57 anonim ***** válasza:
64%
Hogy itt mennyi gyöpös agyú autokrata tekintélymániás van! Nem az a lényeg, hogy jó tippeket ad, hanem az, hogy "gyerek" (bár szerintem max. kamasz, az meg nem gyerek). Ha a férj vagy a nagyszülő írná ugyanezt, mindenki szaporán bólogatna, így meg, hogy a kérdező tizenéves, leoltjátok a pittsába. Holott érettebben gondolkozik mint anyuci, ami végül is nem az ő szégyene, hanem anyukáé. Nyilván ennyi idősen ne járjon nyitott szemmel, ne legyen véleménye, ne akarjon segíteni. Persze a háztartásban segíthet, sőt az elvárás, akkor nyitva lehet a szeme, hogy kérés nélkül is meglássa a feladatot, de ha az anyja lusta és nem akar dolgozni, akkor ne segítsen. Az apja meg szakadjon meg. Logikus... Rosszul vagyok ettől a "felnőtt mindig mindent jobban tud, mindig igaza van" szövegtől, meg hogy a gyereknek semmi beleszólása a család életébe, nem lehet véleménye, minek az neki, elég, ha a szüleinek van. Szánalmas. Egyébként anyád szerintem sem akar dolgozni. Anyám is mindig kifogásokat keres, csak nem a munkával kapcsolatban, hanem azzal, hogy hogyan kéne változtatni az életmódján, mert így napról napra rosszabb lesz. Közben folyamatosan panaszkodik 0-24-ben, de változtatni nem hajlandó, viszont drámaian szokta közölni, hogy nem tudja mi lesz vele ha leesik a lábáról. Pedig tudja jól, hogy ha ápolásra szorul, nem lesz aki folyamatosan mellette legyen, de mégsem hajlandó változtatni. Neki így kényelmes, és panaszkodni könnyebb mint változtatni.
2014. aug. 23. 11:48
 28/57 anonim ***** válasza:
5%

Előzőknek. A hszeitekből látszik, hogy mennyire gyerekek vagytok még. Már csak abból is, hogy ennyi infóból eltudjátok dönteni, hogy valóban úgy van-e minden, ahogy azt a kérdező "gyerekként" leírta. Mert hát általában a tinik már csak tök jó fejek, jól neveltek és ők aztán mindent korrektül csinálnak! Én meg attól tudnék hányni, amikor egy kis szaros akarja meg mondani a tuti, aztán kb. fingja sincs még az élet nagy dolgairól, kérdéseiről. A tanulással, és saját magatokkal kéne foglalkozzatok, illetve a szüleiteknek engedelmeskedni kellene, kritizálások és felettük való ítélkezések helyett.

És igen, ha ezt mind egy apuka írta volna, arra lett volna bólogatva, hogy mi lett volna abból is igaz az más kérdés, de az apukának igen is több köze van az anyuka életéhez, hogy mit hogy tegyen, mint a gyermeknek. Tessék végre tudomásul venni! Végezetül...véleményt mondani, ha kérdezik a szülők lehet, ha nem akkor is, de annyi, annál több köze nincs hozzá, érje be ennyivel "nevelgetés" és okoskodás helyett!

2014. aug. 23. 13:54
 29/57 anonim ***** válasza:
20%
És bocsika, hogy nem veregetem a vállát meg a kérdezőnek, hogy tök okos vagy kedves kérdező, amiért kritizálod és nevelgetek az anyukádat! Hülye lennék így tenni! De végül is talán ez is a szülő hibája, így letettek nevelve.
2014. aug. 23. 13:57
 30/57 anonim ***** válasza:
51%
11.48-as vagyok. Komolyan gondolod, hogy a gyerek feltétlen engedelmességgel tartozik a szüleinek, és semmiféle kritikát nem fogalmazhat meg??
2014. aug. 23. 14:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!