Miért csinálja ezt anyukám? (Folytatás lent)
Anyukám már munkanélküli egy ideje, viszont egyre rosszabbul tud eltartani minket apukám, és anyukám elhatározta, hogy munkát akar szerezni. Szimpla takarító vagy házvezetőnő állásra gondolt, esetleg valami titkárnőire meg ilyesmikre.
Mondtam neki, hogy akkor azzal jár a legjobban, ha szállodába megy takarítani, ott azért többet kapna, mint egy sima kis boltban, erre nekem ugrik, hogy ő biztos nem fogja más hányását meg azokat az ágyakat takarítani, ahol a pénzes emberek a k*rvákkal szexelnek.... Mondtam neki, hogy rendben, csak segíteni akarok.
Másnap visszatértünk erre a témára, és felhoztam neki, hogy mivel jó kapcsolataim/ismereteim vannak a vasútnál, így miért nem jöhetne szóba az, hogy a MÁV által alkalmazott takarítócéghez menjen dolgozni, mert ők sem a legrosszabbul keresnek, de itt is csak problémázott, hogy mi van, ha valami vidéki telephelyre osztják be és valahol az Alföldön kell vonatot takarítania, meg hogy a vonaton is hány száz/ezer ember és a dzsuvája fordul meg naponta.
Úgyhogy ha így vélekedik, és mindenbe csak beleköt SOHA nem lesz újra munkája.....Nagy szükség lenne a pénzre, de úgy viselkedik, mintha valami úrinő lenne, és csak a Hilton szállóba menne el takarítani, vagy sehova máshova. Ha én lennék munkanélküli örülnék, ha találnék munkát, nem hogy még válogassak is belőle.... Mi a véleményetek erről?
11.48 és 15.35 vagyok. Szerintem a te próbálkozásod a szánalmas, hogy szerinted egy gyerek akarat és vélemény nélküli báb a szülők kezében. Egyébként a saját csapdádba estél,mert fentebb valahol azt írtad, hogy itt a válaszolók látatlanban elhiszik, hogy a szegény kis tininek igaza van és jól látja. Te pedig látatlanban legyerekeztél engem, eldöntötted, hogy gyerek vagyok aki lázad, és majd persze megtudom, ha lesz saját gyerekem, stb. Megpróbáltál kioktatni mint valami "okos felnőtt", anélkül, hogy tudnád, hány éves vagyok, mivel egyetlen szóval sem említettem eddig a koromat. Szándékosan nem említettem, mert kíváncsi voltam, hogy a vélemény tartalma a lényeg, vagy az, hogy - szerinted - ki mondja. Tehát: 43 éves vagyok, nő, van két gyerekem, a nagyobbik 21 éves, a kisebbik 14. A nagy tulajdonképpen felnőtt ember, bár még tanul, de ettől még nem gondolom azt, hogy amíg én tartom el, addig hallgass a neve. Nem bírom az autoriter nevelést, köszi, elég volt a saját gyerekkoromban, egy életre meg is utáltam, ráadásul pont az ellenkező hatást váltotta ki, mint amit jó anyám el akart érni vele. Persze anyám a nevelési elvei alapján még most sem tűri el az ellenvéleményt, én meg marha nagy ívben teszek rá, van saját véleményem, ennek hangot is adok, amin ő vérig sértődik. Ennek következtében én a gyerekeimet nem idomítom, hanem nevelem, meghallgatom őket, adok a véleményükre, az őket is érintő dolgokban nem döntök nélkülük és helyettük. Ebbe beletartozik pl. az is, hogy amikor tavaly költöztünk, együtt választottuk ki a lakást, ha bármelyiknek nem tetszett volna, nem jövünk ide, pedig ugye az én pénzem, én vagyok a felnőtt, tehát dönthettem volna egyedül is. De én valahogy a gyerekeimet partnernek tekintem és nem a tulajdonomnak, aki alá kell, hogy vesse magát az akaratomnak feltétel és kritika nélkül. És tudod mit... eddig egyik sem lett drogos, alkoholista, végzik a sulit átlagos eredménnyel, nem állították a jégcsákányt a fejembe, nem köpdösik le a nyugdíjasokat a villamoson és nem tépkedik ki a legyek szárnyát. Nem zavar, ha vén satrafának szólítanak szemtől szembe, mert én is mondhatom bármelyiknek, ha valami nem kerek, hogy "kisfiam, te akkora f..sz vagy". Vitatkozunk, ordibálunk, meg röhögünk és zoknigombóccal dobálózunk. Emberek vagyunk. Egyenlőek.
"eldöntötted, hogy gyerek vagyok aki lázad, és majd persze megtudom, ha lesz saját gyerekem, stb."
Csak erre reagálok...hol olvastad, hogy konkrétan neked írtam illetve rád írtam, hogy gyerek vagy? Ez az egyik. A másik azt magadra vehetted, hogy amíg nem tudsz fogalmak közt különbséget tenni, és hisztiztel amiért nem a nyúl viszi a vadász puskát addig édes mindegy, hogy hány éves vagy, így is úgy is gyerekes vagy, ugyanis ilyen alapvető dolgon max. egy gyerek szokott hisztizni, ergo ezért ha felnőtt is vagy akkor is gyerekesen viselkedsz!
Az se volt sehol írva, hogy a gyerek egy báb lenne, de feleslegesen tépem a szám olyan illetők felé, akik fogalom zavarban van, és nem értik még azt sem, amit írnak neki! Hisztizzél csak tovább nyugodtan felnőtt létedre, nekem jobb dolgom is van. Pás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!