Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért veszekszik velem, mikor...

Miért veszekszik velem, mikor ez nem az én ötletem volt? Hogy oldjam ezt meg anyával?

Figyelt kérdés

Olyan válaszokat ne írjatok, hogy menjek el dolgozni és fizessem ezeket magam, mert év közben örülök, ha van 1-2 órám napközben, amikor nem a könyv felett vagyok, vagy nem különórán ülök és anya is megmondta, hogy nem akarja, hogy kamaszként dolgozzak, a szüneteim, szabadidőm ne erről szóljon.

Van 2 legjobb barátnőm, akik tehetősebbek, mint mi. Nemrég kitalálták, hogy fogadjunk személyi edzőt és emellett kezdjünk el járni kangoo-ra és pilatesre. De ezek elég drágák, vagyis ahová ők akarnak járni és anya ma elkezdett velem veszekedni, hogy én ezt mégis hogy gondolom, meg minek találok ki ilyet.

Meg tegnap is neteztem és rákerestem az iPhone 6-ra, hogy mikor jelenik meg. Látta a gépemen és azonnal mondta, hogy Karácsonyra kaptam a mostani iPhone-t, nehogy azt gondoljam, hogy novemberben, a szülinapomra kapok egy újat. De nem is beszéltem erről, csak kíváncsi voltam, milyen lesz...

Gyorsan nő a körmöm, ezért 2 hetente járok manikűröshöz. Ezért apa morog folyton, hogy minek kell nekem odajárni és miért nem tudok havonta, mint anya. De anyáé alig nő, 2 hétig lenövése sincs, az enyém 2 hét után olyan, mintha 2 hónapja lettem volna.

Folyton olyanok miatt veszekszenek velem, amikről én nem tehetek, vagy amihez nekem semmi közöm nincsen.

Amúgy jó velük a kapcsolatom, csak mikor a pénz szóba kerül, vagy az, hogy megyek valahová, ilyenek lesznek.

16/L

2014. aug. 19. 12:03
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Szánalmasak vagytok, hogy nektek az jelenti az örömet, hogy egy kamaszlányt próbáltok bántani!

Én igenis csak futógépen futok, mert az utcán, mások előtt nem szeretek, késő este pedig nem engednek el a sötétben.

Ki a francnak képzelitek ti magatok???

2014. aug. 19. 12:35
 22/39 anonim ***** válasza:
94%
Atlagembernek? Ellentetben veled, aki a vilag kozepenek gondolja magat :D
2014. aug. 19. 12:36
 23/39 anonim ***** válasza:
89%

és te?

szüleid pénzéd szórod minden hülyeségre

elvárásaid vannak a semmire, te mit mutatsz fel? nyári munka? házimunkát legalább megcsinálod? vagy letörik a műköröm tőle?

2014. aug. 19. 12:37
 24/39 A kérdező kommentje:

Mert kinek a penzet koltsem 16 evesen, ha nem a szuleimet? :)

Kituno tanulo vagyok a megye egyik legjobb gimijeben, nyelvvizsgaim vannak, versenyekre jarok.

Nem, nem csinalok semmit itthon, mert nem szukseges.

2014. aug. 19. 12:40
 25/39 anonim ***** válasza:
94%

"Nem mondhatom a barátnőimnek, hogy erre nincs pénzünk"

Akkor ők nem a barátnőid.

Pénzt meg arra kölhetsz, amire:

1: a szüleid adnak,

2: megkeresed.

Ez remélem, érthető.

2014. aug. 19. 12:41
 26/39 anonim ***** válasza:
97%

Nem hiszem el, hogy nem kamu!

Szánalmas vagy.

2014. aug. 19. 12:46
 27/39 anonim ***** válasza:
95%

Ugye ez csak kamu, és nincsenek ennyire hülye emberek!

Remélem!

Te kitűnő tanuló? Még egy 8 általánost végzett embernek is több esze van az élethez, mint neked.

2014. aug. 19. 13:02
 28/39 anonim ***** válasza:
34%

Most komolyan egy 16 évesre irigykedtek? O.O

A körömrágás elleni körömlakkok tényleg nem sokat érnek, sajnos egy idő után meg lehet szokni az ízét. Én magamtól, hagytam abba a körömrágást, de pl húgomnak az segített, hogy elkezdett műkörmöt hordani, azt nem rágta, azóta meg már akkor sem rágja, ha nincs műkörme.

Amúgy én őszintén nem gondolom, hogy egy kis manikűr vagy edzés olyan luxusnak számítana.

Itt egy gond van, hogy a kérdező kicsit el van szállva, de ezért meg leginkább a szülei hibásak.

Kérdező én azt tudom elképzelni, hogy azért ilyenek a szüleid, mert szegényebb környezetben nőttek fel és nagyon sok munkájuk van abban ahogy most éltek. Egyszerűen aggódnak, mert azt látják, hogy hiába veszik meg neked az almás telefont, hibába mehetsz 2x manikűröshöz havonta, te csak egyre többet és többet akarsz, de nem tudod értékelni, mert nem tudod mi munka kell hozzá. Én javaslom neked, hogy menj el dolgozni. Hidd el jót fog tenni. Tanulsz egy kis felelősséget és keresel SAJÁT pénzt. Egész más érzés a saját munkáddal megkeresett pénzt költeni, mint a szüleidét.

2014. aug. 19. 13:02
 29/39 anonim ***** válasza:
98%

Az a baj, hogy tipikus tini pitsa vagy. Nem baj ezt majd kinövöd, de addig is vegyél vissza a hülyeségedből.

"A futógép is több százezer, szóval majdnem ugyanott vagyunk."

Akkor nem vesztek futógépet. Egyébként is baromi nagy hülyeség otthonra futógép. Fiatal korom óta kint futok a helyi sportpályákon. De ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor elmész egy konditerembe. Havi 5ezer és egész nap ülhetsz a gépen.

"A körmömre már mindenféle lakkot kentem, úgyis rágtam, piszkáltam, téptem."

Akkor vegyél magadon egy kis erőt.

"Az iPhone pedig jobb, mint az android, ez tény."

Ez pedig nettó hülyeség. Programozó vagyok, mielőtt próbálnál kioktatni.

"Miért veszekszik velem, mikor ez nem az én ötletem volt?"

De a kérdésre is válaszoljak... Az iphone ki ötlete volt? Kinek kell 2 hetente körmöshöz menni? Ki akar a barátnőivel 2 fajta "edzésre" járni + személyi edzőt fogadni?

Kicsit el vagy kényeztetve. Ami nem lenne baj, mert ez a szülők dolga. Csak neked elfelejtették megtanítani, hogy nem fogsz mindent megkapni. És lesz idő, amikor magadnak kell előteremteni.

2014. aug. 19. 13:12
 30/39 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen mindegy, hogy milyen tanuló vagy. Lehetnél bukdácsoló gyerek is, az életet akkor is tudnád élni, és be tudnád osztani a pénzedet.

Nem irigykedek - ne értsd félre. Csak azt nem értem, hogy hogy ha valamit nem engedhetsz meg magadnak, akkor azt minek akarod mégis kiharcolni. Miért dicsekedsz azzal, amit egy átlag ember (mert te az iphoneoddal meg a kis beképzeltségeddel nem vagy az) nem engedhet meg?

2014. aug. 19. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!