Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel a témát?...

Hogy hozzam fel a témát? Ötletem sincs.

Figyelt kérdés

A baràtommal 1 ève ès 1 hónapja vagyunk együtt. Ő jövőhònapban lesz 20, én 19. Mind a ketten szüzek vagyunk. Viszont én napról napra biztosabb vagyok benne, hogy Ő az akiben megbízok, aki megtudná nekem adni azt az odaadást ami kell. Korban is benne vagyok és vàgyom rá testileg-lelkileg.

Viszont van egy elég nagy probléma..Anyukám. Nem jövünk ki jól egymással, mindig lenéz, azt mondja semmit nem tudok. Nem cigizek, nem iszok, nem jàrok sehova. Próbálom a legjobbat kihozni magamból. Tanulni gőzerővel hogy bebizonyítsam mégis érek valamit.Ha kérdezek valamit azt mondja inkább ne szólaljak meg vagy hagyjam békèn..Nagyon régen nem ültünk le beszèlgetni. Elutasító.Ami Őt érdekli az a facebookom hogy ki-mit rak ki..A barátomat úgyahogy elfogadja. Már àtgondoltam, utánanéztem a fogamzásgátlás módszerét, az injekciót tartom a legjobb döntésnek. Viszont erről anyànak tudnia kéne mindenképp. De mit lehet tenni olyankor, ha a szülő elutasító, nem igazán érdekli a gyermeke csak az a lényeg, hogy facebookozni tudjon...Egyáltalàn hogy üljek vele erről beszélgetni, hiszen már azt sem tudom hogy mikor beszélgettünk úgy mint anya a lànyàval.Annyit sem kérdez hogy miujsag. vagy hogy hozzam fel a témát? Ti ezt megbeszèltétek előtte a szülőkkel? Esetleg valami tapasztalat vagy bármi ötlet hogy hogy hozhatnám fel a témàt?

Köszönöm előre is, aki elolvassa és válaszol! :)

2014. jún. 24. 22:15
1 2
 1/16 anonim válasza:
68%
Hát én mindenképpen mondanám, bár az én anyukámmal mi nagyon jól megvagyunk. Szerintem valamiképpen mégis mondanod kéne neki. Például nem körítesz, hanem kimondod neki, hogy anya, fogamzásgátlókon gondolkodom, segítened kell. Ha így sincs semmi, akkor nem nagyon van ötletem, akkor kérdezd meg a dokit... Az anyukád már akkor úgy is tudni fogja, és ha akkor sem érdekli, az az ő szégyene. Nektek pedig sok sikert!
2014. jún. 24. 22:24
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

OFF: miért pont az injekció mellett döntöttél, miért nem más?

ON: szerintem ne mond el neki, nem kell tudnia ha ennyire rossz a kapcsolatotok... magány ügy. 19 éves vagy nem 15.

2014. jún. 24. 22:27
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Hát, amíg nem jutottam el az injekcióig, addig azt gondoltam, mindegy. Megpróbálhatod megszólítani, hogy anyu, szeretnék tőled tanácsot kérni egy fontos dologgal kapcsolatben.

De ha ennyire nem érdekled őt, akkor végül is mindegy. Én azt mondom, menj el egy JÓ nőgyógyászhoz (erre lehet, hogy gyűjtened kell egy kis zsebpénzt), és vele beszéld meg ezt a dolgot.

2014. jún. 24. 22:30
 4/16 A kérdező kommentje:
Az injekciòban még annyira nem vagyok 100 %-ba biztos ezert kene az o segitsege dehat.. egyebkent amikor baratom lett az elejen leszogezte hogy szerinte az injekcio a legjobb de azt is kijelentette hogy errol a temarol nem is akar hallani egy jo.darabig. azota eltelt egy ev es egy honap..de a kommunikacio nulla nalunk...
2014. jún. 24. 22:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Jaaa, köszi a valaszt :)
2014. jún. 24. 22:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire elzárkózik, akkor szerintem nem kellene erőltetni. Az én édesanyám sem volt nyitott a témában, így én soha nem is beszélgettem ilyesmiről vele. Elmentem a párommal nőgyógyászhoz és ennyi, ő nem is tudott róla. 27N
2014. jún. 24. 23:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nézd, nekem az a véleményem, hogy felnőtt nő vagy, és mivel ráadásul anyukád ennyire elutasító veled szemben, ezért igazság szerint, én nem is értem, hogy mi köze lenne ehhez (persze, más eset, hogyha tizenhat körül lennél - bár, a leírásod alapján úgy érzem, hogy főképp anyukád hibájából valahol meg is rekedtél ezen a szinten). Szóval, szerintem ezt hagyd, és intézz el nyugodtan, kényelmesen mindent a barátoddal együtt, aztán, ha már megvan minden, maximum utána szólj neki, hogy "Anya, megoldottam, tudj róla ez és ez van.". A másik pedig, hogy az injenkciónak nagyon nézz utána, mert az alapján ítélve, hogy utánanézés után ezt ítélted a legjobbnak, az pont, hogy azt jelzi, hogy nem voltál elég alapos. Ez az egyik lehető legrosszabb védekezési mód (nem a hatásfoka miatt), ennél már csak az tehetné jobban tönkre a ciklusodat és a szervezetedet, ha minden együttlét után 72 órásakat kapkodnál be. De erről tapasztalt anyukák, nők tudnak neked mesélni másik topikokban.
2014. jún. 24. 23:36
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit mondanék, hogy az injekció nagyon rossz megoldás.

Elég sok negatív kritika éri, olvass utána neten.

2014. jún. 25. 00:31
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy fórumon írta valaki:

"Akkora marha voltam egyszer,hogy engedtem beadatni a fogamzásgátló injekciót.Fél évig folyamatosan ömlött belőlem a vér lázas voltam és majdnem felborult a pajzsmirigy működésem.Hetente jártam a nőgyógyász nyakára,hogy szüntesse meg ezt az állandó vérzést és ez hosszú folyamat volt.A fogamzásgátló tablettákkal is ugyanígy jártam előtte,ahány félét kipróbáltam mindtől véreztem és abba is hagytam rögtön a szedésüket.Ezután sajnos elég kevés módszer maradt a védekezésre,de rájöttem,hogy a fogamzásgátló injekció az összes többi évemet megoldotta,jöhetett a szex bármikor soha többet nem lettem terhes."

2014. jún. 25. 01:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Bocs megint én...

[link]

"676. Andesz75 2014-03-08 18:02

Folyamatosan orvoshoz rohangáltam mert nem jött meg majd kiderült, hogy van egy nagy cisztám (ami vagy a gyógyszer miatt lett vagy nem)és ki kellett venni az egyik petefészkem és petevezetékem. :("

Tudom, hogy nem mindenkinek csinálja ezeket a mellékhatásokat, de ilyen sok rosszat még semmiről se hallottam, mint erről.

Én betiltanám...

2014. jún. 25. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!