Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel a témát?...

Hogy hozzam fel a témát? Ötletem sincs.

Figyelt kérdés

A baràtommal 1 ève ès 1 hónapja vagyunk együtt. Ő jövőhònapban lesz 20, én 19. Mind a ketten szüzek vagyunk. Viszont én napról napra biztosabb vagyok benne, hogy Ő az akiben megbízok, aki megtudná nekem adni azt az odaadást ami kell. Korban is benne vagyok és vàgyom rá testileg-lelkileg.

Viszont van egy elég nagy probléma..Anyukám. Nem jövünk ki jól egymással, mindig lenéz, azt mondja semmit nem tudok. Nem cigizek, nem iszok, nem jàrok sehova. Próbálom a legjobbat kihozni magamból. Tanulni gőzerővel hogy bebizonyítsam mégis érek valamit.Ha kérdezek valamit azt mondja inkább ne szólaljak meg vagy hagyjam békèn..Nagyon régen nem ültünk le beszèlgetni. Elutasító.Ami Őt érdekli az a facebookom hogy ki-mit rak ki..A barátomat úgyahogy elfogadja. Már àtgondoltam, utánanéztem a fogamzásgátlás módszerét, az injekciót tartom a legjobb döntésnek. Viszont erről anyànak tudnia kéne mindenképp. De mit lehet tenni olyankor, ha a szülő elutasító, nem igazán érdekli a gyermeke csak az a lényeg, hogy facebookozni tudjon...Egyáltalàn hogy üljek vele erről beszélgetni, hiszen már azt sem tudom hogy mikor beszélgettünk úgy mint anya a lànyàval.Annyit sem kérdez hogy miujsag. vagy hogy hozzam fel a témát? Ti ezt megbeszèltétek előtte a szülőkkel? Esetleg valami tapasztalat vagy bármi ötlet hogy hogy hozhatnám fel a témàt?

Köszönöm előre is, aki elolvassa és válaszol! :)

2014. jún. 24. 22:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tök jó anyukámmal a kapcsolatom, de mégsem őt kérdeztem meg, hogy milyen védekezési módszert használjunk. Első körben az óvszer mellett döntöttünk, mert az első alkalmakra még nem tartottam fontosnak, hogy hormonokkal bombázzam a szervezetem, vagy ezért nőgyógyászhoz menjek (kicsit parás vagyok). Aztán egy év után mégis elmentem dokihoz (görcsök) javasolta a fogamzásgátlót, mellyel így két legyet ütöttem egy csapásra, de megkérdeztem arról, hogy milyen védekezési módszert tart jónak. Egy orvos sokkal jobban tudja, hidd el. Anyukám nem is tudta pl, hogy ma már milyen biztonságosak a fogamzásgátlók, és hogy mennyi különböző védekezési mód van.

Ezért javasolnám, hogy mindenképp orvostól érdeklődj, anyukáddal ezután sem lesz jobb a kapcsolatod, és szerintem nem kéne, hogy ilyen témákba belemenjetek, bár te érzed.

2014. jún. 25. 01:35
 12/16 anonim ***** válasza:
59%
en sem kerdeztem meg h mi a legjobb. mi az elejen gumival vedekeztunk,most pedig tabletta de csak azert elvileg mert hogy nem jon meg rendesen a menzeszem... igy a gumit elhagytuk ( a gyogyszert a doki javasolta) Es mondanam anyunak h szeretnek vele beszelni vele vmirol es akkor megkerdeznem
2014. jún. 25. 02:03
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

én is a tablettát javasolnám (persze előtte nagyon alapos kivizsgálás, hogy alkalmas vagy-e rá) pl. az én családomba mindenki szedte és senkinek nem lett se közben, se letétel után baja.

Ez az injekciósdi viszont nem ajánlott én is úgy hallottam, hogy eléggé rizikó.

2014. jún. 25. 10:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Az injekció tényleg nem a legjobb.

Én ebben az esetben biztos nem avatnám be. Magasról tojik a fejedre, tedd te is azt.

2014. jún. 25. 10:28
 15/16 anonim ***** válasza:
19 évesen nyugodtan eldöntheted, mit és hogyan szeretnéd intézni. Ha nincs pénzed magánorvosra, minden nagyobb városban találsz nőgyógyászati rendelést. Jelentkezz be és beszéld meg a dokival a fogamzásgátlás lehetőségeit. Ha van olyan ismerősöd, aki tud szimpatikus orvost ajánlani, akkor ahhoz jelentkezz be. Ne aggódj, minden rendben lesz.
2014. jún. 25. 14:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Felejtsd el. Ha ennyire elutasító... Szerintem ne injekciózz, inkább védekezzetek máshogy - nekünk a gumi vált be, a fogamzásgátló cseppet szétvágta a szervezetem (jó, nekem alapból bajom volt, erre "kicsit" rátett a gyógyi). De, ha nekem zöld a jelzés, akkor tabizhatsz is.

19 évesen nem kell beszámolnod ilyesmiről anyudnak - nekem jó a kapcsolatom apával, mégsem beszélem meg vele a nemi életem. Annyit mondott még anno, hogy ha kell, van óvszer a fürdőben (vacsi közben, azóta is nevetünk rajta), de 17-18 évnél előbb ne nagyon feküdjek le senkivel, viszont, ha baj van, akkor tudni szeretne róla. Túl is volt tárgyalva, abszolút nem volt ciki, lazán kezelte az életet.

2014. jún. 25. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!