Tehet valamit a szülő ilyen helyzetben? (durva igazságtalanság)
Úgy érzem, pár éve elég durva igazságtalanság ért.
Az iskolának volt egy angol nyelvi projectje (Comenius, ha esetleg ismeri valaki), aminek az volt a lényege, hogy a társaság finanszírozta x mennyiségű gyerek 5 napos kirándulását egy résztvevő országba. Az iskolának a legjobb angolul tudó diákokat kellett kiválasztani, és elosztani csoportokba. Lehetett önként jelentkezni, vagy nevezhetett ki tanár.
A mi iskolánk összesen 30 diákra kapott pénzt.
Engem az angoltanárom (volt igazgató) nevezett be. A szervező tanárok nem akartak ott látni, de annak a tanárnak a szava többet ért. (neki kellett volna szervezőnek lenni, de már idős volt az utazgatáshoz)
Rajtam kívül még egy diákot vittek az osztályomból, őt a szervező tanár választotta.
Minden résztvevőt összehívtak a tanárok egy terembe. Ismertették a szabályokat, és elmondták, hová lehet utazni. (Dánia, Belgium, Spanyolország, Csehország az 5. a mi országunk volt)
Mondták, hogy húzással döntik el, ki hová. Erre 3 lány mondta, hogy ne húzzunk, mert ők hárman lefoglalják Belgiumot.
A tanár mondta, hogy ilyet nem lehet, mindenkinek egyenlő esélyeket kell kapnia.
Alig hogy kimondták, megmondták, hogy az elsősöket ki kell húzni a listáról, ők csak Csehországba mehetnek, mert nincsenek olyan szinten angolból.
Aztán hogy engem és az osztálytársamat is ki kell húzni, mert csak. (mi másodikosok voltunk)
A többiek nevét betették egy dobozba, és húztak. Véletlen az én nevem is benne maradt a dobozban, és kihúztak Spanyolországra. Erre a tanár kiakadt, hogy mit keres a nevem a dobozban, ha megmondták, hogy én nem mehetek (ők felejtették el kivenni), kivette a nevem, összegyűrte, és kidobta.
A lányok közül, akik mindenáron Belgiumba akartak menni, véletlenül egyet Spanyolországba húztak ki. Erre a tanár bocsánatot kért, és átírta Belgiumra a csajszit.
Két hónappal később tudtam meg, hogy ez meg volt tervezve, "az elsősök csak Csehországba mehetnek" csak kamu volt, őket két helyre vitték, még Dániába is. Az osztálytársamat szintén.
Én voltam az egyetlen, akivel így kicsesztek ok nélkül.
Anyut kértem, hogy menjen be suliba, és kérdezze meg, mi bajuk, de azt mondta, ilyenkor egy szülő semmit nem tehet.
Tényleg?
Ti mit tettetek volna anyu vagy az én helyemben?
Akkor: 17L
Az ilyen osztálytársaktól is óvjon meg a Providencia akik két hónapig tudnak sunyin hallgatni.
No comment,azért mesélgetném, hogy milyen jó hogy megszabadultem ezektől a sz@rháziaktól akik a szülők pénzén fényezték magukat már kölyökkorukban, mert másképpen képtelenek voltak egy vacak kirándulást megnyerni ami nekem játékszer volt, kínjukban a sorshúzást blöffölték.
Az ilyen szövegek azért nagyon tudnak fájni, mert ha igazolják magukat automatice neked adnak igazat :D
Valamikor régen egy hasonló dolgot szülőként benyeltem.
Igaz az osztályfőnökkel megpróbáltam beszélni, de ő egy másik, főszervezőre hivatkozott. Ha végig feszegetem a dolgot családilag nem biztos, hogy jól járunk. Ez még általánosban volt, egyszerre 3 gyerekünk járt oda. Ha kenyértörésre kerül a sor,vihetem mindet másik suliba, vagy orrol rájuk anyjuk miatt a fél tantestület?
A felnőtt élet, és a munkahelyek sem a nagy igazságosságukról híresek. Néha az ilyet el kell viselni.
Az idő meg kiforogja magát:
Egyik fiam később gimis évfolyamtársa lett az egyik kivételezettnek. A gyerek vitte a nagyképű világközepe stílusát az új suliba. Mit ád ég? A végzősök az első hónapban kegyetlenül megszívatták.
Nyugodj meg, ki mint vet, úgy arat.
Elhiszem, hogy ebbe nem lehet csak úgy belenyugodni. Azért egy ilyen utazás az örök élmény, és rohadt rosszul tud esni, hogy téged szánt szándékkal kiraktak belőle, holott a tudásod alapján neked lett volna ott helyed és nem a "nyavajgós vastagok a szülei hadd jöjjön" kategóriának.
Nyilván te sem vagy hülye, hogy évekkel ezelőtti dologgal úgysem tudsz mit kezdeni, inkább arra lennél kíváncsi, ahogy ott is van a kérdésedben, hogy más a szüleid helyében mit tett volna. Én egészen biztosan bementem volna beszélni osztályfőnökkel vagy valakivel. Nem ordítottam volna hülyére magam, mert nem vagyok primitív és az nem vezet sehova, de biztos nem hagytam volna annyiban sem.
Ha meg semmit sem lehet csinálni, akkor fogom és kinézek egy cserediák programot vagy kinti nyelvtanfolyamot, amit amúgy is diákoknak szerveznek és bässzák meg a tanfolyamukat, a szemétségük miatt a gyerek nem marad ki az ilyenből.
Nekünk anno cserediákok jöttek minden évben, és odajárt a suliba az egyik tanár lánya. Na ő, meg a barátnői mindig előre választhattak a kínálatból. (Elküldték a profiljaikat és választott mindenki, hogy kit akar fogadni.) A többi a maradékot kapta. Így pl. hozzájuk mehetett fiú is, ezt senki másnak nem engedték, ellenkező neműt nem lehetett csak a tanár gyerekének. Az én osztályfőnököm meg azt csinálta, hogy én kiválasztottam egy csajt, és ő eldöntötte, hogy egy másik személyisége hozzám jobban illik, csak elfelejtett szólni, így mikor este megérkeztek és az ebédlő teremben fogadtuk őket és olvasták fel a névsort, akkor fel kellett állni a fogadónak. Mondják, hogy Rikke XY, állok fel, erre integet az osztályfőnök, hogy Neeeee,neeeee, nekem nem ő lesz. Azt se tudtam mi van. Utána meg kiderült, hogy hát ő választott nekem mást. Most nem az, mert marha jól kijöttem tényleg azzal a csajjal, akit ő választott nekem, de még ilyet, hogy cseszik szólni, nekem még ég a pofám... De legalább ő nem volt rosszindulatú!
Némelyik tanár, pl. a tieid is, tényleg azt hiszik, hogy a seggüket is kitörölhetik a diákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!