Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, engednétek, hogy a...

Szülők, engednétek, hogy a gyereketek egyedül lakjon így?

Figyelt kérdés

Májusban érettségizek, de a szüleim (leginkább anya) nem nagyon akarják, hogy Pestre költözzek és ott járjak egyetemre (Szegeden élünk). A legjobb barátnőmmel költöznénk egy lakásba, de nála is ugyanez a helyzet, "minek akarunk mi Pestre menni".

Olyanokat mondanak anyáék, hogy az már nevetséges... Hogy nem fogunk majd tanulni, csak bulizni és vásárolni, mit fogunk majd enni, mert főzni se tudunk, se mosogatni, se takarítani és majd biztos valami baj fog történni, stb.

Ezért azt találtuk ki, hogy most szeptemberbe beköltözünk a nővérem üres lakásába itt, hogy lássák, egyedül is tudunk boldogulni. Nem egész évben laknánk itt, csak amíg rá nem jönnek, hogy felnőttem.

2014. aug. 7. 11:37
1 2 3 4 5 6
 51/52 zabmester ***** válasza:
Alapvetően nincs azzal baj, ha egy 18 éves, egyetemista lány nem a szüleivel él, sőt, ez tulajdonképpen teljesen normális, elvégre már felnőtt, jó esetben eleve képesnek KELL rá lennie, hogy ellássa magát. Ellenben az, hogy a kérdező, hogy is mondjam, érdekesen áll hozzá a dolgokhoz, az már inkább annak a következménye, hogy a szülei is elég fura figurák lehetnek. Nem engedik, hogy a barátnőivel egy pizzát megsüssön? Nem engedik, hogy tömegközlekedést használjon? (ez utóbbit pláne nem értem, miért, mi a frász baja lenne attól?) De azért kocsit vesznek neki, mert az nyilván sokkal biztonságosabb, mintha buszozna. Oké, egyszer mindenki volt kezdő, de én akkor is sokkal jobban félteném a gyerekemet kezdő sofőrként, mint a buszon utasként. Meg úgy egyáltalán, idáig jóformán semmi - a normális élethez tartozó, mindennapi - tevékenységben nem hagyták részt venni, akkor viszont nem tudom, mégis mire számítottak? Felróni neki ezek után, hogy nem tud se főzni, se mosogatni, nem éppen jogos a szülők részéről. Hát kinek kellett volna ezt megtanítani? Az sem egészen tiszta nekem, hogy a kedves szülők milyen életet képzeltek el a kicsi lányuknak. Úgy gondolták, hogy majd éldegél velük, míg férjhez nem megy, és akkor hozományként adnak vele egy bejárónőt is?
2014. aug. 18. 19:01
 52/52 anonim ***** válasza:

Az első oldalt olvastam csak el, mert hányingerem támadt a legtöbb választól, meg egy kicsit a stílusodtól is.

Előre leszögezem, hogy egyetemista vagyok, közepes anyagi helyzetben lévő családból.

Most leszek negyedéves Pesten. Az egyetemem első évében havi 20.000 ruppóból éltem, plusz szoctám. Most, mivel megengedik a családom anyagi körülményei, anyumtól havi 60-70 ezret kapok, amit kiegészít még az ösztöndíj, stb, így tisztában vagyok mindkét véglettel.....

Nekem is olyan órarendem van, hogy hétköznap látástól vakulásig órám van, hétvégén meg rajzolom a következő hétre valót, így időm még a páromra sincs sokszor, nemhogy dolgozni!!!

Ha bizonyítani szeretnél, van még egy éved egyetemig. Mond meg anyudnak, hogy az elkövetkezendő 1 évben, hogy bizonyíts, elintézel mindent, ami nem házimunka, mert azt ugye nem engedi meg. A számlákra kérj pénzt, de fizesd be saját magad! Ha látsz mosatlant, magad után rögtön mosd el! Hagyj magad után rendet, figyelj a pénzre! Vedd meg, ami kell, de ne szórd, hanem gyűjtsd!

Ha megmutatod, hogy tudsz felnőtten viselkedni, akkor előrébb lehetsz, és jövő nyáron könnyebb lesz a dolgod a meggyőzéssel.

Örülj, hogy kapsz pénzt otthonról, ne elvárd! Emiatt nyitogattak sokan bicskát!

Az érintetteknek meg!

Akit tudnak, mindenkit támogatnak a szülei egyetem alatt, míg az első diplomát valaki nem szerzi meg. Lehet, hogy havi 10-15 ezerrel, de támogatnak!

2014. aug. 24. 20:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!