Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, engednétek, hogy a...

Szülők, engednétek, hogy a gyereketek egyedül lakjon így?

Figyelt kérdés

Májusban érettségizek, de a szüleim (leginkább anya) nem nagyon akarják, hogy Pestre költözzek és ott járjak egyetemre (Szegeden élünk). A legjobb barátnőmmel költöznénk egy lakásba, de nála is ugyanez a helyzet, "minek akarunk mi Pestre menni".

Olyanokat mondanak anyáék, hogy az már nevetséges... Hogy nem fogunk majd tanulni, csak bulizni és vásárolni, mit fogunk majd enni, mert főzni se tudunk, se mosogatni, se takarítani és majd biztos valami baj fog történni, stb.

Ezért azt találtuk ki, hogy most szeptemberbe beköltözünk a nővérem üres lakásába itt, hogy lássák, egyedül is tudunk boldogulni. Nem egész évben laknánk itt, csak amíg rá nem jönnek, hogy felnőttem.

2014. aug. 7. 11:37
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Ettől is, gondolom. De így megmutathatnánk, hogy teljesen téved és nem csak bulizni, hülyülni tudunk együtt a barátnőmmel, hanem komolyak is tudunk lenni.
2014. aug. 7. 12:11
 22/52 anonim ***** válasza:
55%

Kérdésedre válaszolva, nem nem engedném, hogy így lakjon egyedül a gyermekem.

Az egyedül élés kiváltság. Imádtam mikor már kerestem annyi fizetést, hogy albérletbe költözhettem, és el tudtam tartani, látni saját magam. Ha önállóan szeretnél élni, bulizni járni, továbbmegyek bulikat rendezni a saját kecóban, akkor meg kell teremtened magadnak.

Ha ez nem megy, akkor marad az utazgatás. Én napi 3-4 órát utaztam, mikor Pestre jártam főiskolára.

Az a baj, hogy leírásod alapján semmi alázat nincs benned. Olyan szürreális elképzeléseid vannak a világról, mellyel iszonyú nehezen fogsz boldogulni az életben.

2014. aug. 7. 12:12
 23/52 anonim ***** válasza:
35%

Nem azzal van a probléma, hogy nem lehetséges opció az, hogy külön költözz és a szüleid támogatnának anyagilag.

Itt a probléma az, hogy ha már elvárod, hogy mindent ők fizessenek akkor te is tegyél meg minimum annyit, hogy az ő szavuk szent legyen. Ha ők fizetnek mindent akkor az van amit ők mondanak. Ha nem engednek más városba, akkor így jártál. El lehet menni dolgozni és megélni a saját lábadon, ha nem tetszik az otthoni rendszer.

2014. aug. 7. 12:16
 24/52 A kérdező kommentje:

De ők bármiről meggyőzhetők, ezért tudom, hogy én jövő szeptemberben beköltözöm a pesti lakásba, a legjobb barátnőmmel.

Csak jobb lenne, ha még itthon, közel a szüleinkhez próbálkoznánk az egyedül éléssel és nem úgy, hogy messze vannak és ha tényleg van valami baj, nem tudnának segíteni.

2014. aug. 7. 12:20
 25/52 anonim ***** válasza:
43%

Attól még, hogy együtt fogsz lakni a barátnőddel a szüleid nélkül, nem fogják azt látni, hogy te felnőttél. Csak azért, mert te ott mosogatsz, takarítasz, főzöl. Én ezeket akkor is megcsináltam, amikor otthon laktam. Majd akkor fogják látni, hogy felnőttél, amikor elkezdesz dolgozni, és mindent neked kell megvenni, neked kell eltartani magadat. Nem lesz alád rakva minden és meg fogod tanulni értékelni a munkával megkeresett pénzt.

Ez, hogy barátnővel együtt fogsz lakni és mindent a szülők fizetnek, nagyon messze van még a felnőtt élettől.

2014. aug. 7. 12:22
 26/52 anonim ***** válasza:
33%

Már megvan, hogy milyen szakra szeretnél jelentkezni?

Ha az a szak nincs Szegeden, vagy olyan városban, ami szegedről könnyebben/gyorsabban megközelíthető, akkor hivatkozz erre! Mondd meg, hogy az a szak csak Pesten van, és te arra a szakra szeretnél járni.

2014. aug. 7. 12:24
 27/52 anonim ***** válasza:
5%
26: nyugi gondolom a hazudozás nem újdonság a kislánynak!
2014. aug. 7. 12:25
 28/52 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom miért támadjátok ilyen gyerekes módon a kérdezőt, mert tudtommal rengeteg egyetemistát, főiskolást még bőven a szülei támogatnak anyagilag (persze lehet diák melózni, de rengetegen vannak, akik egyszerűen nem tudnak dolgozni menni a szak nehézsége vagy az órarend miatt, hiába fröcsögtök) Pl. nekem adott órarendem van, nem én állítom össze, tehát ha épp nincs szerencsém sosincs munkára időm, mert óráim vannak, ez van. Én mondjuk kolis vagyok immár majdnem 4 éve, viszont rengetegen élnek albérletben és őket is támogatják, igaz, hogy a kollégium olcsóbb, de vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem tudnak beilleszkedni a kolis életbe, csendesebb és nyugodtabb környezetre vágynak...na már most ha a szülő megteheti anyagilag, akkor miért ne mehetnének? A kollégiumot, étkeztetést, bérletet stb. alapból szerintem ők fizetnék ki akkor is, ha kollégiumba jelentkezne. Nem tudom miért ciki mostanság az, ha a szülő tudja támogatni a gyerekét, de itt már néha bicskanyitogató az a stílus, amit néhányan képviselnek. Nem azt mondom, hogy mindent a feneke alá kell rakni, de amig a szülő megteheti addig senkinek semmi köze hozzá. Kérdező, szerintem a szüleidnek az a problémája, hogy BP elég nagy város, tele szórakozóhellyel, fiúkkal, új helyekkel és féltenek. Félnek, hogy nehogy a tanulás rovására menjen minden. A másik dolog, hogy most fogsz érettségizni és a szüleid kb. életképtelennek tituláltak. Nem tudsz főzni? Tanulj meg, tele van az internet receptekkel :) Mosogatni még egy analfabéta is tud. Takarítani szintén...most komolyan... vagy te nem mozdítottál meg egy fűszálat sem otthon eddig, vagy sosem hagyták a szüleid, hogy csinálj is valamit, vagy mi ennek az oka? Mert ez elég vicces, hogy szinte már egy felnőtt hölgyről így vélekednek a szülei. Szerintem nem kell költözni sehova, pusztán néha vedd elő a fakanalat, segíts otthon, nézegesd térképen Pestet, a környéket, mutasd meg anyukádnak, beszélj arról, hogy milyen szakra jelentkeztél és miért, járj utána a tantárgyaknak. Talán ha kicsit komolyabban állnál hozzá, akkor ők sem a dacos majd én elköltözök és megmutatom nekik énedet látnák és elhinnék, hogy boldogulnátok Pesten.
2014. aug. 7. 12:26
 29/52 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem meg dicséretes, hogy a Kérdező önállósodni szeretne a maga módján. Akik itt válaszoltak, nem ismerik azt az érzést, amikor valakit elkényeztetnek és semmi felelősséget nem ruháznak rá (pl. főzés, takarítás).

Én engedném, ha én lennék a mutter, hiszen ha megtehetném, hogy fizessem a rezsidet, miért ne. Többi plusz kiadás egyébként nincs, mert a többit így is, úgy is fizetik.

Szerintem így megtanultok egy kicsit önállósodni, ami igenis épít Titeket.

2014. aug. 7. 12:28
 30/52 A kérdező kommentje:

Az, hogy miért támadnak ennyire, egyszerű. Itt ciki, ha az ember olyan családból való, ahol van pénz. :)

Nem engedik, hogy főzzek. Anya pl. szinte visít, ha valamit akarok a konyhába, mert én ott ne csináljak kuplerájt. Tegnap pizzát akartunk sütni pár barátnőmmel, nem engedte, inkább rendelt nekünk...

Amíg nem volt jogosítványom és autóm, nem járhattam tömegközlekedéssel.

Én sokat vagyok Pesten (idősebb, egyetemista barátok, barátnők miatt), szóval ismerem a várost, tudom, hogy milyen. Apáék is sokat vannak ott.

2014. aug. 7. 12:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!