Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kb milyen lovagló tudással...

Kb milyen lovagló tudással engednétek ki egy lovast egyedül terepre?

Figyelt kérdés
2012. aug. 25. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Szárkezelés és stabil ülés minimum meglegyen,mert ha valami van gyorsan utána kell nyúlni a szárnak . Meg tudja kezelni azt a lovat amivel kimegy,ha már bent elkezeli,kiengedném.De pl ha azt látnám, hogy nem biztos az ülése,vagy a pályán sem bír a lóval ,akkor semmi szín alatt nem engedném ki egyedül.
2012. aug. 25. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:

3 évig jártam és sosem voltam egyedül, de egyedül veszélyes lehet, mert leesel és bajod lesz az szívás.

Ha tudod irányítani rendesen, ügetés is megy, akkor biztos kimehetsz.

2012. aug. 25. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképpen tudd vezetni a lovat!

Ha viszont nemcsak lépésben szeretnél menni, meg ügetésben akkor a vágtát jól kell tudni és akkor a minimum ugrásszintet.

Viszont nagyon kell ismerned a lovat.

Mitől fél stb..

2012. aug. 25. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, nem elég, ha csak lépni meg ügetni tudsz.

Biztonságosan kell tudni lovagolni mind 3 jármódban. Ki kell tudni ülni ha megijed a ló, és meg kell fogni, ha véletlenül elindul vágtába.

2012. aug. 25. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
A törvény megbünteti a lovasoktatót ha megtudja, hogy 18 alatt enged ki lovast. Szóval legyél 18 és utána saját felelősséggel.
2012. aug. 26. 12:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyilván valóan tudni kell fent maradni a lovon a legeszeveszettebb vágtában is és tudnod kell megállítani. Mert ha csak ügetni tudsz és megijed a lovad elindul vágtába vagy elkezd ugrálni akkor aranyosan fogsz kinézni egyedül. Szóval nem csak irányítani kell a lovat xDD Az a minimum, hogy leszállj futószárról. Tudnod kell ülni egy lovat minden jármódban. Ha valami baj van tudnod kell korrigálnod. Ha elrohan veled a lovad mert, hogy ilyen is van akkor tudnod kell megállítani, ami nem egy egyszerű feladat. Rengeteg lélekjelenlétet kíván. Ismerned kell a lovat amivel kimész. Túlságosan ismerned kell. Ha még nem vagy 18 tudnod kell, hogy kinek a felelőssége, hogy téged kienged és ha valami bajod lesz az kinek a hibája lesz.Tudnod kell, hogy mikre kell figyelni tereplovaglások során, és, hogy hogyan kell kiülni egy bakolást vagy ágaskodást. Nagyon veszélyes egyedül kilovagolni.
2012. aug. 26. 12:32
 7/8 anonim ***** válasza:

6-7 éve egyedül járok ki terepre. Amikor elkezdtem még 16-17 éves voltam. Nagybátyámnak van lova, sajátomként kezelem. Egész jól összeszoktunk. Stabil ülés és szárkezelés kell hozzá, illetve az, hogy ne csinálja össze magát a lovas, hogy "ó mi lesz, ha megijed", szóval kellő határozottságra is szükség van. Tudni kell kezelni a különféle helyzeteket, és mindig nyugodtnak kell maradni. Az sem árt, ha 50cmt meg tudsz jó üléssel ugratni.

Mindig van nálam egy mobil, meg azért elmondom, hogy merre tervezek menni és hogy kb mennyi idő míg elleszek.

2012. aug. 26. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát, én voltam egy lovastanyán még 3-4éve. Előtte 2x voltam a másik környékbeli lovardában lovastáborban(szóval úgy kb. tudtam sétálni a lóval normálisan, angol nyereggel). Na, szóval az említett lovastanyán az "oktató" nőci fél óra séta után közölte, hogy kienged egyedül terepre,ha szeretnék kimenni. Akkor láttam életembe először western nyerget.
2012. aug. 28. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!