Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, engednétek, hogy a...

Szülők, engednétek, hogy a gyereketek egyedül lakjon így?

Figyelt kérdés

Májusban érettségizek, de a szüleim (leginkább anya) nem nagyon akarják, hogy Pestre költözzek és ott járjak egyetemre (Szegeden élünk). A legjobb barátnőmmel költöznénk egy lakásba, de nála is ugyanez a helyzet, "minek akarunk mi Pestre menni".

Olyanokat mondanak anyáék, hogy az már nevetséges... Hogy nem fogunk majd tanulni, csak bulizni és vásárolni, mit fogunk majd enni, mert főzni se tudunk, se mosogatni, se takarítani és majd biztos valami baj fog történni, stb.

Ezért azt találtuk ki, hogy most szeptemberbe beköltözünk a nővérem üres lakásába itt, hogy lássák, egyedül is tudunk boldogulni. Nem egész évben laknánk itt, csak amíg rá nem jönnek, hogy felnőttem.

2014. aug. 7. 11:37
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
42%

én így tuti nem engedném, hogy mindent nekem kéne fizetni.

így nem fogod tudni bizonyitani, hogy felnőttél a feladathoz

2014. aug. 7. 11:49
 12/52 anonim ***** válasza:
18%

az nem egyedül élés, ha a szülők fizetnek mindent, te meg élsz mint marci hevesen

pesti suli kell, irány a kolesz

2014. aug. 7. 11:49
 13/52 Andizsuzsi ***** válasza:
7%
Szerintem, ha bizonyítani akarsz, akkor állj be anyád mellé ez elkövetkezendő 1 évben főzni, mosogatni, takarítani stb. És akkor majd valóban látni fogja, hogy ezeket tudod, és képes vagy akár önmagadat is ellátni.
2014. aug. 7. 11:50
 14/52 anonim ***** válasza:
97%

Szia. Az én lányom pontosan Szegedről ment Pestre egyetemre 18 éves korában és nagyon is támogattuk. Megbíztunk benne és úgy gondoltuk, hogy ettől lesz önállóbb, megtanulja egy kicsit talpraesettebben szervezni az életét. Nem volt neki egyszerű, erre csak később jött rá, de mindig mellette álltunk, ha nehézségei támadtak.

Már elvégezte az egyetemet Pesten - pedig mehetett volna Szegedre is ugyanolyan szakra -, de egyáltalán nem bántuk meg, hogy ez volt az önállósodás, a felnőtté válás ára.

A gyerekeket el kell tudni engedni, hogy tapasztaljanak, ugyanakkor mindenben mellettük kell állni, ha szükségük van ránk.

2014. aug. 7. 11:52
 15/52 A kérdező kommentje:

De most nem az anyagiakon van a hangsúly. Később is ők fogják fizetni a tanulásomat, a számlákat, a dolgaimat, míg nem lesz diplomám.

Nálunk ez a szokás, nem az, hogy dolgozunk végzettség nélkül, meg diákhitelt veszünk fel.

Ha olyan családba születtem, ahol ezt megteszik értem, miért 'szenvedjek'?

Nem megyek kollégiumba, a szüleim nem is engednék.

Anya mellé nem tudnék beállni főzni, takarítani, mert egyiket sem csinálja. Így nem csoda, ha én sem tudok főzni...

2014. aug. 7. 11:53
 16/52 anonim ***** válasza:
18%

Anya mellé nem tudnék beállni főzni, takarítani, mert egyiket sem csinálja.

- akkor neked sem esik le a kezed, ha mosol, főzöl, takarítasz

elég ellenszenves kis takonynak tűnsz

2014. aug. 7. 11:55
 17/52 anonim ***** válasza:
54%
Az nem felnőttség ha ők fizetik, tévedésben vagy. Akkor nősz majd fel ha dolgozol és eltartod magad.
2014. aug. 7. 12:01
 18/52 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"Anya mellé nem tudnék beállni főzni, takarítani, mert egyiket sem csinálja"

Innentől kezdve ez egy nyilvánvalóan kitalált kérdés. Ha a szülők valóban kőgazdagok lennének, és háztartási alkalmazott látná el otthon a feladatokat, akkor mi sem lenne természetesebb, minthogy kisleányka albérletéhez is rendelnének egyet, aki takarít, mos és főz. És máris nem lenne kérdés a kérdés.

Egyébként kérdező, ha nem végez a család otthon házimunkát és te sem tanultál meg ebből semmit, akkor mégis mit akarsz kezdeni a nővéred lakásában?

2014. aug. 7. 12:03
 19/52 A kérdező kommentje:

Pont nem érdekel, mit gondolsz rólam, 65%-os.

Ha megcsinálja itthon más, akinek ez a munkája, én minek tegyem?

A lakásban majd megcsináljuk mi.

Épp ezért nem akarom, hogy ott is más tegye meg, hogy lássák, képesek vagyunk rá.

2014. aug. 7. 12:07
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem anyádat, hogy miért vár el tőled olyat, ami tőle is messze áll és gondolom még a közelében se voltatok a dolgoknak? Mivel anyád teljesen logikátlan , gondolom inkább attól fél, hogy elkallódsz itt.
2014. aug. 7. 12:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!