Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves lányomat lebeszélhetem...

18 éves lányomat lebeszélhetem a tetoválásról?

Figyelt kérdés
A lányom 5 éve épült fel a rákból és a csuklójára szeretne tetováltatni egy kislányt egy lufival. Állítólag azért mert számára ez jelképezi a gyógyulást, meg, hogy belül mindig élni fog benne a gyerek. Illetve szerinte ez erőt adna neki..arra nem gondol, hogy később milyen csúnya lesz, és, hogy majd magyarázhatja hatvan évesen, hogy ő belül gyerek maradt.. Ígyis kapom mindenkitől, hogy el van kényeztetve meg, hogy félreneveltem! Remélem ez csak valami múló hóbort nála és ha megtíltom akkor "kinövi". Szerintetek hogyan hassak a lelkére? Nem akarom direkte tiltani, mert akkor úgyis megmakacsolja magát
2014. aug. 5. 13:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Lebeszélni lebeszélheted, ne tiltsd semmiképp. Szerintem ez a tetoválás amúgy sem az a fajta, amit szégyellni fog később. 18 éves, az ő teste, az ő akarata. A véleményed mondd el neki, de ennyi.
2014. aug. 5. 13:35
 2/23 anonim ***** válasza:
90%
sehogy, max javasold neki, hogy takarható helyre csináltassa..."hogy majd magyarázhatja hatvan évesen, hogy ő belül gyerek maradt." 60 évesen meg reméljük, hogy ez lesz a legnagyobb baja ;)
2014. aug. 5. 13:36
 3/23 Andizsuzsi ***** válasza:
81%
Szerintem 18 évesen pont el tudja dönteni, hogy mit akar. Miért van olyan érzésem, hogy te csak "mindenki" véleménye miatt tiltanád? Mire a te lányod 60 éves lesz, addig tele lesz a világ tetovált idősekkel, kb senkit sem fog érdekelni.
2014. aug. 5. 13:38
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
ha a gyerekem felgyógyulna a rákból, engedném neki, SŐT én is magamra varratnám!!!!
2014. aug. 5. 13:41
 5/23 anonim ***** válasza:
83%
Már elég nagy ahhoz, hogy ezeket, amiket most leirtál mérlegelje. Semmiképp se tiltsd meg, csak max azt mond neki hogy várjon egy kicsit,gondolja át és ha még ezek után is szeretné akkor szerintem tetováltathatna. Amugy örülnöd kéne hogy nem valami butaságot akar magára varratni, hanem csak egy kis emléket, egy kis szimbólumot aminek nagy jelentősége van az ő szemében.:)
 6/23 anonim ***** válasza:
23%

Esetleg kérdezd meg, hogy nem lehetne-e valami mást tetoválni magára. Ha azt mondja, hogy szerinte ez jó lesz, nem kell más, akkor mond meg neki, hogy ha szerinte ez jó lesz, akkor támogatod :)

Ha csak hóbortból csinálnáa, akkor nem fogja megcsinálni, ha megcsinálja mégis, akkor hagyjad rá, hisz az ő teste, és már 18 éves

7/23 anonim ***** válasza:
79%
18 évesnek nem tilthatsz semmit. Ha tetoválást akar, megcsináltatja és kész. Másrészt miért magyarázná 60 évesen a tetoválást azzal, hogy örök gyerek? Elmondhatná azt is, hogy gyermekként rákbeteg volt, amit legyőzött, és tessék, ittvan 60 évesen is, a tetoválás pedig ennek a jelképe évtizedek óta. Egy ilyen emléket nem lehet kitörölni, ő pedig a testén is meg szeretné ezt örökíteni. Nem vagyok tetoválás párti, rajtam sincs, de az ilyet, aminek van oka, jelentése, értelme - ahogy a lányodénak lenne, semmiképp sem ellenzem.
 8/23 anonim ***** válasza:
83%

Sose értettem az ilyen birka embereket. Ha már valaki nem a csorda rendje szerint cselekszik azt már le kell beszélni.

Mi lesz 60 évesen? Látják majd, hogy megtapasztalt dolgokat amik léteznek.

Semmit nem kell megmagyarázni neki, mert senkinek semmi köze mások életéhez.

Inkább a saját életed szabályozd be és nézz magadba, hogy majdnem elveszítetted, most meg megszabod mit csináljon, milyen szülő az ilyen?

Azzal foglalkozz inkább , hogy kinődd a " jaj mit szólnak mások" betegséget.

2014. aug. 5. 13:42
 9/23 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem jó ötlet, nemértem mi bajod van vele. 60 évesen eltudja majd magyarázni, hogy megküzdött a rákkal(mondjuk lehet, ez akkor már nem lesz nagy szó), és ez emlékezteti a győzelmére.
2014. aug. 5. 13:44
 10/23 anonim ***** válasza:
67%
Felnőtt ember, nincs beleszólásod ebbe. 60 éves korában pedig a kutyát nem fogja érdekelni, hogy van e tetoválása.
2014. aug. 5. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!