Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért nem fogadnak el a szüleim...

Mért nem fogadnak el a szüleim tőlem pénzt? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok, kórházban dolgozok ápolónőként 150.000 viszek haza. 100.000 mindig lerakok mert lakásra gyűjtök. 40.000 akartam adni a szüleimnek mivel itt élek náluk a rezsire meg hasonló kiadásokra. De nem fogadják el. Nekem ez kicsit kellemetlen, nem szeretnék albérletbe emiatt menni mert az csak pénz kidobás lenne. Volt olyan, hogy én vásároltam be húsfélét, tisztítószert és a pénzt mindig bele rakják a táskámba, szekrényre. Még a telefon számlámat sem engedik fizetni. Tudom, hogy nem nagy összeg amit adnék neki, de azt miért nem fogadják el?

2014. aug. 2. 23:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%
Add nekem,nekem nincs pénzem
2014. aug. 3. 03:30
 12/18 anonim ***** válasza:
29%
Hogyhogy ennyit keresel ápolónőként?
2014. aug. 3. 03:32
 13/18 eric_one ***** válasza:
37%

9-es válaszadót lepontozták, pedig nagyon jó érveket írt, amik szükségesek az egészséges felnőtté váláshoz. Ebből látszik hogy milyen beteges a többség gondolkodása. Jó példa erre Olaszország, ahol "egyre gyakrabban fordulnak bírósághoz az olasz szülők nagykorú gyermekeiknek a családi fészekből való eltávolítására. Jogi segítséget kérnek a mama szoknyájától elszakadni nem tudó óriásbébik is."

Akit érdekel olvassa el ezt a cikket a témáról:

[link]

2014. aug. 3. 06:34
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is nagyon rendesek.

Nekik már mindenük megvan, te viszont még csak most fogsz kirepülni, nagyobb szükséged lehet arra a 40.000-re is.

Ha mégis szeretnéd meghálálni nekik, fizesd be őket valahova. Pl. bónusz brigádos kuponok. Olyat már tudsz 40-ből is venni és egy hosszú hétvége valahol szuper meglepi.

2014. aug. 3. 07:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva megértem a szüleidet, ha megtehetik (sajna vannak akik nem), hogy nem fogadják el a pénzt. Őszintén szólva én se fogadnám el (persze sajna a SZÜKSÉG nagy ÚR), de amit tudnék félre tenném Neki egy külön számlára addig se veszti el az értékét talán. Vagy csak úgy félre tenném. Aztán mikor úgy van, hogy megy akkor odaadnám Neki. Pénz az sose jön rosszul!!! :)
2014. aug. 3. 07:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván már benne van a költségvetésben az eltartásod, nem hiszem, hogy többet eszel, fürdesz, mint 16 éves korodban. Sok szülőnek kellemetlen a gyerekétől pénzt elfogadni, főleg ha úgy érzik, a kötelességüket teljesítik. Az is biztos megfordult a fejükben, hogy lehet drágább lesz a lakás, meg ugye a berendezési tárgyak, étkészlet stb.
2014. aug. 3. 10:13
 17/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nagyon sok jó tanácsot kaptam Tőletek! További szép napot mindenkinek! :)
2014. aug. 3. 10:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon szép a szüleidtől, hogy így segítenek lakáshoz jutás terén. Ha megtehetik, örülj neki, és becsüld továbbra is őket. Csak zárójelek között jegyzem meg, hogy én elfogadnám hasonló helyzetben, de eltenném a gyerekem számára, és költözési hozzájárulásként megkapná.
2014. aug. 19. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!