Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért nem fogadnak el a szüleim...

Mért nem fogadnak el a szüleim tőlem pénzt? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves vagyok, kórházban dolgozok ápolónőként 150.000 viszek haza. 100.000 mindig lerakok mert lakásra gyűjtök. 40.000 akartam adni a szüleimnek mivel itt élek náluk a rezsire meg hasonló kiadásokra. De nem fogadják el. Nekem ez kicsit kellemetlen, nem szeretnék albérletbe emiatt menni mert az csak pénz kidobás lenne. Volt olyan, hogy én vásároltam be húsfélét, tisztítószert és a pénzt mindig bele rakják a táskámba, szekrényre. Még a telefon számlámat sem engedik fizetni. Tudom, hogy nem nagy összeg amit adnék neki, de azt miért nem fogadják el?

2014. aug. 2. 23:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Miért nem kérdezed meg őket?? Ha meg már kérdezted mi volt rá a válasz?
2014. aug. 2. 23:53
 2/18 A kérdező kommentje:
Annyit mondtak, hogy azért a pénzért én dolgoztam meg.
2014. aug. 2. 23:55
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Most képzeld magad a helyükbe, neked lenne egy 22 éves gyermeked, aki gyűjti a pénzt, mert tervezgeti a jövőjét, és tudja, hogy van "fölösleges" pénze, de te tudod, hogy az kelleni fog neki, és inkább elutasítod, hogy kicsim, tartsd meg, az anyukád vagyok, ez a dolgom, támogatlak mindig.

Logikus, nem?

2014. aug. 2. 23:55
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Mert ezzel is csak segíteni akarnak neked. Az jobb lenne, ha eltartatnák magukat?
2014. aug. 2. 23:57
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a szüleid ugyanúgy gondolják mint én a fiammal szemben. Az én fiam is dolgozik, gyűjti a pénzt, de minden hónapban le akar tenni az asztalra 50-60 ezer forintot, amit mi sosem fogadunk el. Ennek csak 1 oka van.

Mivel ismerjük, tudjuk, hogy nem szórja a pénzét, és spórol rendesen. Mivel mi nem vagyunk gazdagok, és én nem tudok neki házat, kocsit venni, így úgy segítünk a fiamnak, hogy addig él velünk ameddig akar. Eddig is volt hol aludnia, most, hogy dolgozik szintén van hol aludnia. Eddig is annyit főztem, annyi víz vagy villany ment el, most, hogy dolgozik sem megy el több. Amit eddig is tudtunk állni, azt tudjuk most is. Ő meg amit nekünk ad, inkább tegye el, és használja fel arra amire gyűjt. Mi ezzel tudjuk segíteni. Nem sok, de ez is segítség.

2014. aug. 2. 23:57
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Ne érezd kellemetlennek.

Szuper, hogy nincs rá szükségük és így is tudnak mindent fizetni. Fiatal vagy még...nekem is van két fiam, ha ők lennének ennyi idősek, én sem fogadnám el

2014. aug. 3. 00:15
 7/18 Molia válasza:
84%

Közelítsd meg a saját szempontodból.

Nyilván segíteni szeretnél nekik (ami szerintem nagyon tiszteletre méltó). De gondolj bele a te oldaladról: lehet, hogy több hasznát vennéd ennek a 40.0000 forintnak, ha mondjuk valamilyen tanfolyamra fizetnéd be magadat, vagy ha mondjuk, kocsira kezdenél el gyűjteni.

Ettől még nem leszel rossz gyerek. Viszont lehet, hogy a szüleid is nagyobb hasznát vennék később egy olyan gyereknek akinek van kocsija és így el tudja őket vinni ide-oda-amoda. Sokkal valószínűbb, hogy inkább öreg korukban lesz szükségük egy jól kereső gyerekre, amikor már nem feltétlen fogják tudni lefedni a saját költségeiket. Ezt a jól keresést, te viszont most tudod megalapozni. (Egy plusz nyelvvizsgával, vagy egy extra képesítéssel).

Másrészt lehet, hogy a szüleid úgy gondolják, hogy sértő rájuk nézve, hogy pénzt akarsz nekik adni; mintha képtelenek lennének gondoskodni a saját pénzügyeikről.

(Annó a szüleimnek is kellet kölcsönkérniük, az akkor már dolgozó, és jól kereső bátyuskámtól. A szüleim fejében hamarabb fordult meg, hogy felvesznek egy hitelt, mint hogy tőle kérjenek kölcsön. A szülők ilyenek. Azt szeretnék látni, hogy a gyerekük minnél jobban boldogul, és a világért sem akarják lehúzni).

2014. aug. 3. 00:20
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

Nézd, amíg tudnak, segítenek. Megértem a te oldaladat is, és ez a normális egyébként :) Viszont a szüleid így tudnak neked segíteni :) Tegyél el minél többet, és ha szükség lesz rá, majd segíts nekik :)

Hidd el, hogy nekik nagyobb öröm, hogy látják, hogy nem elszórod a pénzt, hanem jó dologra költöd. Gyűjts minél többet, aztán majd vedd meg a házat, nekik ez a legnagyobb öröm :) és ha egyszer rászorulnak, tudsz majd nekik segíteni :)

2014. aug. 3. 00:25
 9/18 anonim ***** válasza:
42%

A válaszokból kitűnik, hogy miként gondolkodnak a szülők. Ez természetesen tiszteletre méltó ugyan, de van egy nagy hátulütője, amire a szülők nagy része nem gondol. Nevezetesen arra, hogy a szülőnek nemcsak az a dolga, hogy felnevelje a gyereket, hanem bizony az is, hogy utána elengedje az életbe. És bizony, ha ilyen "aprósággal" látszólag magához köti, nem engedi önállósodni, nem ismeri el egyenrangú félnek (hiszen nem vár el tőle semmit, mintha még mindig kis "szaros" lenne), azzal bizony kifejezetten rosszat tesz a gyereknek, de a kettőjük közti kapcsolatnak is. Mert bizony szembe kell nézni azzal, hogy ez a gyerek már nem alárendelt, hanem egyenrangú, sőt majd a későbbiekben megbillen a mérleg és a szülő lesz rászorulva a gyerekre.

Azaz akkor tesz valóban jót a szülő pedagógiai szempontból, ha elfogadja (sőt kéri!) a háztartási költségekhez való hozzájárulást, hiszen ezzel érezteti a gyerekkel, hogy elfogadja egyenrangú partnernek. Világos persze, hogy a szülő valamilyen formában úgyis visszaadja majd ezt a pénzt vagy annak értékét a gyereknek, ha nem azonnal, akkor majd valamikor később ! Sajnos a szülő nem gondol sokszor arra, hogy segíti a gyerek önállósodását, önbecsülését, magabiztosságát azzal, ha elfogadja tőle a kiadásokhoz való hozzájárulást. Ilyen esetekben sajnos a gyereknek kell rádöbbentenie valamilyen finom formában a szülőt, hogy nem jár el helyesen, amikor visszautasítja az ilyen, nagyon becsülendő felajánlásokat.

2014. aug. 3. 00:33
 10/18 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon rendesek a szüleid!

Ne rugózzál ezen, hanem örülj neki, hogy ennyire gondoskodnak rólad. A pénzt pedig tedd szépen félre egy megtakarítási számlára, jól fog jönni még később Neked, vagy ne adj' isten akár nekik is, ha valami nem várt költség adódik.

2014. aug. 3. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!