Elmondjam, hogy a volt barátom megütött, ha szentnek hiszik a szüleim?
Együtt voltam apa egyik legjobb barátjának a fiával, ő volt az első barátom. Anyáék nagyon szerették, mert az a típus, akit a szülők imádnak... Jó családból való, az egyik legjobb gimnáziumba jár, nem bulizik, jól nevelt. De én meghaltam az unalomtól mellette, nem voltam boldog. És megcsaltam, majd szakítottam vele egy olyan fiú miatt, aki az ellentéte mindenben. Vicces, népszerű, jól érzem magam vele és azóta tényleg elég sok minden megváltozott az életemben, olyanokat csinálok, amikre régen sosem gondoltam.
De anyáéktól a mai napig hallgatom, hogy nekem a volt barátom az Igazi, miért nem hiszem ezt el és hasonlók.
Azt viszont nem tudják, hogy mikor szakítani akartam vele először, megütött. Nem akartam beszélni róla, csak a legjobb barátnőm és a barátom tudja. De már elegem van és lehet, hogy jobb lenne, ha tudnának róla, nem?
Csak félek, hogy akkor a családi barátság is tönkremenne.
Miért ne hinnének?
Az egyetlen gyerekük vagyok, csak nem egy szinte idegennek fognak hinni...
> Az egyetlen gyerekük vagyok
Ez sok mindent megmagyaráz...
"csak nem egy szinte idegennek fognak hinni"
Tipikus érvelési hiba. Ám valószínűleg a részrehajlás miatt valóban neked hisznek majd.
77%-os akkor te megoldásnak tartod a pofozkodást??
Engem is megcsalt az exem, mégse vágtam le neki egy "büdös nagy pofont".
Kérdező szerintem el kéne mondanod a szüleidnek, hogy számodra bizony nem az exed az igazi, és jó lenne, ha ezt elfogadnák. Ha ez többszöri megbeszélés után se megy, akkor lehet, én elmondanám nekik a dolgot, családi barátság ide vagy oda. Te is elkövettél egy hibát, meg ő is.
1: A megcsalás nem szép dolog, sőt. De akár megcsaltad, akár nem, a pofon sem helyes reakció.
2: Kérdezted már tőlük, miből gondolják, hogy Neked ő az igazi? Ha nem érezted magad jól mellette?
3: És azt miért gondolják, hogy egy ilyen csúnya szakítás után felhőtlen kapcsolatotok tudna lenni?
4: Mondd el nekik a pofont. Ha nem hisznek neked, egyik füleden be, másikon ki.
5: Ha értelmes a barátság, akkor nem fog ennyi miatt tönkremenni. Értelmes szülő nem szól bele a gyerekek ügyeibe. Mi is vesztünk össze csúnyán pl. a játszótéren gyerekekkel, a szülők csak jót mosolyogtak ezeken a dolgokon, és közölték, hogy a mi dolgunk, mi oldjuk meg, ők nem szólnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!