Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom az anyám, hogy bírjam...

Esztroj kérdése:

Utálom az anyám, hogy bírjam ki? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Az utálat legvégső határait rugdosom az anyámmal szemben. Hogyan bírjam ki, mit tegyek? Az okok: Le szokott h*lyézni, idiótázni, minden apróságért lecsesz (ha nincs ok, kitalál magának egyet), nem érdekli amit gondolok, érzek, akarok, soha nem KÉR semmire hanem üvöltéssel PARANCSOL (de csak azt), amit én mondok valamit rossz, amit ő mond szentírás, egyszer nyertem (nyertünk mert csoportos verseny volt) egy országos versenyen (országos 1.-k lettünk), akkor sem mondta hogy büszke rám, neki más gyereke mindig jobb mint én, csak kritizálni tud, 2 szó után mindig csak kiabál, valamivel mindig nyaggat (tanulás, a testvérem miket mondott nekem, stb.[de neki fel akarja mindig törni a facebookját is]), csak olyankor vagyok jó neki mikor valamiért át kell menni a szomszédba (de akkor föl nem emelné a seggét). Ezt neki azért nem mondtam meg így, mert akkor kitalálná a saját kis történetét, azt beadná apukámnak, ő elhinné, és akkor még ő is a nyakamon lenne, vele pedig nem akarok rosszba lenni mert őt meg tisztelem és szeretem. Csak az a baj hogy ő is látja az igazságot úgyhogy mikor megjön (vagy épp itthon van) "anyám" elkezd *név*-ka-zni engem, meg jön azzal az álszentségével. Erre még a testvérem rátesz egy lapáttal meg néha apukám is, de őket ki lehet bírni. El akarok majd menni minél előbb itthonról, de az is sajnos még messze van, és nem tudom hogy bírjak ki mellette még x évet. Kollégiumot biztos hogy akarok, de még így is sok lesz (még az is min. 1 év). Hogy bírjam ezt ki? Hobbim nincs, barátom csak 2, JÓ barátom ebből csak 1, de ők sem olyanok menjünk el valamerre délután, úgyhogy egész nap sajnos csak gépezek (persze ebben van hasznos dolog is). Kimenni egyedül nem szeretek (bár van 2 kutyánk, az egyik még kicsi (még zavaró de jó kutya is tud lenni), de a másikat nagyon szeretem). Sportolni itthon nincs mit, suliban nem szeretek (ott nincs meg az a jó társaság csak az "állok és várok". Változni akarok, próbálok, nem soha nem akarom megadni magam, hogy én legyek "anyuci csicskája". Ő is utál, én is őt, de van tartásom, nem mondom a képébe hogy: Te ... vedd már észre hogy nem vagyok a csicskád! Mellesleg szoktam (rap) szövegeket írni de ekkora feszültséggel bennem nem megy. Tanácsok, vélemény? Ui.: Olyat nem kérek hogy ő nevelt fel, régen volt naplóm, megtaláltam, mindig is egy ---- volt velem, ha meg máshova megyünk kvára irritálóan játssza a fejét, mikor meg megmondom neki ezt (vagy amúgy bármikor bármi mást), nem tud érvelni csak észreveszi magát, leüvölt, aztán folytatja. Csak megszült, de nem nevelt. 14/F

2014. júl. 28. 19:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is, esetleg ha valami hobbit tudnátok ajánlani még jó lenne levezetni magamban. Futni így egyedül nem nagyon szeretek (meg nem is nagyon bírok)...
2014. júl. 29. 00:02
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Vigyázz, ne hallgass azokra az agyament kibicekre (akiknek ugyebár semmi sem drága!),akik azt javasolják sz@rd le Anyádat!

Gondolkozz, ők befogadnának téged, 14 éves lázadó kölket és átvennék Anyád szerepét a gondoskodásban?

Írásodból következtethető, hogy mindenki téged, szegény, ártatlan fiút bánt, mindenkinek veled van baja.

Ha "mindenkinek" egy emberrel van problémája, akkor nem "mindenki" a hibás, nem nekikkell változtatni!

.

"Csak megszült, de nem nevelt."

Szegény kicsi Maugli, te vagy a példa, hogy az utca rossz nevelő! Gondolom, csecsemő korodban is ahelyett, hogy Anyád pelust cserélt volna, kutyátok nyalta ki seggedet.

2014. júl. 29. 06:16
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem mindenki engem bánt, sokan szeretnek, ez az egy van, de már ezt is átgondoltam és megoldottam. Nem vagyok utcaszülte gyerek, a csecsemőknek meg még nem lehet hibáztatni semmiért, amúgy meg akkor nem tudom hogy mi volt.
2014. júl. 29. 14:31
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Ha sikerült megoldást találni, ami kevés kompromisszummal jó mindenki számára, gratula!
2014. júl. 29. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!