Utálom az anyám, hogy bírjam ki? Bővebben lent!
Sz@rd le, kerüld a vitát, próbálj alkalmazkodni, tanulj, legyen valami a kezedben mikor betöltöd a 18 at, majd lépj le otthonról és vissza se nézz. Magad javára fordítsd az életet, ne cseszd el, ha most rossz, ne hidd később jobb lesz, még pokolibb lesz az élet.
Tanulj nyelveket, próbálj naprakész lenni.
Jaj ne aggódj majd visszakapja az élettől :). Pl.: Ha öreg lesz és alig lesz pénze te majd akkor üvöltözhetsz vele és majd ba*szol neki segíteni.
Tom h ez most kicsit durván, hangzik de na.....
A római jog tartalmazza az "Audiatur et altera pars!" ("Hallgattasék meg a másik fél is!") kitételt.
Biztos, hogy mindent jól csinálsz/csináltál, vagy pedig kemény munkával kiharcoltad magadnak, hogy Anyád így viselkedjék veled?
Próbáltál segíteni neki (bevásárlás, magad alól kialmozás stb.), vagy csupán nagylelkűen megengede, hogy kiszolgáljon, mosson-főzzön-takarítson rád?
Korod miatt elköltözni nem tudsz, önálló háztartás vezetésére nincs módod
akkor pedig valamiért valamit.
Anyukád háztartásbeli vagy dolgozik, netán vállalkozó? Szokott szabadságon lenni? Képes pihenni, vagy valamin mindig pörög?
A leírásodból pár helyen a saját helyzetemre ismertem, s miután pszichés problémám lett (kényszeresség), elvittek pszichiáterhez, aki a családommal (apa, anya, öcs) is foglalkozott, s az derült ki, hogy anya borzalmas maximalizmusa (vállalkozó, s a ház körül is egy csomó mindent csinál, s nem áll le, mindig talál magának valami sziszifuszi tennivalót) rengeteg feszült helyzetet eredményez. Lehet, hogy meg kéne próbálnotok valami kemény pszichológusnál/pszichiáternél egy családterápiát. Ha elköltöznél előbb-utóbb, akkor meg az apukád és a tesód készülne ki tőle, nem? Szerintem külső, határozott segítőre lesz szükségetek. 15/l
Sajnos van olyan anya, aki nem képes kimutatni érzelmeit. Ez abban nyilvánul meg, hogy :nem öleli meg gyermekét, soha nem dicséri, a mások gyermekét magasztalja, folyton idegenekről beszél,különbséget tesz gyermekei között, vigasz helyett megdorgál. Ismerős?
Az ilyen anyát a saját szintjén kell kezelni. Soha nem fog megváltozni.
Őt is bánthatja biztosan, hogy ilyen a viszonyotok, akár pszichés oka is lehet, hogy nem képes szeretni téged. Pl. féltékeny apádra, mert ti jól kijösztök.
Fontos, csak a legfontosabb dolgaidba avasd be, ne kritizáld úgysem veszi észre magát. Ne adj a kezébe támadási felületet. A amíg vele élsz, arra kel vigyáznod , hogy ne fajuljanak el a dolgaitok.
# 5/7 Időpont ma 20:40
ja persze meg a kis maci
Ne sérelmezd, nem bántalak.
Szerintem próbáld l*sz*rn*, nem foglalkozni azzal, amit mond! Nagyon nehéz, tudom... de hidd el magadnak teszel jót, ha nem idegeskedsz emiatt. Ha mindig azon rágódsz amit éppen felhozott, akkor teljesen sz*tcs*sz*d vele az idegrendszeredet, és a lelkedet...
Leírok néhány dolgot, amit én mit tenni szoktam, ha hasonló helyzetben vagyok :)
A rapszöveg írás nagyon jó, mert ezzel ki tudod adni a feszültséget, még ha úgy érzed csak minimális részét is, de legalább könnyítesz a helyzeteden.
Hallgass gyakran zenét! Állíts össze egy listát, hangulatonként!
Lehet kicsit nyálasan hangzik, vagy ilyesmi, de próbáld leírni hogy mi bántott meg, illetve mivel volt kapcsolatos az adott vita. Ezt minden egyes alkalommal írd le egy lapra! Mire mindent leírtál, biztos vagyok benne, hogy sikerül megnyugodnod egy kicsit. A lapokat gyűjtsd össze, és később olvasd vissza!
Amikor feszültség, stressz ér, menj el futni, akár az utcába, akár egy közeli tó, erdő stb. (ami adott) mellé! Alkalmanként tegyél be egy kis pihenőt: ülj le, csukd be a szemed, és gondolj valami olyan dologra, amit nagyon szeretsz.
Számomra ezek mind nagyon megnyugtató dolgok, mindig segítenek. Remélem neked is fog... :)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!