Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom az anyám, hogy bírjam...

Esztroj kérdése:

Utálom az anyám, hogy bírjam ki? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Az utálat legvégső határait rugdosom az anyámmal szemben. Hogyan bírjam ki, mit tegyek? Az okok: Le szokott h*lyézni, idiótázni, minden apróságért lecsesz (ha nincs ok, kitalál magának egyet), nem érdekli amit gondolok, érzek, akarok, soha nem KÉR semmire hanem üvöltéssel PARANCSOL (de csak azt), amit én mondok valamit rossz, amit ő mond szentírás, egyszer nyertem (nyertünk mert csoportos verseny volt) egy országos versenyen (országos 1.-k lettünk), akkor sem mondta hogy büszke rám, neki más gyereke mindig jobb mint én, csak kritizálni tud, 2 szó után mindig csak kiabál, valamivel mindig nyaggat (tanulás, a testvérem miket mondott nekem, stb.[de neki fel akarja mindig törni a facebookját is]), csak olyankor vagyok jó neki mikor valamiért át kell menni a szomszédba (de akkor föl nem emelné a seggét). Ezt neki azért nem mondtam meg így, mert akkor kitalálná a saját kis történetét, azt beadná apukámnak, ő elhinné, és akkor még ő is a nyakamon lenne, vele pedig nem akarok rosszba lenni mert őt meg tisztelem és szeretem. Csak az a baj hogy ő is látja az igazságot úgyhogy mikor megjön (vagy épp itthon van) "anyám" elkezd *név*-ka-zni engem, meg jön azzal az álszentségével. Erre még a testvérem rátesz egy lapáttal meg néha apukám is, de őket ki lehet bírni. El akarok majd menni minél előbb itthonról, de az is sajnos még messze van, és nem tudom hogy bírjak ki mellette még x évet. Kollégiumot biztos hogy akarok, de még így is sok lesz (még az is min. 1 év). Hogy bírjam ezt ki? Hobbim nincs, barátom csak 2, JÓ barátom ebből csak 1, de ők sem olyanok menjünk el valamerre délután, úgyhogy egész nap sajnos csak gépezek (persze ebben van hasznos dolog is). Kimenni egyedül nem szeretek (bár van 2 kutyánk, az egyik még kicsi (még zavaró de jó kutya is tud lenni), de a másikat nagyon szeretem). Sportolni itthon nincs mit, suliban nem szeretek (ott nincs meg az a jó társaság csak az "állok és várok". Változni akarok, próbálok, nem soha nem akarom megadni magam, hogy én legyek "anyuci csicskája". Ő is utál, én is őt, de van tartásom, nem mondom a képébe hogy: Te ... vedd már észre hogy nem vagyok a csicskád! Mellesleg szoktam (rap) szövegeket írni de ekkora feszültséggel bennem nem megy. Tanácsok, vélemény? Ui.: Olyat nem kérek hogy ő nevelt fel, régen volt naplóm, megtaláltam, mindig is egy ---- volt velem, ha meg máshova megyünk kvára irritálóan játssza a fejét, mikor meg megmondom neki ezt (vagy amúgy bármikor bármi mást), nem tud érvelni csak észreveszi magát, leüvölt, aztán folytatja. Csak megszült, de nem nevelt. 14/F

2014. júl. 28. 19:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Sz@rd le, kerüld a vitát, próbálj alkalmazkodni, tanulj, legyen valami a kezedben mikor betöltöd a 18 at, majd lépj le otthonról és vissza se nézz. Magad javára fordítsd az életet, ne cseszd el, ha most rossz, ne hidd később jobb lesz, még pokolibb lesz az élet.

Tanulj nyelveket, próbálj naprakész lenni.

2014. júl. 28. 20:17
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Hát ez szomorú... Komolyan,hogy milyen szülők vannak!!
2014. júl. 28. 20:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ne aggódj majd visszakapja az élettől :). Pl.: Ha öreg lesz és alig lesz pénze te majd akkor üvöltözhetsz vele és majd ba*szol neki segíteni.

Tom h ez most kicsit durván, hangzik de na.....

2014. júl. 28. 20:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, az elsőnek mondom, hogy én is valahogy így tervezem de kiegészítetted. Az élet tudom hogy kemény lesz, de jobb környezetben el fogom érni amiket szeretnék. (Mellesleg kezdeti támogatásban apukámra biztos hogy számíthatok, tesómnak is pl. a "fele kocsiját" kifizette, hogy majd törleszti.)
2014. júl. 28. 20:39
 5/15 Anett** válasza:
Ne tartsd magadban. Mondd el az érzéseidet, de úgy hogy azzal kezd: anya hallgass végig és érzelmesen, őszintén mondd el neki a problémáidat és kérd meg őt hogy ő is mindja el hogy veled mi a baj, és ígerjétek meg egymásnak hogy változtok. Ha rám hallgatsz megfogadod ezt a két szabályt: gondold bele magad a helyzetébe (lehet h neki se könnyű) és a másik az hoigy légy őszinte az ő szíve sincs kőből megérti majd hogy neked ez mennxire fáj. Hidd el szeret csak végre tudatosítani kell benne hogy neked milyen rossz ez a viselkedése. Minden okkal van. Biztos van ennek a viselkedésének egy lelki oka, amit rajtad vezet le. Beszéld meg apukaddal menjetek el pszichológushoz. Segíteni fog. Addig is NE UTÁLD. Kerlek ő az anyukad és nem szabad utálnod ha felnevelt, nehéz de az a lényeg hgy bár dühös vagy rá próbálj közelebb kerülni hozzá. Beszélgessetek, nevessetek, ismerd meg!!! Találd ki hogy milyen bajai lehetnek és segíts neki. Ő ellenséges te ne menekülj meg ne mondd hogy utálod próbáld meg megszeretni. Mondd neki hogy szereted. Kerlek, ez segit de ha nem akkor sajnos pszichologus. Meg ha te el is mesz megmenekulsz attol neki gondjai vannak azert ilyen ezt kezelni kell. Remelem segitettem
2014. júl. 28. 20:40
 6/15 anonim ***** válasza:

A római jog tartalmazza az "Audiatur et altera pars!" ("Hallgattasék meg a másik fél is!") kitételt.

Biztos, hogy mindent jól csinálsz/csináltál, vagy pedig kemény munkával kiharcoltad magadnak, hogy Anyád így viselkedjék veled?

Próbáltál segíteni neki (bevásárlás, magad alól kialmozás stb.), vagy csupán nagylelkűen megengede, hogy kiszolgáljon, mosson-főzzön-takarítson rád?

Korod miatt elköltözni nem tudsz, önálló háztartás vezetésére nincs módod

akkor pedig valamiért valamit.

2014. júl. 28. 20:46
 7/15 anonim válasza:

Anyukád háztartásbeli vagy dolgozik, netán vállalkozó? Szokott szabadságon lenni? Képes pihenni, vagy valamin mindig pörög?

A leírásodból pár helyen a saját helyzetemre ismertem, s miután pszichés problémám lett (kényszeresség), elvittek pszichiáterhez, aki a családommal (apa, anya, öcs) is foglalkozott, s az derült ki, hogy anya borzalmas maximalizmusa (vállalkozó, s a ház körül is egy csomó mindent csinál, s nem áll le, mindig talál magának valami sziszifuszi tennivalót) rengeteg feszült helyzetet eredményez. Lehet, hogy meg kéne próbálnotok valami kemény pszichológusnál/pszichiáternél egy családterápiát. Ha elköltöznél előbb-utóbb, akkor meg az apukád és a tesód készülne ki tőle, nem? Szerintem külső, határozott segítőre lesz szükségetek. 15/l

2014. júl. 28. 20:57
 8/15 anonim ***** válasza:

Sajnos van olyan anya, aki nem képes kimutatni érzelmeit. Ez abban nyilvánul meg, hogy :nem öleli meg gyermekét, soha nem dicséri, a mások gyermekét magasztalja, folyton idegenekről beszél,különbséget tesz gyermekei között, vigasz helyett megdorgál. Ismerős?

Az ilyen anyát a saját szintjén kell kezelni. Soha nem fog megváltozni.

Őt is bánthatja biztosan, hogy ilyen a viszonyotok, akár pszichés oka is lehet, hogy nem képes szeretni téged. Pl. féltékeny apádra, mert ti jól kijösztök.

Fontos, csak a legfontosabb dolgaidba avasd be, ne kritizáld úgysem veszi észre magát. Ne adj a kezébe támadási felületet. A amíg vele élsz, arra kel vigyáznod , hogy ne fajuljanak el a dolgaitok.

2014. júl. 28. 21:03
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

# 5/7 Időpont ma 20:40

ja persze meg a kis maci

Ne sérelmezd, nem bántalak.

2014. júl. 28. 21:03
 10/15 anonim válasza:

Szerintem próbáld l*sz*rn*, nem foglalkozni azzal, amit mond! Nagyon nehéz, tudom... de hidd el magadnak teszel jót, ha nem idegeskedsz emiatt. Ha mindig azon rágódsz amit éppen felhozott, akkor teljesen sz*tcs*sz*d vele az idegrendszeredet, és a lelkedet...

Leírok néhány dolgot, amit én mit tenni szoktam, ha hasonló helyzetben vagyok :)

A rapszöveg írás nagyon jó, mert ezzel ki tudod adni a feszültséget, még ha úgy érzed csak minimális részét is, de legalább könnyítesz a helyzeteden.

Hallgass gyakran zenét! Állíts össze egy listát, hangulatonként!

Lehet kicsit nyálasan hangzik, vagy ilyesmi, de próbáld leírni hogy mi bántott meg, illetve mivel volt kapcsolatos az adott vita. Ezt minden egyes alkalommal írd le egy lapra! Mire mindent leírtál, biztos vagyok benne, hogy sikerül megnyugodnod egy kicsit. A lapokat gyűjtsd össze, és később olvasd vissza!

Amikor feszültség, stressz ér, menj el futni, akár az utcába, akár egy közeli tó, erdő stb. (ami adott) mellé! Alkalmanként tegyél be egy kis pihenőt: ülj le, csukd be a szemed, és gondolj valami olyan dologra, amit nagyon szeretsz.

Számomra ezek mind nagyon megnyugtató dolgok, mindig segítenek. Remélem neked is fog... :)

14/L

2014. júl. 28. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!