Elloptam a szüleimtől 10000 forintot, most pedig egyfolytában egymással veszekednek hogy ki tehet róla, mit tegyek?
Figyelt kérdés
A pénzt cigire költöttem, természetesen nem mind, csak egy csomaggal vettem, a többi megmaradt.Most bűntudatom van, hogy a szüleim miattam veszekednek, hogy melyikük hibájából tűnt el a pénz, elköltötték valamire, elvesztették, ellopták tőlük, nem vigyáztam rá eléggé stb, anyum és apum is mindketten egymást okolják.Nekem is mesélték az esetet, és én úgy tettem mint aki semmiről sem tud.Igazából azért nem is sejtik hogy én voltam, mert ez a pénz szükség esetére van félretéve, és csak ritkán nyúlnak hozzá, és nagyon el van rejtve, azt hiszik hogy én nem tudok róla hogy hol van.Én is csak véletlenül találtam rá.Már nagyon szükségem volt a cigire, tudom hülyén hangzik, de már legalább egy hete nincs pénzem rá és nagyon hiányzik.Most nagyon bűntudatom van, mit tegyek, mi lenne a helyes?Vissza kéne adnom a maradék pénzt? Nem akarok nekik ezzel csalódást okozni, akkor többet biztos nem bíznának már meg bennem. Szerintem úgy lenne jobb ha megtartanám és csak elfelejtik majd később.Esetleg van valami ötletetek, hogy mit mondjak, miért loptam ki a pénzt? Bevallom nincs igazán ínyemre elmondani az igazat. Különben is nagyon félek. MIT TEGYEK?2014. júl. 27. 14:03
21/23 anonim válasza:
Vald be és tedd le a cigit !
A szüleidtől lopni?! Szégyeld magad ! Szegény szüleid :(
Viseld a következményeket, 1-2 pofon, de tiszta méltóság !
22/23 intrepid válasza:
Kb 15 éve a fiam megfújt az asszony pénztárcájából valami nagyobb pénzt. Az asszony kifantáziálta, hogy csak én vehettem el. Három hónapig, napi szinten megkaptam a rágalmat, hogy én loptam el. Nem tudott lekattanni róla, a fiam meg csak sunyított. Meg nem mondta volna, hogy ő volt, hogy véget vessen a veszekedésnek. Hanem egyszer kiborult a bili. Megint tűnt el pénz, és én kizárható voltam, mert nem voltam otthon. Egyikük sem jött oda bocsánatot kérni, pedig már elég nagy volt a baj addigra, rákaptam az italra, nem jártam haza csak aludni, úgy megviselt ez a három hónap. Törlesztettem: a következő három hónapban egyiküknek sem volt más megszólítás, mint a legősibb mesterség, és az anyja egy kifejezésben. (ha nem érted, priviben megmagyarázom)
23/23 anonim válasza:
Nálam is ez volt a helyzet, mondjuk nem konkrétan 10-est loptam el, hanem mindig egy picit, és apám anyámat kezdte gyanúsítgatni. Hát elmondtam. Addig is kaptam, de akkor 3-4 órán keresztül kaptam szíjjal. Hogy megbántam? Nem. Az én lelkiismeretem azzal tisztává vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!