Kötelességem a testvérem körül kivenni a "részem" a melóból? 17/L
Van egy 1 éves húgom és anyám rendszeresen ordítozik, ha nem foglalkozom vele eleget. Imádom a kis szarost, de nem az én gyerekem, hogy folyton szórakoztassam. Anyám úgy 2-3 naponta kiakad, hogy úgy érzi, hogy be van zárva a házba és semmit nem tud csinálni, és nem hiszi el, hogy nem tudom lefoglalni a testvéremet. Holott nekem is megvan a saját életem, a saját dolgaim, a gyereket meg nem nekem szülte, hanem elvileg magának. Ő meg egész nap a facebook előtt ül. Ha valami elintéznivalója lenne a városban, leküld engem, holott neki van autója, engem azzal nem enged el. Neki 10 perc lenne megfordulnia a babapopsi kenőcsért, nekem busszal több, mint másfél óra.
Az a pláne, hogy még a pelenkázásra is rá próbált kényszeríteni. Ez mióta az én dolgom?
Értem én, hogy néha le kell vennem a terheket a válláról, de ő nem kér, hanem utasít egyrészt, másrészt meg nem az én gyerekem, megvan a saját életem.
17 évesen illik besegíteni a háztartásban adódó munkákba, ha otthon laksz. Az, hogy nem te akartál a világra jönni, az még nem ment fel az alól, hogy neked is meglegyenek a feladataid a családban. Ha a gyerekkel neked teher foglalkozni, akkor mondd meg anyukádnak, hogy szívesen vállalsz ehelyett más házimunkát, az mindig akad egy családban.
Én 14 voltam, mikor kisöcsém született. Én nagyon szerettem dajkálni, gyakorlatilag az első évében állandóan rajtam lógott, ha otthon voltam, viszont cserébe kb. semmi mást nem kellett otthon csinálnom, mert ez lett az én feladatom. Szóval valamit valamiért, én a babázást választottam a mosogatás helyett, pelenkázni is szerettem, sokszor fürdettem is, nekem ez volt az elképzelhető legjobb házimunka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!