Hogy szedjem ki belőlük, miért tiltottak tőle? Azért, mert gazdag?
Apukám anyukájával nem találkoztam valami sokat, egészen tavaly szeptemberig. Sosem beszéltek róla itthon, ha kérdeztem bármit is, kitérő választ kaptam.
De tavaly jóban lettem vele és kiderült, hogy nagyon sok pénze van (nem dicsekvésként írom, ez hozzátartozik a szituációhoz) és folyton utazgat, vásárol (sokáig külföldön is élt). Kicsit olyan volt először, mint egy úri hölgy, vagy nem is tudom.
Elmondtam itthon, hogy sokat találkozok vele és akkor nagyon kiakadtak apáék, hogy mégis miért, minek. Utána már nem mondtam, ha találkoztunk, de pl. elvitt több külföldi koncertre, vagy a mániája az, hogy én nem járok rendes ruhákba és ne hordjak folyton olyan cuccokat, amik minden 2. embernek vannak.
Kérdeztem tőle is, hogy miért nincs jó kapcsolata a fiával, de annyit mondott, hogy valami kis semmiségen összevesztek, már nem is emlékszik rá.
De már zavar, hogy anyáék titkolóznak, tőlem pedig elvárják, hogy bármiféle magyarázat nélkül azt tegyem, amit mondanak. Mert ő csak a mamám és nem tűnik olyan rossz embernek, hogy ne találkozhatnék vele, ne mehetnék vele külföldre, vagy bármi.
nem szep dolog hatbatamadni a szuleidet.
annak oka van hogy igy alakult a kapcsolat.
Az én szüleim sem tartják a kapcsolatot apu anyukájával, pedig ő is nagyon gazdag. Igaz nem én, hanem mama keresett meg, és ő ragaszkodik a találkozásokra. Én sem tudtam mi a harag oka, mert mama csak annyit mondott, hogy kis félreértés, már nem emlékszik.. Tavaly szülinapi ajándékra egész nyaras majdnem 3 hónapos világ körüli utat kaptam tőle. Amerika, Afrika, Ázsiai országok, szóval egy álom utazás felsőfokon. Amikor elmondtam apuéknak, apu tombolt. Dühös lett, felhívta mamát, hogy mégis hogy mer ennyi év után így visszajönni, hogy a háta mögött a pénzével megszédít engem. Anyuék végül is elmondták a harag okát, és bevallom ha az én anyósom ezt tette volna velem, soha nem engedném az életembe. Így már nem is fájt, hogy a nyaralásból semmi nem lett, és megkértem mamát, hogy amíg a szüleim nem békülnek ki vele, addig a szüleim kérését tartom szem előtt. Szóval ha nálatok is ilyen harag van, annak komoly oka lehet.
17/L
A nagyi most pénzárt vásárolja meg a szeretetedet. Valaki nem attól jófej és kedves, mert mindent megvásárol és drága helyekre visz.
Nekem apám ilyen. A gyerekekkel a "törődés" az volt, hogy mindig hozott valami cukrot, csokit, azzal le voltunk tudva, ő ment a dolgára, mi meg boldogok voltunk, hogy milyen jófej apánk van, hogy mindig hoz valamit. Aztán mikor nagyobbak lettünk, akkor minden hülyeséget megvett, amire ráböktünk. Gyerekfejjel ez tök szuper volt, viszont mikor már kamasz voltam jöttem rá, hogy nem tud rólam semmit, nem is érdeklem. El volt velünk, mert voltunk, de ha nem lettünk volna, az sem zavarta volna, sőt...
Már külön élek, és ha nem járnék haza, akkor azt sem tudná, hogy élek, mert nem keres, nem hív fel, még a születésnapomon sem köszönt fel.
Lehet, hogy a nagyi is ilyen volt apuddal. Kérdezz rá, hogy mi volt az oka annak, hogy megszakadt a kapcsolat, mert így csak a felszínes csillogást látod, a háttérben meghúzódó gondokat nem.
Erdekes... Nem irtad, hany eves vagy, de mivel kulfoldi koncertet emlegettel, nem vagy kisgyerek. Egy kozos vacsora vagy ebed alkalmaval, TELJESEN HIGGADTAN, NEM SZAMONKERVE, NEM VADOLVA SENKIT, kerdzed meg a szuleidet, mi tortent, ami miatt a nagyid nem vesz reszt az eletetekben.
Mondd el nekik, hogy szeretnel tisztan latni, hogy helyesen donts a nagyid viselkedesevel kapcsolatban, mert OSSZE VAGY ZAVARODVA, nem tudod mire velni ezt a hirtelen kedvesseget, ajandek-es elmenydompinget, ezt a hirtelen figyelmet. Ez azert jo taktika, mert ok sem szeretnek, hogy ossze legyel zavarodva, segiteni akarnak majd rogton, az meg csak ugy lesz lehetseges, ha oszintek veled. Hozzateheted azt is, hogy azert oket kerdezed, mert bennuk bizol a legjobban a vilagon, tudod, hogy ok biztos nem hazudnak neked. Ezzel megpuhitod oket, jol fog esni nekik.
Es a lenyeg! Barmit is hallasz a nagyidrol, ne reagalj ott hirtelen, de mondj velemenyt, csak nyugodt hangon koszond meg az oszinteseguket es egyedul gondold at, hogyan tovabb.
Remelem segitettem, en ezzel a modszerrel mindig elerem, hogy az illeto onszantabol beszeljen, veszekedesek es balhezasok nelkul.
Az sem szép dolog, hogy titkolóznak és úgy viselkednek, mintha 10 éves lennék.
Többször volt férjnél, általuk lett ekkora vagyona (az egyikük után egy vállalatot is örökölt, ami nagyon sok pénzt hoz és jól működik), nem dolgozott sokat, még fiatalkorában dolgozott a szülei mellett, de az kb. fél év volt, szóval nem amiatt lett ilyen élete.
Tatával össze sem voltak házasodva, aztán mikor apa már nagyobb lett, nem akart Mamával élni és Tatához költözött, de a kapcsolatuk sosem volt túl fényes.
Nem vásárolja meg a szeretetemet, mert a vásárlásokat, ebédeket, ajándékokat leszámítva bármikor felhívhatom, ha valami baj van és számíthatok rá, azonnal segít. Legutóbb pl. elmentünk vidékre bulizni (3 órás út, kocsival) pár barátnőmmel, de nem túl jól sült el a dolog és az éjszaka közepén őt hívtam fel és azonnal értünk jött, mondjuk nem tudom, hogy a kocsija mennyivel mehetett, mert elég hamar odaért.
Meg tök sokat beszélgetünk, mindent elmerek neki mondani, mert nincs az az elítélés a szemében, ami anyunál szokott lenni.
Kérdeztem már higgadtan, kiabálva is, mindenhogy... De azt mondják, hogy ez bonyolult, nem tartozik rám és nincs is értelme beszélgetni róla, mert semmi nem fog változni.
Tatát is kérdeztem, ő se mondott semmit.
ma 13:12
Pedig hidd el vannak esetek amikor képtelen vagy megbocsájtani.
Az anyósom szintén nagyon jó anyagi körülmények között élt mindig. Amikor terhes lettem a fiammal az ő unokájával, az anyósom első lépése az volt, hogy lefizetett pár tuskót akik a férjemnek azt mondták, hogy velük is végig keféltem az elmúlt hónapokat. Csak lestünk. Bíróságra mentünk, és bepereltem őket rágalmazásért, és ott ijedtek be. Ott mondták el, hogy az anyósom pénzelte őket, és az volt a terv, hogy hazudják azt, hogy ismerem őket, és velük kefélgettem, hogy a férjem megutáljon, elhagyjon.
Később amikor megszületett a fiam, az anyósom bejött a kórházba, és ott a kórházban a kezembe nyomott csekkpapírt amire 10 millió forint volt rá írva. Azt mondta, ha a kölykömmel végleg eltakarodok, kilépek az ő és a férjem életéből akkor be tudom váltani a csekket. 2 ápoló férfi fogott le, mert nekimentem.
A férjemnek ez volt utolsó csepp. Távolságtartási végzést kértünk, és többé nem voltunk hajlandóak szóba állni vele. Ennek 14 éve. Fiam nem ismeri anyósomat.
Amit a kérdező csinál az tényleg hátbevágásnak tűnik. Talán azért ne mondják el mi történt, mert még nem tudják, hogy mondják el neked. Én sem tudom, hogy miképpen mondjuk el a sok förtelmet amit az anyósom tett..Mert nem csak ez a két eset volt, de ezek voltak a legdurvábbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!