A szülők tehetnek róla, hogy a legjobb barátom irigy megjegyzéseket tesz? Ne barátkozzak vele, ha irigykedik?
A legjobb barátom mindig nézte, kinek milye vsn, de engem nem zavart. De egyszer át jött hozzám, és mikor meglátta a szobám, hogy mekkora (nem nagy, de kertes házban lakunk), valahogy annyit mondott, hogy "minek kellett neked ekkora szoba". Nem nagy, bár tény, hogy ők társas házban laknak és a nappali akkora mint a szobám, de higy hasonlít már össze egy társas házat egy kertessel?
Nem reagáltam rá, mintha nem hallottam volna.
De aztán kaptam 1 telefont, arra megjegyzése az volt, hogy a régi elromlott, vagy minek kaptam? Rám formedve!
Nem vagyunk gazdagok, de évek óta nem járunk nyaralni, ők minden nyáron 1 hét Balaton, 1 hét Horvátország, esetleg spanyol.
Cigizik is, meg iszik is rendszeresen.
Most hogy akarja ezt össze hasonlítani?
Azt mondják, hogy irigykedik akkor nem barát!
De beszéljek vele? Vagy, már nem tudok rá hatni?
Hagyjam ott? A szülei tehetnek róla, hogy ő nem nagy szobás kertes házban lakhat, hanem cigi, pia, nyaralás?
Az irigység benne van, vagy bele nevelték?
Minf ketten 19f
"Könnyebb meghalni egy barátért, mint olyan barátot találni, akiért meghal az ember!"
Nos, a leírottad szerint ő nem igazbarátod.
.
Nagyon sok szülő elképzelni sem tudja, mit megért egy gyerek.
Ha a "barátod" gyakran hallotta szüleit szóvátenni, hogy X vagy Y ismerősüknek megit új ez-vagy-azuk van, megjegyzi és nem tanulja meg, hogy azért X vagy Y tett valamit.
.
19 éves korára "barátod" nem nagy észkombájn, ha azt irigyli tőled, amiért szüleid tettek/dolgoztak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!