Édes apám gyűjtögető és most fel akar jelenteni engem. Mit csináljak? Van hozzá joga? Bővebben lent!
19!
Ki mondja, hogy nincs értéke? Az apa számára van es ez a lényeg.
En megértem az apát. Nem voltam vagy vagyok ugyan gyűjtögető, de vannak, voltak olyan dolgaim, amik nekem igenis értékesek voltak, másnak viszont szemét volt. Nálam anyám volt az, aki időnként ugy döntött, hogy ki takarítja a szekrényemet is ki dobálja, ami szerinte nem szukseges. Nem értékeltem. Évekig nem is beszéltünk, miután végre nagykoru lettem es elköltöztem.
Aki felhozta a TLC-s gyűjtögetőkrol szolo sorozatot: minden egyes epizódban kiderült, hogy a gyűjtögető trauma hatására vált gyujtogetove es az is, higy nem egyik pillanatról a másikra fog megváltozni, plane nem erőszakkal. Mindenütt szukseges volt a pszichiátriai segítség es a fokozatosság.
22: "Ki mondja, hogy nincs értéke? Az apa számára van es ez a lényeg."
A polgárjog és büntetőjog szerint nem.
Most házban vagy panelban laksz? Ha panelban és feljelent akkor valószínűleg az lesz az eredménye hogy a lakást kipucolják a hatóságok. Az alsó szomszédunk kényszeres gyűjtögető, pár éve ganyézta ki a lakását valamelyik hatóság. A szomszédok ANTSZ-t meg tűzrendészetet is emlegettek, lehet hogy mindkettő volt.
Lehet mondani, hogy a kérdezőnek mi joga van beleszólni egy felnőtt ember életébe, de ez egy betegség ami nem csak az illető saját életét teszi tönkre, de a környezetét is veszélyezteti. És mint egy ilyen ember felső szomszédja egyáltalán nem tudok együttérezni a kedves papával. Ha a mi gyűjtögetőnk kinyitja a lakása ajtaját, az egész ház öklendezik...
Az utolsó megelőzött. Én is épp azt akartam írni, hogy az apukád hobbija másokra nézve veszélyes.
Nem tudom, hogy feljelenthet-e, de menj elébe a dolgoknak.
Fotózd le az szemétkupacokat, a macsakszőrt, macskaszart...stb (fertőzésveszélyes),és hívd ki az ÁNTSZ-t.
Egyébként hány éves vagy? Van lehetőséged elköltözni tőle a közeljövőben?
Tűz- és fertőzésveszélyes tárgyakat gyűjtögetni bűncselekmény, mindenképp a hatóság körébe tartozó ügy.
Apád feljelenthet, de nem hiszem, hogy lesz belőle bármi is, sőt apád járhat ezzel a gyűjtögetéssel, mert mások életét veszélyeztette (tök mindegy, hogy nagykorú vagy és elköltözhetnél, te éppen ott laktál).
Kedves kérdező!
Megkérdezhetem,hogy hány éves is vagy? Mi lehet az oka annak, hogy már 2 éve kényszerülsz arra, hogy édesapáddal élj? Ha betöltötted már a nagykorúságodat szabad akarattal rendelkező fiatal felnőtt vagy akár a saját lábadra is állhatsz, akár el is mehetnél dolgozni!!!!!Megsejthetnéd mennyit is kell melózni 180. 000-ért, egy hónapban. A mániás gyűjtögetés egy diagnózis a pszichiátriában, inkább orvosi segítségért kellene fordulni.Az édesanyja akit írsz a nagyanyád? Szóval Ők tartanak téged? GRATULÁLOK MEGÉRDEMLED!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!