Édes apám gyűjtögető és most fel akar jelenteni engem. Mit csináljak? Van hozzá joga? Bővebben lent!
9: A bűncselekmény az elkövető szándékát ítéli meg, kárfüggetlen.
A károkozás a polgári jog témakörébe tartozik.
TLC kényszeres gyűjtögető műsort élőbe élni nem kellemes.
Elvileg ha hatósági szerv ki megy akkor pszichológust és takarítást rendelnek el. Úgy aludni hogy rám ömlik a sok számítógép kábel vagy bármi alaplap és társai. Rengeteg romlott élelmiszer penészes virsli bűz stb. Ha lenne szomszédunk a panelban akkor már feljentett volna a szag miatt. Sokszor apám csukja be az ablakokat hogy ne érezzék a bűzt a távolabbi szomszédok. De képeket akiket érdekel privátba tudok küldeni.
Olvasgattam a válaszokat, és gondolom ezek a válaszolók még soha nem láttak olyan lakást, amiben ezek a kényszeres gyűjtögetők élnek. Én sajnos már többet is láttam, szerencsére nem a családomban, hanem a munkámmal kapcsolatosan. Ezeknek az embereknek minden szemét érték betegségük miatt.
Kérdező: Nem hiszem, hogy valóban feljelentést tenne apád, inkább csak fenyegetőzik. De ha mégis akkor bizonyitania kell, hogy milyen értékekeket dobtál, vittél el a lakásból. Valószinúleg a rendőrség még csak tovább sem adja az ügyet a biróságra, hanem lezárja.
14. köszönöm!
Borzasztó ilyen helyen élni sajnos... 180 ezer ft keres édesapám és gyűjtögetésből max 17 ezer de kijelentette hogy simán meg élne gyűjtögetésből (sörös doboz stb...) és ott akarja hagyni a munkáját. Bár ez már az ő baja.
Szerintem pedig a gyereknek joga van egy rendes környezetben felnőni! Nem ilyen fertoben, ahol mozogni sem tud a sok kacattol, a sok betegsegrol es a latvanyrol nem is beszelve... Hihetetlen, hogy sokan meg az "apa" álláspontját fogjak... Bar egy ilyen embert aki a fia jólétét ilyen mértékben akadalyozza, es az egeszseget, aztán meg ha tesz is az o es az apja érdekében is ellene (holott mar az apával egyességre jutottak korabban, es azt az apa nem tartotta be), akkor feljelentessel fenyegetőzik, hat én az ilyen embert nem neveznem jo szívvel apának...
Es kedves kerdezo, szerintem nyugi, nem tudja semmivel sem bizonyitani h te kidobtad a sok kacatjat... Es szerintem nagyon is jol tetted, ne hallgass az itteniek többségére, éljenek ok olyan körülmények között ha nékik annyira fontos az apuka "joga"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!