Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édes apám gyűjtögető és most...

Édes apám gyűjtögető és most fel akar jelenteni engem. Mit csináljak? Van hozzá joga? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Tudom nem volt etikus amit csináltam de el durrant az agyam és amit össze gyűjtött apám 4 év alatt (rengeteg szemét meg író gép rossz nyomtatók stb amit majd a jövőben megjavít szakadt fülhallgatók és égőket is javít(no comment). 2 éve kényszerülök vele élni és borzasztó kanapé szerű ágyon alszok ő mondta ha ki lesz takarítva akkor jöhet az új ágy. Tavaly aug.-ig igérte hogy ki takarít (semmit nem csinált max 1 kis szatyorral kidobott és minden nap 1-3 szatyor sz4rt hoz fel a házba) Ki takarításkor 50 szemetes zsákkal dobtam ki a szemetek közül 170cm magas tornyot építettünk. De semmi igazi nagy értéket nem dobtunk ki rozsdás elemek és 1994-ben le járt gyógyszer úgy se lesz neki jó és még sorolhatnám. Édes anyja most teljesen ellenem hergeli és mindig is utáltam és gyűlöltem őt mivel úgy gondolja felsőbb rendű mert ő 1 évet járt fő iskolára. Mindenkit próbál manipulálni és irányitani és apámat simán irányítja úgy mint a férjét és engem is próbált.... Az édes anyja is gyűjtögető éljenek a kényszeres gyűjtögetők! Kb 30 ezer ft max a kár az is főleg a fém értékek amiket soha nem vitt volna el a meh-be. Ha ki hívja a rendőrséget és meg látják ott hogy derékig áll a sok vacak már ahol nem takarítottuk el akkor lehet hogy ő jár rosszabbul?

2014. júl. 19. 06:37
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
32%
Neked akkor sincs közöd hozza, ezt kellene felfogni.
2014. júl. 19. 07:18
 12/40 anonim ***** válasza:
12%

9: A bűncselekmény az elkövető szándékát ítéli meg, kárfüggetlen.

A károkozás a polgári jog témakörébe tartozik.

2014. júl. 19. 07:19
 13/40 A kérdező kommentje:

TLC kényszeres gyűjtögető műsort élőbe élni nem kellemes.

Elvileg ha hatósági szerv ki megy akkor pszichológust és takarítást rendelnek el. Úgy aludni hogy rám ömlik a sok számítógép kábel vagy bármi alaplap és társai. Rengeteg romlott élelmiszer penészes virsli bűz stb. Ha lenne szomszédunk a panelban akkor már feljentett volna a szag miatt. Sokszor apám csukja be az ablakokat hogy ne érezzék a bűzt a távolabbi szomszédok. De képeket akiket érdekel privátba tudok küldeni.

2014. júl. 19. 07:23
 14/40 anonim ***** válasza:
86%

Olvasgattam a válaszokat, és gondolom ezek a válaszolók még soha nem láttak olyan lakást, amiben ezek a kényszeres gyűjtögetők élnek. Én sajnos már többet is láttam, szerencsére nem a családomban, hanem a munkámmal kapcsolatosan. Ezeknek az embereknek minden szemét érték betegségük miatt.

Kérdező: Nem hiszem, hogy valóban feljelentést tenne apád, inkább csak fenyegetőzik. De ha mégis akkor bizonyitania kell, hogy milyen értékekeket dobtál, vittél el a lakásból. Valószinúleg a rendőrség még csak tovább sem adja az ügyet a biróságra, hanem lezárja.

2014. júl. 19. 07:23
 15/40 A kérdező kommentje:

14. köszönöm!

Borzasztó ilyen helyen élni sajnos... 180 ezer ft keres édesapám és gyűjtögetésből max 17 ezer de kijelentette hogy simán meg élne gyűjtögetésből (sörös doboz stb...) és ott akarja hagyni a munkáját. Bár ez már az ő baja.

2014. júl. 19. 07:30
 16/40 anonim ***** válasza:
20%
Kerdezo! Az alap problémát nem érted. Neked nincs jogod az o dolgaihoz hozzányúlni, plane nem kidobni. Majd o eldönti, hogy a penészes, mar mozgó virsli értékes e a szamara. Neked egy dologhoz van jogod: elköltözni.
2014. júl. 19. 07:31
 17/40 A kérdező kommentje:
Ugyan olyan lakás használó vagyok mint ő és nagy korú. Miért is ne lenne jogom a lakható helyen élni? Nem vegyi szennyeződésekkel teli hellyel. Mit dolgozol hogy ezt állítod? Vagy hobbid a jog tanulmányozása?
2014. júl. 19. 07:34
 18/40 anonim ***** válasza:
29%
Azt írtad, a nagyanyade a lakás. Tehat nem a tied, ergo hacsak nem vagy oda bejegyezve, mint haszonélvező, neked semmi jogod hozza, max mint szívességet lakashasznalo, ami semmilyen joggal fel nem ruház.
2014. júl. 19. 07:36
 19/40 anonim ***** válasza:
79%
16: De mivel objektív értéke nincs a mozgó virslinek, nem képezi a jog tárgyát. Pszichológiai témájú a dolog.
2014. júl. 19. 07:37
 20/40 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem pedig a gyereknek joga van egy rendes környezetben felnőni! Nem ilyen fertoben, ahol mozogni sem tud a sok kacattol, a sok betegsegrol es a latvanyrol nem is beszelve... Hihetetlen, hogy sokan meg az "apa" álláspontját fogjak... Bar egy ilyen embert aki a fia jólétét ilyen mértékben akadalyozza, es az egeszseget, aztán meg ha tesz is az o es az apja érdekében is ellene (holott mar az apával egyességre jutottak korabban, es azt az apa nem tartotta be), akkor feljelentessel fenyegetőzik, hat én az ilyen embert nem neveznem jo szívvel apának...

Es kedves kerdezo, szerintem nyugi, nem tudja semmivel sem bizonyitani h te kidobtad a sok kacatjat... Es szerintem nagyon is jol tetted, ne hallgass az itteniek többségére, éljenek ok olyan körülmények között ha nékik annyira fontos az apuka "joga"...

2014. júl. 19. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!