Hogyan értessem meg apummal, hogy nem jó, ha ilyen kupleráj van otthon? (bővebben lent)
Van egy 8 szobás házunk, kb. 2x 70m2 - pince és emelet. Apum, barátnője, 4 gyerek él ott (2,12,14 és 15 évesek). 2en már elköltöztünk, nem lakunk ott. Most apum barátnője elment hazakirándulni a 2 gyerekével, így a tesóimra én vigyázok, ha apum munkában van.
A házban hatalmas a rumli. A pincébe konkrétan csak 1 személy tudd bemenni, több nem fér be, csak liasorban a sok lom miatt. Tele van dobozokkal, bútorokkal, nem használt holmival, ruhákkal, cipőkkel, pókokkal és kosszal.
Az emeleten dettó mindenhol kosz, pók, pókháló, por és bogarak - ágyi poloska, hangya a konyhában és az egyik szobában ilyen pici, nagyon apró fehér bogarak.
Apu nem enged kidobni semmit, a barátnője az nem csinál semmit, vagy belenyugodott, hogy ez jobb nem lesz, vagy neki ez így megfelel. Nem kommunikálunk, szóval az ő nevében nem tudok semmit nyilatkozni.
Ma rendet raktam a fürdőben, mostam, feltöröltem, csempét megpucoltam, a kuka körül rendet raktam, erre hív most este apu, hogy hát nem kellett volna, mert a kukát megint szétpakolta, hát telefonálás után, azt hittem felrobbanok.
Az idegesít fel, hogy én normális családban nőttem fel 16 éves koromig, számomra ez a hely már nem az otthonom, hanem egy humusztelep. De a tesómék számára ez a normális, ebben nőnek fel, és felnőtt korukban fogalmuk sem lesz a rendről és a tisztaságról.
Anyagi gondjaik nincsenek tudtom szerint. Nem ezért gyűjtöget.
Félreértés ne essék. Én nem vagyok rendmániás egyáltalán, ezt bárki megmondja a környezetemből.
Hogy vegyem rá apumat, hogy éljenek már normálisnak mondható körülmények között.
Ez egy betegség, gyűjtögetésnek hívják, én apám is ilyen.
Neki le van korlátozva a dolog. Van egy sufnija teli lommal,illetve a házban egy nagy tálca ahol a sok apró izéjét tartja.
Ő még a törött műanyag cserepet se dobja ki, megy a sufniba.
Pszichológussal lehet kezeltetni, már ha hajlandó elmenni, nem mint az én apám.
édesanya vagyok én is, így ami azonnal eszembe jutott:
- édesapád mentális beteg- ez egy kényszeresség, amit csinál
- a legkisebb gyerek 2 éves- na akkor a védőnőt lehet értesíteni, mert az ágyi poloska NEM játék (a többi rovar meg kosz sem, de ez különösen durva)- a körzetes védőnő nem megy ki soha? nem látja az állapotokat?
Keresd meg a neten ki a körzetes és hívd fel rá a figyelmét- akkor az ő "nyomására" a kicsik érdekében talán csak összekapja magát legalább egy egyszeri rovarirtásra.
Ezesetben 1 napra biztosan el kell hagynia az egész famíliának a házat, majd alapos szellőztetés, takarítás után lehet visszamenni.
Amire NAGYON figyelj: az ágyi poloskát te is hazahurcolhatod az otthonodba és nagyon nehéz irtani!
Elbeszélgettél már édesapáddal és elmondtad neki, hogy ez igénytelen, betegségeket terjesztő, nem egészséges környezet és a gyerekek érdekében igenis tessék megemberelnie magát?
A védőnő és a házi gyermekorvos megkeresése szerintem célszerű lenne, mert ez undorító.
Az orvossal próbáltam már beszélni, de magyarán mondva tojik az egészre.
A poloskáról tudom, hogy hazahozhatom, ezért a hazajövetel előtt zuhizok, hajat mosok, s itthon azonnal minden ruhám megy a szennyesbe, ezenkívül még a teraszon kirázom az összes cuccot, ami bekerült a poloskatelepes házba...
Fuj, rágondolni is rossz, hogy ma is kell mennem! S hogy ott alszom.
Apumnak mondtam, hogy mi lesz ha áthozok valami bogarat nálunk, erre ő csak röhög vagy találgat. Ez a felelősségteljes reakció.
Ezenkívül én már akkor vakarózok, ha belemászok abba a poloskás ágyba - ez nekem is valami pszichés dolog, de irtózok a bogaraktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!