Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg apummal,...

Hogyan értessem meg apummal, hogy nem jó, ha ilyen kupleráj van otthon? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van egy 8 szobás házunk, kb. 2x 70m2 - pince és emelet. Apum, barátnője, 4 gyerek él ott (2,12,14 és 15 évesek). 2en már elköltöztünk, nem lakunk ott. Most apum barátnője elment hazakirándulni a 2 gyerekével, így a tesóimra én vigyázok, ha apum munkában van.

A házban hatalmas a rumli. A pincébe konkrétan csak 1 személy tudd bemenni, több nem fér be, csak liasorban a sok lom miatt. Tele van dobozokkal, bútorokkal, nem használt holmival, ruhákkal, cipőkkel, pókokkal és kosszal.

Az emeleten dettó mindenhol kosz, pók, pókháló, por és bogarak - ágyi poloska, hangya a konyhában és az egyik szobában ilyen pici, nagyon apró fehér bogarak.

Apu nem enged kidobni semmit, a barátnője az nem csinál semmit, vagy belenyugodott, hogy ez jobb nem lesz, vagy neki ez így megfelel. Nem kommunikálunk, szóval az ő nevében nem tudok semmit nyilatkozni.

Ma rendet raktam a fürdőben, mostam, feltöröltem, csempét megpucoltam, a kuka körül rendet raktam, erre hív most este apu, hogy hát nem kellett volna, mert a kukát megint szétpakolta, hát telefonálás után, azt hittem felrobbanok.

Az idegesít fel, hogy én normális családban nőttem fel 16 éves koromig, számomra ez a hely már nem az otthonom, hanem egy humusztelep. De a tesómék számára ez a normális, ebben nőnek fel, és felnőtt korukban fogalmuk sem lesz a rendről és a tisztaságról.

Anyagi gondjaik nincsenek tudtom szerint. Nem ezért gyűjtöget.

Félreértés ne essék. Én nem vagyok rendmániás egyáltalán, ezt bárki megmondja a környezetemből.

Hogy vegyem rá apumat, hogy éljenek már normálisnak mondható körülmények között.

2014. júl. 16. 22:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jó testvér vagy :) Talán ezt kellene elmondani Apukádnak,hogy legalább a gyerekek miatt próbáljanak meg kicsit rendezettebben élni..hátha..:)
2014. júl. 16. 23:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez egy mentális betegség, ide pszichiáter kell, de ha ő nem akarja tudomásul venni, hogy beteg és kezeltetnie kell magát a családja érdekében, akkor te nem sok mindent tehetsz, hisz kényszergyógykezelés már nincs. Esetleg szólhatsz a gyámügynek a gyerekek miatt, de te ezt biztos nem fogod tudni megoldani. Nagyon sajnálom.
2014. júl. 16. 23:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez egy betegség, gyűjtögetésnek hívják, én apám is ilyen.

Neki le van korlátozva a dolog. Van egy sufnija teli lommal,illetve a házban egy nagy tálca ahol a sok apró izéjét tartja.

Ő még a törött műanyag cserepet se dobja ki, megy a sufniba.

Pszichológussal lehet kezeltetni, már ha hajlandó elmenni, nem mint az én apám.

2014. júl. 17. 04:41
 14/17 anonim ***** válasza:
Az utolsó két hozzászóló jól mondja, ez nem megértetés kérdése, hanem pszichés betegség és kezeltetni kell.
2014. júl. 17. 07:36
 15/17 anonim ***** válasza:

édesanya vagyok én is, így ami azonnal eszembe jutott:

- édesapád mentális beteg- ez egy kényszeresség, amit csinál

- a legkisebb gyerek 2 éves- na akkor a védőnőt lehet értesíteni, mert az ágyi poloska NEM játék (a többi rovar meg kosz sem, de ez különösen durva)- a körzetes védőnő nem megy ki soha? nem látja az állapotokat?

Keresd meg a neten ki a körzetes és hívd fel rá a figyelmét- akkor az ő "nyomására" a kicsik érdekében talán csak összekapja magát legalább egy egyszeri rovarirtásra.

Ezesetben 1 napra biztosan el kell hagynia az egész famíliának a házat, majd alapos szellőztetés, takarítás után lehet visszamenni.

Amire NAGYON figyelj: az ágyi poloskát te is hazahurcolhatod az otthonodba és nagyon nehéz irtani!

Elbeszélgettél már édesapáddal és elmondtad neki, hogy ez igénytelen, betegségeket terjesztő, nem egészséges környezet és a gyerekek érdekében igenis tessék megemberelnie magát?

A védőnő és a házi gyermekorvos megkeresése szerintem célszerű lenne, mert ez undorító.

2014. júl. 17. 11:05
 16/17 A kérdező kommentje:

Az orvossal próbáltam már beszélni, de magyarán mondva tojik az egészre.

A poloskáról tudom, hogy hazahozhatom, ezért a hazajövetel előtt zuhizok, hajat mosok, s itthon azonnal minden ruhám megy a szennyesbe, ezenkívül még a teraszon kirázom az összes cuccot, ami bekerült a poloskatelepes házba...

Fuj, rágondolni is rossz, hogy ma is kell mennem! S hogy ott alszom.

Apumnak mondtam, hogy mi lesz ha áthozok valami bogarat nálunk, erre ő csak röhög vagy találgat. Ez a felelősségteljes reakció.

Ezenkívül én már akkor vakarózok, ha belemászok abba a poloskás ágyba - ez nekem is valami pszichés dolog, de irtózok a bogaraktól

2014. júl. 17. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem teljesen felesleges takarítani, úgysem fog apukád már megváltozni. Egy vélemény: ahol nő van, ott szégyen a kosz. Az apósom egyedül él, az ő házában rettenetes, mi van. Bemész az előszobába, már nem lehet elmenni, a lim-lomokba, az elektronikai alkatrészekbe botlik a betérő vendég, kutya macska a házban lakik, a tűzhely oldala ragad a szőrtő és a zsírtól, a padlóra odaragad a cipőm. A szobákban pókháló,dohszag, omlanak a vakolatok, és hideg van télen a kitört ablakok miatt. Van pénze, csak lusta. Hetente egyszer meglátogatjuk, eleinte mosogattam, felmostam, és próbáltuk rábeszélni, hogy a lomokat vigye ki, de következő héten minden ugyanolyan volt. Így hagytam már a fenébe. Ha valaki nem akar változni, Te sem tudod megváltoztatni. Feleslegesen fáradozol sajnos :(
2014. júl. 20. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!