Hogyan értessem meg apummal, hogy nem jó, ha ilyen kupleráj van otthon? (bővebben lent)
Van egy 8 szobás házunk, kb. 2x 70m2 - pince és emelet. Apum, barátnője, 4 gyerek él ott (2,12,14 és 15 évesek). 2en már elköltöztünk, nem lakunk ott. Most apum barátnője elment hazakirándulni a 2 gyerekével, így a tesóimra én vigyázok, ha apum munkában van.
A házban hatalmas a rumli. A pincébe konkrétan csak 1 személy tudd bemenni, több nem fér be, csak liasorban a sok lom miatt. Tele van dobozokkal, bútorokkal, nem használt holmival, ruhákkal, cipőkkel, pókokkal és kosszal.
Az emeleten dettó mindenhol kosz, pók, pókháló, por és bogarak - ágyi poloska, hangya a konyhában és az egyik szobában ilyen pici, nagyon apró fehér bogarak.
Apu nem enged kidobni semmit, a barátnője az nem csinál semmit, vagy belenyugodott, hogy ez jobb nem lesz, vagy neki ez így megfelel. Nem kommunikálunk, szóval az ő nevében nem tudok semmit nyilatkozni.
Ma rendet raktam a fürdőben, mostam, feltöröltem, csempét megpucoltam, a kuka körül rendet raktam, erre hív most este apu, hogy hát nem kellett volna, mert a kukát megint szétpakolta, hát telefonálás után, azt hittem felrobbanok.
Az idegesít fel, hogy én normális családban nőttem fel 16 éves koromig, számomra ez a hely már nem az otthonom, hanem egy humusztelep. De a tesómék számára ez a normális, ebben nőnek fel, és felnőtt korukban fogalmuk sem lesz a rendről és a tisztaságról.
Anyagi gondjaik nincsenek tudtom szerint. Nem ezért gyűjtöget.
Félreértés ne essék. Én nem vagyok rendmániás egyáltalán, ezt bárki megmondja a környezetemből.
Hogy vegyem rá apumat, hogy éljenek már normálisnak mondható körülmények között.
Én is csak az ő szempontjukat próbálom nézni - a tesómékét, hogy nekik mi a jó most, s később. Valahogy szembesíteni kéne aput, meg a nőjét a dologgal. Nemtudom, hogy hogyan. De amíg itt vagyok, addig nem hagyom, hogy a fiúk ebben legyenek.
Per pillanat 2,5 háztartást vezetek, szóval kemény, de már csak 1 hét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!