Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a lányommal?...

Mit csináljak a lányommal? Hogy zökkentsem ki a lehangoltságból?

Figyelt kérdés
17 éves,jól tanuló,szófogadó lányról van szó.Szociális fóbiával,és depresszióval küzd ,több mint egy éve,gyógyszert szed,pszichológushoz és pszichiáterhez jár.Az utóbbi időben elhatalmasodott rajta,annyira,hogy ki sem lép a lakásból.Tudom,hogy szeretné magát jól érezni,de retteg,ha szóba kerül a közös kirándulás,vagy a nyaralás.Egész nyáron itthon kuksol,javasoltam,hogy mozduljon ki,menjen el valahova,de ő azt mondja,nincs kivel.Nincsenek barátai,a fiújával is csak azért van együtt,hogy néha legyen kihez szólnia.Rossz a kapcsolatuk,a fiú szeret italozni,a lányom ezt nehezen viseli el.Nem kötelezem szakításra,mert tudom,hogy még rosszabb lenne a helyzete.Minden nap sír,azt hiszi,nem veszem észre.Ha hazaérek a munkából,estig csüng rajtam,szinte falja minden szavam.Néha a kutyájához beszél,azt mondja azért,hogy ne érezze magát egyedül.Nagyon nehéz látni,hogy ennyire maga alatt van.Hogyan segítsek neki?Engem is felőröl a kínlódása.
2014. júl. 15. 22:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Menjen szépen könyvtárba, múzeumba, ismerkedjen, vigye le a kuytát sétálni."

A szociális fóbia és a depresszió lényege, hogy nem tud ismerkedni és jól érezni magát. Nyilván aki nem küzd ilyesmikkel, nem érti mi ebben a nehéz.

Kérdező, bocsi az offért, de páran nem értik mi a gond. Ha csak úgy elmehetne ismerkedni, nyilván nem lenne semmi baja, és nem lenne ez a kérdés.

Én is hasonló vagyok, rettegek az emberektől. Még így név nélkül jó, de személyesen nem merek beszélni senkivel. Nagyon nehéz dolog.. :(

2014. júl. 19. 21:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!