Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kibéküljek a 2 hónapos gyermek...

Kibéküljek a 2 hónapos gyermekem apjával?

Figyelt kérdés

Bűnözött(pénzügyi), elzárták.

de nem lett volna muszáj dolgozhatott is volna normálisan, tudta már, hogy babánk lesz, mégis kockáztatott, én ezt úgy vettem, hogy ő döntött így, elhagyott.

nem volt mellettem, amikor nagy pocakom volt, nem volt a szülésnél, nem látta még a babát, de olyanokat ír, el akar venni, szép család leszünk, meg hasonlók.addig is nyugodtan támaszkodjak a családjára, ha bármi szükségem van.

viszont én nem tudom, hogy valóban működne e.

és nem akarom azt hallani a gyermekem első szavaiként, hogy apa hol van?

talán jobb lenne, ha meg sem ismeri.

2014. júl. 14. 20:19
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

a 7-es pont lenne, hogy apukát elviszik a rendőrbácsik.

olyan meg nincs.

szóval 1-6-ig nem is kell gondolkodni. már a jövőben vagyunk.

2014. júl. 14. 21:43
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz szemszögből nézed a dolgokat ( bár ez nem annyira a te hibád, sokan így gondolkodnak):

"az én lelkivilágom, hogy tudnék e bizonytalan vagy akár rossz kapcsolatban maradni teljesen másodlagos.a gyerekért bármit"

Hazugság.

Ez tök jól hangzik, jó kis mártírszöveg az "önfeláldozó" anyukától, DE: ez a színjáték nem a gyermekért lenne. El tudod képzelni, hogy egy boldogtalan, megalkuvó kapcsolatban, egy besavanyodott, fap.. anyukával felnövő gyermek mennyi lelki sebet kap, és milyen mintát fog követni a párkapcsolataiban később?

Két dolgot tehetsz, és ezt NEKED kell eldönteni, és nem a "gyerek érdekei" mögé bújni.

1. Otthagyod aput, gyereknek nem hazudsz ( a maga szintjén elmondod hogy mi a szitu), aputól el nem tiltod ( feltéve ha nem veszélyes a gyermekre nézve), böri végén láthatást biztosítod, teszel róla hogy ne sározd be apu imidzsét ( ha ő besározza a sajátját, az az ő dolga).

2. Kibékülsz apuval ( gyermekkel őszinte vagy továbbra is ), és éltek nagy boldogan: de NEM azért, mert a gyerek "érdekei" így kívánják, hanem elsősorban azért, mert te IS ezt szeretnéd, és tudod, hogy ezzel tudsz neki harmonikus családi hátteret biztosítani, és olyan mintát adni neki, amit követve nagy eséllyel ő is boldog lesz az életben.

2014. júl. 14. 22:29
 13/27 A kérdező kommentje:

nem tudom, ha pl 3, 5 éves kort nézünk, ha addig lennénk család, vagy addig sem, az mit jelent egy gyereknek.

szóval inkább anyával, vagy inkább ha csak addig is, de együtt.

értem ebbe bele mindazt, amit írtál.

5 éves koron belül kialakulnának e lelki sebei, amik kihatnak a majdani párkapcsolataira, ha esetleg veszekednénk, vagy apuka kimaradozna, vagy anya szomorú, viszont nemhinném, hogy mindenki mindig boldog és jókedvű otthon..., vagy ha azt választom, nem kell apuka, elég a láthatás, már maga ez a láthatásdi mit okoz egy gyerekben,ha így ismeri meg az apját, hogy látja félévente (kétlem hogy többször jönne, ha "kidobom")illetve az utolsó, ha vele maradnék, meg sikerülne harmonikus családot biztosítani 5 évesen mekkora trauma lenne, ha megszűnne.

röviden a családminta a legkisebb korban, amikor tudatosul a gyerekben, hogy hova született, hogy hol van (mert most még semmit nem érzékel a világból szinte, csak anya, tej, kiságy)szóval a tudatosodás pillanatában fontos e családmodell. szóval mert legszívesebben én az apját már elfelejtettem volna, ha nem lenne ő.

2014. júl. 14. 22:45
 14/27 A kérdező kommentje:

vagy eleve mit okoz, ha 1-2 évesen bemutatok valakit, hogy az apád, megszereti, aztán apa lelép.

lehet tényleg jobb, ha meg sem ismeri...

2014. júl. 14. 23:05
 15/27 A kérdező kommentje:
szóval ahogy elnézem, érvek nincsenek az mellett, hogy kbéküljek, max ha harmonikus lenne.
2014. júl. 14. 23:18
 16/27 anonim ***** válasza:

Te jó ég: értsd már meg, ha már most nem akarod ezt a csávót( nagyon így tűnik), akkor nincs olyan a gyereknek hogy "ideális kor" a """család""" szétrobbantásához!

Persze hogy nem mindig boldog mindenki, vannak sz.r napok mindenhol, de olvasd már el újra: én nem erről beszélek, hanem arról, ha két ember, akit semmi nem köt össze a gyereken kívül, végigkínlódik X évet egymás mellett boldogtalanul, és ezt a csodálatos mintát adja tovább a gyermekének, aki szinte tuti hogy ezen minta alapján fogja a saját kapcsolatait kialakítani, így gyakorlatilag borítékolható a boldogtalansága.

Ezt akarod, vagy hogy azt lássa, hogy két felnőtt ( apa és anya) ha gáz van, intelligensen meg tudja oldani a konfliktusokat, és nem kárhoztatják magukat önsorsrontásra, hanem megkeresik maguk a boldogulás útját.

Persze ehhez az is kell(ene) hogy ti ketten (apuval)normális kapcsolatot tartsatok fent továbbra is - valóban a gyermek érdekében, de ehhez miért kellene erőszakosan együtt maradni akár azon az áron hogy egy nagy f.s lesz mindegyikőtök élete?

2014. júl. 14. 23:21
 17/27 A kérdező kommentje:
akkor már csak azt kell majd megoldanom, hogy ne én legyek a sz*r aki elhagyta a gyereke apját, miközben ő a "szent" mndent megtett volna, hogy boldog család legyünk. mert ez tuti így fog lejönni.
2014. júl. 14. 23:29
 18/27 anonim ***** válasza:

Te most gyakorlatilag azt várod tőlünk, hogy megerősítsünk abban az elhatározásban, hogy apa nélkül neveld fel a gyerekedet?

Nem volt melletted, amikor pocakod volt és a szüléskor sem, de a babakészítéskor ugye együtt voltatok?

Szó sem esik arról, hogy miért kellett neki kockáztatnia, mihez kellett a sokkal több pénz?

Ha fogalmad sincs, hogy működne-e vele a kapcsolat, akkor hogy a frászba estél teherbe?

Zavaros az egész. Ilyen zűrzavarban nehéz lesz kiegyensúlyozott gyereket nevelni!

2014. júl. 14. 23:45
 19/27 A kérdező kommentje:

nem "kellett" sokkal több pénz, hanem ő akart sokkal több pénzt. nagy különbség.

minden rendben volt addig a pontig, míg nem csinálta amit csinált, amin kiakadtam és még neki állt feljebb.

2014. júl. 15. 00:18
 20/27 anonim ***** válasza:
nem akar ő semi mást csak egy eltartot
2014. júl. 15. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!