Mit csináljak, ha apu minden este kiabál velem amiért nem tudok aludni?
Egy éve kb egyszerűen nem tudok aludni, csak ha tényleg hullafáradt vagyok. Tehát úgy néz ki a dolog, hogy minden éjjel 3-4-ig fent vagyok, 6-7 között felébredek de még forgolódok meg pihenek azért 9-ig, akkor már kidob az ágy. Vannak olyan éjjelek mikor le se fekszem, bár ilyenek ritkán. Úgy havi 1-szer van hogy napközben lefekszem és akkor tudok tényleg jól és mélyen aludni egy 2-3 órát, ez főleg akkor van, ha barátomnál vagyok, és odafekszik mellém és simogat, stb.
Na a probléma: apukám minden éjjel mikor megy aludni, olyan éjfél körül, beront a szobámba, hogy miért nem alszok még, ez nem normális dolog. Nem érti meg, hogy egyszerűen nem tudok, meg annyira nem is igénylem, teljesen jól elműködök így is. Elmondom neki szépen, megsértődik, lefekszik aludni, másnap ugyanez a műsor. Mit mondjak már neki, hogy ne cseszegessen?
18/L
Beront a szobába és hőbörög, hogy nem alszol.Aztán csodálkozik, ha tényleg nem tudsz aludni.Ezzel csak még jobban kiveri az álmot a szemedből.
Zárd be az ajtót, feküdj be az ágyba és oltsd el a lámpát.
"De apa, nem érted, hogy nem vagyok álmos, nem tudok aludni?" Ha nem érti meg, az az ő baja, de nem kéne ezért cseszegetnie.
Húgom most lesz 20 éves, évek óta nem alszik többet 3-4 óránál, mert nem tud. Kb. kéthenete egyszer alszik 12 órát, utána két hétig megint 3-4-et. Pedig ő aztán hiperaktív. Reggel elment suliba, délután ment lovardába, ahol ott maradt az esti etetésre, kitrágyázta a boxokat, hazajött, aztán még volt, hogy elment este futni. Hétvégente lovarda, 2-3 órás kutyasétáltatás, este futás.
Most megy melózni, ha délelőttös, akkor délután lovazik, ha délutános, akkor délelőtt. És nem, egyszerűen nincs szüksége több alvásra...
Bezzeg én, ha nem alszom 7-8 órát, akkor másnap használhatatlan vagyok, és akkor aztán ne rakjanak pénztárba, mert olyan mínuszt csinálok, hogy csak füstöl :D
Nem vagyok függő, simán elvagyok napokat is játék nélkül, csak este már nincs kivel dumálnom, akkor vagy filmezek, vagy játszok, legtöbbször inkább játszok.
A tea jó ötlet lehet, és igen, elég sokat stresszelek.
Most vagy 18 éves és már legalább egy éve egyetemre jársz.. (Szorgalmi időszakban is simán beértél)
Ezt hogy csináltad?
Szerintem csak simán egy játékfüggő kis kamaszgyerek vagy, aki telekamuzza a netet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!