Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jól teszem, hogy titokban...

Jól teszem, hogy titokban élem az életem?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de édesanyám nagyon szigorú velem, gyakorlatilag semmit nem enged meg nekem. Így elkezdtem titokban eljárogatni itthonról, mindig akkor, amikor nem volt itthon. Ma már ott tartok, hogy szinte semmibe nem avatom be, egyedül, önerőből intézek sok mindent. Ettől függetlenül nem vagyunk rosszban. Igazából rosszul esik, hogy nem oszthatom meg vele a dolgaimat, de tudom, hogy csak kiabálás lenne a vége, a titoktartással ezt meg tudom spórolni, és látszólag szabadon élni.
2014. júl. 11. 23:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha tiltva nevelsz, hazudni tanítasz.
2014. júl. 11. 23:26
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Kérdés, milyen árat fogsz érte fizetni, ha kiderül a titkod?

Mennyi idős vagy?

2014. júl. 11. 23:42
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

A 2. hozzászóló gondolatát továbbfűzve:

szerintem már most is fizeted ennek az árát.

Itt mondtad ki:

"a titoktartással ezt meg tudom spórolni, és látszólag szabadon élni."

LÁTSZÓLAG.

Ez a magatartás még csak meg sem oldja a problémádat.

A szabadság ára akkor van megfizetve, amikor elviseled, hogy kiabál veled érte. Na és? Mi van akkor?

Nem kell elnyerned a beleegyezését.

Hány éves vagy?

2014. júl. 11. 23:55
 4/12 A kérdező kommentje:
18.
2014. júl. 11. 23:58
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Ha nem csinálsz a "csavargásaiddal" kirívó, rossz dolgokat, akkor szerintem NAGYON JÓL TESZED.
2014. júl. 12. 00:09
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
18 évesen nem fog bezárni a tornyszobába. Igen, kiabálni fog- ha kiderül, hogy hazudtál neki. Lehet, hogy akkor is, ha megmondod neki, de ez csak akkor derül ki, ha legközelebb szólsz neki: Anyu elmentem, ide, és vele, ekkor jövök. Ha felnőttként óhajtasz élni, viseld a következményeit. Megakadályozni nem tud benne, hogy elmenj, de mivel otthon laksz, annyi joga van, hogy tudja, merre jársz, szerintem. Tudom, rosszul fog esni az első pár alkalommal, úgy érzed majd, hogy elrontja az örömödet, de te csak tarts ki, és ne hisztizz, mint a tinik, maradj nyugodt, és élvezd az életedet, ami a tiéd. Az őszinteség egyenes út az egészséges leváláshoz a szülőtől. Hajrá. :)
2014. júl. 12. 00:31
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem csak eljárogatásról van szó, bármi komolyabb elhatározást ellenez. Pl. szeretnék megtanulni főzni, megkérem, hogy tanítson meg, nem a válasz, mert csak felgyújtanám a házat. Az első tejbegrízemet is akkor főztem meg egyedül, amikor kint a kertben tevékenykedtem.

Semmi rosszat nem teszek, nem iszom, sosem cigiztem, drogoztam, pasim sem volt.

Nemrég beavattam, hova megyek, mert bűntudatom volt a titkolózás miatt, de azonnal meg is bántam, mert szokás szerint kiabálás lett a vége. Komolyan, már az fáj neki, ha kimozdulok, mert miért? Miért nem tudom magam elfoglalni a házimunkával?

2014. júl. 12. 00:46
 8/12 A kérdező kommentje:
*tevékenykedett
2014. júl. 12. 00:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Némely anya nehezen fogadja el, hogy a gyermeke nem az a kicsi bébi már, amelyik teljesen rá van utalva. Nagyon sokszor az ilyesmi már szinte beteges ragaszkodásig fajul. Neked kell kitartóan, még, ha nehéz is elfogadtatni vele, hogy van nélküle is életed.
2014. júl. 12. 10:42
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálja, mert az édesanyád egy megkeseredett asszony, aki nem akarja, hogy elszakadj tőle, mert akkor egyedül marad... Ne hagyd magad! Az én anyám is ilyen volt, de én ahogy betöltöttem a 18-at, többet nem foglalkoztam vele. Elmondtam hova megyek és mentem. Persze ordított, és? Majd megunja, vagy te unod meg. :) Én 19 évesen elköltöztem. Ha befejezted a sulit menj el dolgozni és költözz el.
2014. júl. 12. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!