Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom teljesen elkapatja hat...

Párom teljesen elkapatja hat hónapps lányunkat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mindig a kezében a kicsi, ha szólok neki akkor megkapom, hogy irígy vagyok. De amikor majd nem leszvitthon a párom és nem fogja senki a kicdit akkor meg ordítani fog.
2014. júl. 10. 10:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Már hogyne lehetne egy 6 hónapos elkapatni. Ők már annyira nem kicsik és bizony hozzászoknak az állandó kézben tartáshoz, aztán követelik is. Arról nem beszélve, hogy ekkora babát le kell tenni a földre, mert a mozgása az ölben ringatástól nem fog ám fejlődni. Ilyenkor forogni és lassan kúszni kell, nem ölben lenni egész nap.
2014. júl. 10. 10:58
 12/19 anonim ***** válasza:
21%
Ja és nekem van egy 2 éves fiam, tudom miről beszélek.
2014. júl. 10. 10:59
 13/19 anonim ***** válasza:
ertem en , hogy mi a gondod, de nem tilthatod, meg az apukajanak, hogy szeretgesse, megolleje, amikor hazajon a munkabol, szerintem...beszeljetek meg... de ugye az sem veletlen, hogy kb 2 eves korig ugy hivjak a babakat, hogy karonulo :) kisbabaval nem konnyu, nem szeret egyedul lenni, szereti erezni a szulei testi kozelseget, ha olelik, beszelnek hozza...igen ao mar egesz nagy baba, es igen mar okosak,sokmindenre kzdnek rajonni, kezdenek manipulalni... de nem ettol lesz egy baba elkapatott, neked lesz acsak kenyelmesebb ha kevesebbet lesz kezben. ettol fuggetlenul mar en is kesz voltam, amikro otthon mindenhova vinnem kellett magammal, majd bekettyoztam, de az anyukava valas nagyon nehez...akkor en panaszkodtam(csak nem volt kinek) most neha cipelem a 16 kilosat, meg a szatyrokat, ha epp elfarad...
2014. júl. 10. 11:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Mennyi az az állandóan? Gondolom nem egész nap, mert valamikor azért csak munkában van.

Nálunk a férjem egy munkanap másfél órát találkozik a gyerekkel. (Reggel mikor elmegy, akkor még alszik a gyerek, este van másfél órájuk közösen az altatás előtt). Abban a másfél órában folyamatosan a kezében van, játszik és foglalkozik vele. A gyerek ezt napközben nem igényli folyamatosan tőlem, tudja, hogy apa keveset van vele, azért ennyire intenzív a dolog.

A te gyereked is majd megszokja, hogy amikor apa van, akkor többet van kézben, de ha nincs akkor anyának a kettesben töltött napi 8-10 órában más dolga is van.

6 hónapost pedig szerintem nem lehet még elkapatni, majd max. 1 éves kortól amikor már van saját akarata.

Amúgy mit lehet egy 6 hónapossal szerinted mást foglalkozni, mint kézbe venni? Mit csináljon akkor vele, ha a gyerekével szeretne lenni, kapcsolatot kialakítani vele?

2014. júl. 10. 11:29
 15/19 A kérdező kommentje:
Vigye el anyósomhoz vagy ilyesmik.
2014. júl. 10. 11:46
 16/19 anonim ***** válasza:
45%
El lehet kapatni. Ismerősöm gyereke sűrűn kézben volt, ha bármi nyűgje volt, rögtön felkapták. Jelenleg ott tartanak, hogy a gyerek visít, ha nem veszik fel.
2014. júl. 10. 16:55
 17/19 anonim ***** válasza:
45%
Olvassatok el egy gyermeklélektan könyvet (pl. magyarok közül a Mérei-Binét szerzőpárosét), ezekben elég egyértelműen leírják a babák/gyermekek fejlődését. Többek között azt is, hogy kb 3 hónapos kor körül felismeri a baba, hogy a környezete reagál arra, amit ő tesz és ezzel manipulálni is lehet.
2014. júl. 10. 17:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

es akkor egy szakember velemenye...: "Minden szülő tudja, hogy az éhség, a szomjúság és az alvás biológiai szükséglet - azt azonban már kevesebben, hogy a testi kapcsolat is az! Éppen ezért, amikor a csecsemő nyugtalan, sír, ölbe kívánkozik – holott nem éhes, nem szomjas, nem beteg –, sok szülő úgy véli, nem szabad felvenni, mert kívánsága puszta szeszély, melyet ha kielégít, elkényezteti gyermekét. Nem győzöm hát hangsúlyozni, hogy a tesi kapcsolat igénye éppen olyan fontos biológiai szükséglet, mint az éhség!"

(Dr. Ranschburg Jenő)

2014. júl. 11. 23:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Rég volt ez a bejegyzés,de most látom a kedves hozzászólást,hogy vigye el anyáshoz vagy ilyenek... Fantasztikus vagy hallod, ilyen anyát mindenkinek! Teszel te magasról arra,hogy el lesz kényeztetve a gyerek, vagy hatással van ez a nevelésmód a kis személyiségére, a lényeg,hogy veled foglalkozzanak helyette. te féltékeny vagy a saját gyerekedre? Te vagy számára a legfontosabb a világon és így viszonyulsz hozzá? Legalább az apja szülőként viselkedik.
2014. aug. 30. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!